Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyprawka dla malucha

CZY DOBRZE NAPISAŁAM WYPRAWKĘ DLA MALUSZKA???

Polecane posty

Ubranka • 6 bawełniane koszulki zapinane na zatrzaski z przodu 56 i 62 • 6 pary śpioszków • 6 pary kaftaników • 2 pary rękawiczek niedrapek • 5-6 pary skarpetek (cienkie i grubsze) • 2-3 sweterki (większe rozm. 56 i 62) • 2 czapeczki ciepłe (osłaniające uszka i czoło) • 2 czapeczki normalne cienkie (osłaniające uszka i czoło) • 1 kombinezon na zimę (rozm 62) • 3-4 pary spodenek bez uciskowych (56 i 62) • 4 szt body ( z długim rękawkiem) (56 i 62) • 14 pieluch tetrowych i flanelowych (7 tetrowych i 7 flanelowych) • 2 pary dresików (rozm 56, 62) • 4 pajacyki welurowe (56, 62) • Rajstopki 1-2 szt. (rozm. 58-62) • Kombinezon polarowy (rozm 56 i 62) • 3 śliniaczki ( na później) • 3 pary rajstopek • Polarowy pajacyk rozpinany w kroku z przodu na całej długości • Pieluszki do szerokiego pieluchowania (szerpielki) 2 szt. najlepiej flanelowe Kosmetyki i środki higieniczne i zdrowotne (najlepiej firmy Bambino albo Nivea) • Mydełko dla niemowląt • Patyczki higieniczne dla dzieci ( z wata na obu końcach) • Gaziki jałowe lub waciki nasączone spirytusem • Środek odkażający do pępka • Nożyczki lub obcinak do paznokci dla dzieci • Butelki (szklane samosterylizujęce) (Lovi (Avent) 250ml-• Smoczek-gryzak • Chusteczki do pielęgnacji pupy • Krem ochronny (do buzi i do pupy) • Krem pielęgnacyjny (do buzi do pupy) • Płyn do kąpieli z oliwką • Krem przeciw odparzeniom(do pupy) • Mleczko intensywnie nawilżające (do ciała) • Krem na zimę ( do buzi) • Szampon • Pieluszki Huggies i inne (po 2 paczki) • Proszek do prania i płyn • Gruszka do noska lub system do nosa FRIDA • Butelka do lekarstw (1 szt) • Smoczek uspakajający • Sól fizjologiczna dla niemowląt (do przemywania zaropiałych oczek)

Gość o rany......
a po co aż tyle?

ALE CZEGO ZA DUŻO??? JAK JEST COŚ NIE POTRZEBNE ALBO MOŻNA COŚ CZYMS INNYM ZAMIENIĆ TO PROSZE PISZCIE.

NAPISAŁAM WSZYSTKO CO MI BĘDZIE POTRZEBNE NA DŁUŻSZY CZAS A NIE TYLKO NA KILKA DNI

ja też jak durna nakupowałam córci pełno środków do pielęgnacji, ale posłuchaj używam tylko mydełka i oliwki, wcześniej tylko bylo oilatum ale się skończyło, a drogie to cholernie więc już nie kupiłam 2 raz, reszta kosmetyków sto i czeka... :P aha czasem też używam kremu od słońca(moja ma skónczony miesiąc). Nie wiem pewnie w końcu zuzyję resztę kosm ale nie wiem kiedy. Np po co szmpon od razu kupiłam nie wiem wcale nie używam, mleczka, płyny do kąpieli tez bez sensu, kąpiel ma być szybka i już! Oczywiście jak dziecjo już bedzie siedziało samo w wannie to ok można jej zrobić bąbelki niech się cieszy kąpielą

Gość WAŻNE
www-umieramy-pl/?NDk1OQ== Rozwiąż test,składający się z 30 pytań i poznaj największą tajemnicę Twojego życia! Zobacz jakie stronki są w opisie na moim gadu-gadu!!! Tylko uważaj,bo możesz być w szoku...!!! (żeby to sprawdzić dodaj mnie na chwilkę do swoich znajomych,a później-jeśli chcesz-wykasuj:).Mój numer GG: 16033578 Sprawdź to,żebyś później nie żałował/a!!! Po prostu nie będziesz wiedział/a,co robić z zarobionymi w tak łatwy i lekki sposób pieniędzmi! Tylko nie rzucaj odrazu swej dotychczasowej pracy:),choć wiem,że będzie Cie kusić ku temu! A na dodatek poznasz swą największą tajemnicę!!! Naprawdę warto!

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jak dla mnie to tych kosmetykow za duzo, pieuszki, chusteczki krem na kazda pogode z nivea mozesz go miec i do pupy i do buzi, oilatum do kąpania, sól fizjologiczna, waciki, patyczki, sól do nosa.z ciuszkow ja np. do spania uzywam pajacykow maluszkowi cieplo i w raczki i w stopki, body kazda ilosc, kaftanikow nie uzywalam, spiochy przez pierwszy miesiac, pozniej juz normalne ciuszki typu spodnie bluzy sweterki.pieluch tetrowych tez tak duzo nie kupuj lepiej male sciereczki jak sie uleje wytrzesz 2 razy i do prania a pieluchą bedziesz wycierac caly dzien i bedzie smierdziala.co do podwojnego pieluchowania to skad wiesz ze dziecko bedzie go potrzebowało?

poza tym ubranek tez za dużo stanowczo, ja np mam tak 7 par spiochów, 7 bodów, 1 koszulka i jeden pajacyk, pieluch tetrowych mam 14 i 5 flaneli i to maks co trzeba mieć przynajmniej na lato, piorę ciuchy raz na tydzień i mam z głowy, aha lepiej od razu kup większość ubrań na 62, moja jak się urodziła miała 56 cm, a teraz te najmniejsze rzeczy sa jej na styk. Pza tym lepiej niech dziecko ma luz w spiochach, szczególnie gdy 2 pieluchy trzeba założyc. Więcej ciuchów kup póżniej, zresztą znajomi ci naniosa pewnie :D

jak kaftaniki to niepotzrebne koszulki; jak dresiki to pajace niepotzrebne polarowy kombinezon po co? pajacyk ok ale w sumei po co? pieluszki do szer pieluchowania poc oc skad wiesz ze beda potzrebne patyczki do uszu raczej neipraktyczne gaziki albo srodek odkazajacy po co 2? krem wystarczy jeden najlepiej od razu pzreciw odparzeniom smoczek? moze byc niepotrzebny wcale butelka do lekarstw a co to jest?

JA MAM TERMIN NA POCZĄTEK PAŹDZIERNIKA I JUŻ PO WOLI MUSZE KUPOWAC CO POTRZEBNE

Gość może się nada
Trochę za dużo tego, ale ja też mam tyle ubranek :) Za to z kosmetyków kupuję tylko płyn do mycia i krem do pupy. po co ci pieluchy do szerokiego pieluchowania ??? nie wolno tego robić bez zalecenia i zgody ortopedy !!! !!!! !!!!!!

JEŻELI PIELUCHY DO SZEROKIEGO PIELUCHOWANIA NIE BEDA POTZREBNE TO NIE KUPIE AALE WPISAŁAM JE NA WSZELKI WYPADEK. JUZ POŁOWE RZECZY WYKREŚLIŁAM Z LISTY KTÓRE NIE SĄ POTZREBNE. ALE PEWNIE WIECIE JAK TO JEST MIEC PIERWSZE DZIECKO NIBY WSZYSTKO JEST POTRZEBNE A POŹNIEJ WSZYSTKO LEŻY:-( DZIEKI ZA POMOC

Gość może się nada
ogranicz liczbę ubranek i kosmetyków, a będzie dobrze :) jak śpioszki to nie dresiki, jak spodenki bezuciskowe to po co dresy i śpiochy? ja wiem, że to kusi, żeby mieć wszystko, bo też właśnie kompletuję wyprawkę :) polecam ci takie: http://allegro.pl/item729756865_body_dlugi_rekaw_rozmiar_62_cale_rozpinane.html zobacz inne przedmioty tego sprzedającego, ważne, żeby ubranka nie były wkładane przez głowę i raczej bez kaptura (sweterki) zapomniałaś o kocykach i pościeli pooglądaj tutaj, ten sprzedający ma wszystko co potrzeba http://allegro.pl/item722694081_kocyk_polarowy_dwuwarstwowy_f_bobas_promocja.html jak będziesz używać pampersów to na 56 wystarczą ci 2 komplety (czapeczka, koszulka, śpioszki lub body + pajacyk) i 3-4 komplety na 62. Warto mieć więcej body, a kaftanik to max 2 sztuki. Jeden bawełna i jeden welurowy. Ubranka frotka lub welur są super, nie trzeba ich prasować :) pajacyk polar lub welur się przyda pod kombinezon na spacer

Gość może się nada
i nie kupuj nic z krótkim rękawem :)

POŚCIEL JUŻ MAM I INNE RZECZY, WAŻNIEJSZE DLA MNIE SĄ KSMETYKI I UBRANKA,

Gość mama tez
ja z ubranek to uzywalam body i bawelnianych cienkich pajacykow-mialam tego chyba po 20 sztuk, nie mialam spiochow, kilka welurowych kaftanikow na zatrzaski do ubrania na pajacyk jesli bylo chlodniej,jakies czapeczki bawelniane. Co do szamponu to byl niezbedny od samego poczatku-maly mial "burze wlosow". Teraz ma 6 miesiecy i zaslaniaja mu pol twarzy tak urosly :D Nie przejmuj sie, ze bedziesz miala czegos za duzo :) Majac wiecej ubranek nie bedziesz musiala na poczatku prac co chwila i sterczec przy desce do prasowania. Do kapieli uzywam tylko Oilatum i jest naprawde niezle, jakis krem do cialka-ja mam olejek Weledy akurat, do buzi mam osobny krem tez weledy. Mam tez krem do pupy- alantan, weleda. Kazdy ma swoje ulubione sposoby :-)

Gość może się nada
śliczne są ciuszki, żeby tylko jeszcze nie były takie drogie, ja chciałabym ubierać tylko w body całe rozpinane + na to pajacyk, ale najtańszy pajacyk to 15 zł sztuka :(

pajacyki sa najbardziej wygodne i ekonomiczne ale maja 1 minus jak zarzyga male to cale ubranko do pzrebrania :/ ja uzywalam body rozpinane i pajace plus spiochy nic innego na poczatku

Gość mama tez
mialam tez kilka par pizamek-dresikow-tez sie przydaly... Frida-nieoceniona, taka samo jak nawilzajace kropelki do noska,mialam tez malutki pojemniczek sudocremu-dostalam probke w szpitalu, jak maly mial lekkie potowki czy na poczatku cos jakby lekka wysypke na pupie to na dobrze osuszona skore tym posmarowalam i juz bylo po problemie

JEŻELI CHODZI O UBRANKA TO CHCE ICH TROCHĘ WIECEJ ŻEBY CO 2 DNI NIE PRAĆ , RAZ NA TYDZIEN WYSTARCZY. TYM BARDZIEJ ŻE NA POCZĄTKU BĘDĘ MIAŁA CIĘŻKO ZE SCHYLANIEM BO ROBIĄ MI CESARKĘ.

A KTO MI PODNIESIE Z KOSZA??? ŚWIĘTY MIKOŁAJ NAPEWNO NIE. PRZECIEŻ NIKT PRZY MNIE CAŁY CZAS NIE BEDZIE STAŁ. A SKĄD MAM WIEDZIEC JAK BEDE SIE CZUŁA PO CESARCE??? TRZEBA DMUCHAĆ NA ZIMNE.

Gość mama tez
ja tez mialam cesarke, co prawda nieplanowana ale bardzo sobie chwalilam ze nakupilam tyle ubranek :) Pranie mnie nie interesowalo przez pierwsze 2 tygodnie. Moglam zajmowac sie malym i spokojnie dochodzic do siebie a troche niestety bolalo :o

Gość mama tez
wszystko sobie popierz, poprasuj i przygotuj zawczasu tak zebys potem juz tylko siegala po "zapasy" :)

DLATEGO Z JEDNEJ STRONY TYLE NAPISAŁAM UBRANEK, ALE MOŻE NAPRAWDE ICH ZA DUŻO WPISAŁAM. MNIEJSZA Z TYM POŁOWE WYKREŚLIŁAM JAK BĘDZIE MI COŚ POTRZEBNE TO WTEDY DOKUPIĘ

JAKI PROSZEK I PŁYN NAJLEPIEJ KUPIĆ DO PRANIA??? SŁYSZAŁAM ŻE LEVELA MA BARDZO INTENSYWNY ZAPACH.

Gość może się nada
To ile tych bodziaków w końcu kupić ? Mam już wszystko oprócz body, mam 2 koszulki kopertowe na 56, planuję kupić 2 szt. body na 56 i 4 szt. body na 62, wystarczy? Do tego może po 1 pajacyku i po 1 pólśpioszków bezuciskowych, żebym miała nowe do szpitala, bo resztę to mam sprane od koleżanek i różowe, a będzie chłopak.

Gość może się nada
Nie wiem jaki proszek, mnie bardzo się nie podoba ten zapach proszków dziecięcych, aż mnie odrzuca, dlatego wyprałam wszystko w Vizir Sensitive, ma pozytywną opinię centrum matki i dziecka, nastawiłam na podwójne płukanie z dodatkiem minimalnej ilości płynu Lenor sensitive.

NIE CHCE ŻEBY DZIECKO PÓŹNIEJ DOSTAŁO PODARŻNIENIA OD NORMALNEGO PROSZKU, JA VIZIR UŻYWAM NA CODZIEŃ

skoro ci nie szkoda kasy to kupuj ile chcesz ale podobno po cesarce kobiety sie czuja lepiej niz po naturalnym :P tak na kafe pisza ze wola zaplacic za cesarke zeby potem szybko dojsc do siebei:) a z kosza nie pzresadzaj ze tak ciezko... chyba nie masz zamiaru tylko lezec, kubka z woda tez nie podniesiesz, pieluchy itd...