Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiiirytka

jak sprawic by brzuch nie byl wzdety do soboty?

Polecane posty

Gość hiiirytka

sluchajcie troszke juz schudlam przez ostsni czas, a teraz w ta sobote mam wazna impreze- jak sprawic by przyspieszyc przemiane materii i na imprezke pojs nie taka pelna od wewnatrz, z plaskim brzuchem. nichodzi mi o to zeby schidnac bo wiem ze przez 3 dni sie to nie uda, ale zeby nie byc napuchnietym od wewnatrz, wzdetym? co jesc? co jest dobre, jakies platki? co przyspiesza przemiane materii? jogurt naturalny? bo nie mam pomyslu...

Gość zjedz kupe
:classic_cool:

Gość znawcełe
popieram - kupa jest dobra na wszystko :classic_cool:

Gość sert12
jedz jogurty

Gość zakup sobie przyrzad
do lewatywy :), polecam

Gość Tytanowy Janusz
Musisz wypić wywar z marejanku i bazyli doprawiony cukrem

Gość Był rozłam w ekifie
wywar z nagietka jest na to najlepszy, wolno parzony

Z naturalnych sposobów warto spróbować jabłek. Na niektórych działają rozluźniająco. Kofeina też potrafi przyspieszyć przemianę materii. Nie wiem jak z jogurtami i tymi ziołowymi eliksirami polecanymi powyżej. Zawsze też można sięgnąć po coś niekoniecznie ze spożywczaka, czyli jakieś tabletki na oczyszczanie organizmu czy coś w tym stylu. Ostatnio czytam sporo o CaliVicie i przyznać muszę, że opisy ich produktów na stronie brzmią, jakby spełniały marzenia każdej odchudzającej się kobiety :)

Gość Tytanowy Janusz
No mój sposób wymiata (dosłownie :D)

Gość stach kabaczek
Zjedz grochówkę to ci ciśnienie zejdzie :classic_cool:

Gość tfdgwe
2-3 dni przed imprezą lekkostrawne jedzenie, warzywa(tylko nie te wzdymające-unikaj kapusty, fasoli, grochu), owoce, jogurty naturalne, kefiry, dużo wody mineralnej, może być z cytryną, bo pomaga oczyszczać organizm, , herbaty ziołowe. Na wzdęcia dobry jest np. napar z kopru. Jeśli masz problem z zaparciami to kup sobie suszone śliwki, mogą być też morele, namocz w gorącej wodzie i wypij rano tą wodę i zjedz śliwki. Możesz zaparzyć sobie siemię lniane, też ma właściwości przeczyszczające. Przed samą imprezą zrób sobie kąpiel w gorącej wodzie, trochę odwadnia i będziesz wyglądała na szczuplejszą.

poza jabłkami, śliwkami polecam Ci picie kefiru oraz wody z cytryną. ponadto, jeśli musisz spożywać pieczywo, zamień je na razowe (ważne, byś miała jak najwięcej błonnika w pokarmie), a dodatkowo możesz wcinać otręby pszenne lub żytnie (działają jak szczotka dla jelit), poza tym możesz zainwestować w dobry suplement, ja znalazłam coś takiego - http://www.suplementymbm.pl/shop/?id=4 - zapoznaj się z opisem, myślę, że powinien być pomocny. typowych środków na przeczyszczenie nie polecam w tej sytuacji, zwykle nie działają wtedy, kiedy byśmy się tego mogły spodziewać ;)

Gość jedz małe porcje
co 3-4 godziny, wtedy jelita dobrze pracują, gdy jemy zbyt duże porcje na raz żołądek się rozpycha, jelita nie nadążają z trawieniem i brzuch jest wywalony i wzdęty owoce są dobre ale nie przesadzaj z ich ilością bo będziesz wzdęta jedz po prostu o połowę mniejsze porcje niż normalnie, już 3 dni takiej diety spowodują spłaszczenie brzucha nie przesadzaj też z ilością suszonych owoców i śliwek bo jak za mocno zadziałają to będziesz miała bolesne skurcze

hiiirytka mamy ten sam problem :) ja mam impreze już w piątek :) Niektóre powyższe sposoby są dobre, ale nie zadziałają w dwa dni i przyspieszenie tempa przemiany materi na dwa dni przede imprezą nie pomoże. Pomysł z jedzeniem kupy rozumiem że jest wypróbowany przez autora :D W dwa dni jedyne co możesz zrobić to opróżnić jelita a więc jakieś herbatki przeczyszczające typu "Figura" i pomagające pozbyć się nadmiaru wody czyli napar ze skrzypu polnego. Powodzenia!