Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszny problem

Dziewczyny mam problem z tabletkami

Polecane posty

Gość straszny problem

Tabletkę biorę zawsze o 18. Wczoraj 21 tabletką zapomniałam wziąć ze sobą i co pierwsze jak przyszłam do domu wziełam ją o 24.00 Nie robię teraz 7 dniowej przerwy bo w sobotę mam wesele i nie chce dostać okresu. No i chciałam wziąć dziś o 18stej ale wypadło mi coś ważnego i wzielam o 18.30. Pewnie zajde w ciaze tak? Bo wczoraj zapomnialam o 6 godzin, a dziś o pół godziny. Dodam, że kochać będe się dopiero w poniedziałek bo wtedy przyjeżdża mój chłopak. Jakie jest prawdobieństwo, że moge zajść w ciąże?

jesli bierzesz standardowe pigułki to zabezpieczenie sie osłabia dopiero po 12 godzinach opóźnienia we wzięciu piguły. jesli bierzeszjednoskładnikowe to gorzej, ale i tak nie całkiem źle. nie MUSISZ zachodzic w ciąże, ostatecznie ten tydzień od zapomnianej pigułki mozna przejechać na gumie jak sie tak boisz?...

Gość edziagiedzia
i dlatego DZIECI nie powinny się brać za zabawy dorosłych :O Ulotkę autorko przeczytaj :O

jak czytam takie tematy to az rece opadaja kurde dziewczyno mogłabys chociaz raz przeczytac ta ulotke poswiec godzine i przeczytaj, bo znajac zycie to nawet nie wiesz jak działa to co bierzesz a potem sa posty :spozniłam sie 2 min i bede w ciazy" :|

Gość nie rzucać się
"Nie robię teraz 7 dniowej przerwy bo w sobotę mam wesele i nie chce dostać okresu" To chyba nie twoje wesele, nie dasz rady przeżyć?

Gość czytaj ulotkę
powtórzę za poprzedniczkami skoro wybrałaś 21 tabletek z opakowania i teoretycznie teraz przypadałby okres czyli plamienie z odstawienia to niby jakim cudem myślisz że mogłabyś zajść w ciążę ? i jeszcze jedno skoro wieczorem wracasz o różnych porach i nie potrafisz brać tabletki regularnie, zażywaj tabletki zawsze rano, zaraz po obudzeniu czy podczas śniadania, wtedy będzie większa szansa że nie zapomnisz albo ustaw sobie w telefonie alarm cykliczny o określonej porze, gdy zadzwoni będziesz wiedzieć że masz wziąć tabletkę.... rany za seks sie bierzesz a nie umiesz być odpowiedzialna ? i jeszcze jedno: wyprzedzając Twoje kolejne pytania: porę przyjmowania tabletki możesz zmienić zaczynając nowe opakowanie tabsów stosownie dwóch opakowań bez siedmiodniowej przerwy może powodować plamienia gdzieś w połowie cyklu, nie histeryzuj wtedy, nie wpadaj w panikę że to "CIĄŻA"

Gość czytaj ulotkę
zawsze mnei zastanawiają podobne topicki na forum, czy wszystkie te dziewczyny natychmiast po kupieniu tabletek wyrzucają ulotki ? czy są aż tak mało rozgarnięte że zamiast same przeczytać ulotkę wolą napisać posta na forum i czekać na odpowiedź swoją drogą gratuluję rozwagi by w kwestii ewentualnego planowania czy zapobviegania cięży polegają na obcych osobach z forum.... w razie pomyłki to autorka topicku będzie bawić dzieciątko a nie średniointeligentne forumowiczki które udzielały niekompetentnych odpowiedzi

no raz jedna dziewczyna zadała pytanie na ktore była odpowiedz w ulotce (cilest) najpirw wmawiała mi ze w ulotce nic na ten temat nie ma potem jak jej wkleiłam fragment z ulotki to powiedziała, zo ok przeczytała ulotke ale wolała sie upewnic czy kobiety na forum mysla podobnie :| a po co czytac ulotki, wiedza tylko ze maja zaczac 1 nia okresu a potem 21 plus 7 przerwa i tak w kołko:) jak cos nie jasne to po co tracic czas i czytac jakas tam beznadziejna ulotke jak mozna sie nie wysilac i napisc na forum :)