Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadijaa

co o tym myślicie??cichy ślub???

Polecane posty

Kochamy sie bardzo ze swoim facetem, chcemy byc razem, on jest starszy ode mnie i jest po rozwodzie. Ja bardzo bym chciała zalegalizowac choćby w najmniejszy sposób swój związek. Z przyczyn rodzinnych( jakim jest alkoholizm mojej matki) chciałabym aby na slubie byli tylko swiadkowie i nikt inny. Zawsze myślałm o takim cichym, skromnym ślubie np. w górach. Nigdy nie interesowała mnie wielka impreza i STRATA PIENIEDZY. tymbardziej ze kupimy mieszkanie i trzeba bedzie w nie wiele pieniążków włozyc. Jak myślicie jak taki ślub wyglada w oczach rodziny??? czy wypada ??? nawet nikogo bym o tym ślubie nie chciała informowac. Dodam ze mieszkam prawie 200 km. od całej mojej rodziny

A bierz taki ślub, jaki Ci się marzy. Jedni chcą wesela i STRATY PIENIĘDZY (nie rozumiem po diabła tak to zaakcentowałaś :) ) a inni wolą coś zupełnie innego. Wasza wola...

bardzo odbry pomysl, to wasz slub, to tylko formalnosc, uroczysta, ale formalnosc. co cie obchodzi co inni mysla o twoim postepowaniu? zyj tak zebys ty byla szczesliwa, wiecej pewnosci siebie.

Gość pewnie....
znam pare, ktora wziela slub w gorach:-), byli tez tylko Oni i swiadkowie;-) druga pare znam to wyjechali na rodos ze swiadkami i tam wzieli slub:-) zrobcie tak jak Wam najlepiej pasuje;-)

Gość tez taki bede miala
cichy, tylko my, swiadkowie i jego dzieci. koniec. nie interesuje nie zdanie rodziny. to nasz dzien :)

Gość kokoi
a bierz ,potem bedziesz sie tłumaczyc

dokładnie to jest mój dzień i nie interesuje mnie gadanie innych, jak bedzie po slubie to tylko zadzwonie z taka informacją. Przykro mi to mówić ale dośc juz przeszłam przez moją mamusie aby sie jeszcze w dzien własnego ślubu martwić czy przyjdzie tzreźwa czy nie..

Gość kokoi
Nadi ,chodz moze powiedz ,ale samy najblizszym ,potem bedzie Im przykro

wspaniały pomysł. Większość Polaków żyje wg zasady: zastaw sie a postaw sie:( i wszystkie pary robią co w ich mocy aby mieć wszystko wspaniałe, inne, lepsze!! to jest chore. a jak widze po ślubach powstawiane po 50 zdjeć na naszą klase to w ogóle żenada:(

Gość pewnie....
jedna para powiedziala bliskim, druga nie powiedziala, wszystko zalezy chyba od relacji;-) jak powiesz przed, a sytuacja i tak jest napieta, to moze byc jeszcze wieksze zamieszanie

Gość też bym tak chciała...
ale zaprosiłabym jeszcze najbliższych - rodziców i rodzeństwo.

Ale po co mam im mówić przed?? wydaje mi sie ze wtedy bedą myślec i bedzie im przykro.a tak powiem, ze było to nieoczekiwane i spontaniczne. Przeciez nie bede wyprawiala wielkiego wesele skoro mój mężczyzna jest w dodatku po rozwodzie.

nie odmówiłabym sobie tylko sukienki:) i skromnych kwiatków:) a sukienke chciałabym mieć wąska, długą i biała:)

nie ukrywam, ze jesli miałabym idealne stosunki z moją mamą to tez bym rodziców zaprosiła. ale niestety ona pije i potrafi mnie często zmieszać z błotem:( a nawet gorzej. To ma być mój dzien, ja mam sie cieszyć, ja mam być zrelaksowana, a nie zdenerwowana kto i w jakim stanie przyjdzie. A wewnętzrnie czuje ze taki slub byłby dla mnie czymś najpiękniejszym. Na swiadka wzięłabym swojąciocie która jest brytyjką i którą bardziej traktowałam jak matke. cieszyłaby sie bardzo:)

Gość pewnie....
warto realizowac swoje marzenia, powodzenia:-)

Gość malenkie.szczescie
Ja taki wlasnie mialam. tylko ja on nasza coreczka i swiadkowie. z ta roznica ze swiadkami byly nasze mamy. i powiem ci ze bylo piekniej niz w moich marzeniach.

zrób tak, ale dla "formalności" jak już będziesz w górach wyślij dzień, dwa zawiadomienie o uroczystości :P najbliższym :P - co gdzie i jak ;) hihi. Tłumaczyć się nie będziesz, listy dojdą po fakcie :D i tyle :)

Gość olcia1301
jesli tak chesz,to tak zrob.Nie patrz na innych.Ja tak zrobilam,tez mieszkalam daleko od rodziny znajomych,mialam na slubie tlumacza (jako tlumacza i swiadka)ta chwila jest dla was a nie dla innych,.

bede przynajmniej pewna, ze nikt mi tej uroczystości nie zepsuje:) szkoda, ze w Polsce panuje takie przekonanie ze ślub to zaraz musi byc jakas wielka impreza.

Gość nie przejmuj się
Moja córka też nie chciała wesela (zięć też) i ja ją poparłam. Rodzina trochę pogadała i dali sobie spokój. :)

Gość hienka
Za ilo letniego dziadka wychodzisz?:D

Gość MIeliśmy taki ślub.
Mieliśmy taki ślub.Nikt się nie obraził bo: 1. Nie zapraszasz NIKGO oprócz świadków. 2. Nie informujesz NIKOGO naewt najlepszej koleżanki, bo a nóż ktoś pojebany wspaniałomyąlnie przyjdzie "złożyć życzenia" i masz problem, bo potem będą gadki ona była a ja nie itp. W rórach tylko kościelny, a cywilny w USC. Potem idzie size do restauracji i po sprawie. Bardzo miło wspominamy ten dzień. Po ślubie wysłaliśmy 30 ozdobnych "Zawiadomień, że był ślub i byli tylko świadkowie."