Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakonia25

studenci farmacji

Polecane posty

Gość lakonia25

Mam kilka pytan do studentow lub absolwentow farmacji chetnie usluyszalabym cos oryginalszego niz ciagle powtarzane te same zdania na roznych forach ofarmacji a konkretnie czy mając zainteresowania ogolnie w chemii wiecej biologii mozna startowac na farmacje? interesuje mnie takze ogolniechemia lekow leki wyroby i wszystko z tym zwiazane ale wiem takze ze to nie tylko to, czy matematyka jest bardzo istotna na studiach i juz w pracy? kiepsko mi z nią idzie..wiem ze farmacja jest trudna do przejscia ale najbardziej mnie martwi praca zebym byla odpowiednio wykwalifikowana do tej pracy. Gdzie mozna zalezc zatrudnienie procz apteki ? i czy wogole warto to studiowac? prosze o odpowiedzi :)

Gość lakonia25
PROSZĘ O ODOWIEDZI BARDZO MI ZALEZY.

Gość lakonia25
EJ SZTWYNIAKI !!! JESTESCIE?

Gość lakonia25
scarlet1976**********------wiesz dzieki bylam juz na tym forum w sumie oblecialam wszystkie chce sie dowiedziec KONKRETÓW ludzie jestscie tam?

nie chce oczywiscie obrazac studentow farmacji ale ten kierunek jest bardzo trudny, mnostwo kucia tak jak na medycynie, a pozniej praca w aptece, jak sprzedawca, moze i pieniadze wieksze ale caly dzien na nogach, masakra albo jako przedstawiciel handlowy w najlepszym wypadku w firmie farmaceutycznej ale to juz rzadkosc strasznie wspolczuje tym ludziom bo naprawde wkladaja mnostwo pracy w studia a pozniej i tak jest kiepsko z praca, nigdy nie poszlabym na farmacje

Gość lakonia25
jakie polecacie studia? co teraz jest rozchwytywane?

ja bym poszla na fizyke albo informatyke ale polaczona z czyms jeszcze bo zwyklych informatykow jest na peczki

Gość lakonia25
kompletnie nic nie zwiazane z przedmiotami scislymi chcialabym cos bardziej przyszlosciowego np dziennikarswto mam niezle pioro nauczycielki tak mowia co o tym myslisz?

Gość Ulax
Cześć ja skończyłam farmację. Nauki jest naprawdę bardzo dożu i całe studia zwłaszcza do trzeciego włacznie wymagają bardzo wiele czasu i zaangażowania. Matematyka jest tylko w pierwszym semestrze pierwszego roku (przynajmniej tak było za moich czasów)i kończy się tylko zaliczeniem nie egzaminem. Sporo ludzi ma zawsze kłopoty z zaliczeniem tego przedmiotu... ale według mnie w trakcie studiów są trudniejsze przedmioty do zaliczenia. Z pracą po studiach w aptece nie ma problemu, zarobki też ok. w firmach farmaceutycznych trochę gorzej, z mojego roku zaledwie kilku osobą udało się znaleść pracę w firmie. Pozdrawiam i powodzenia. :-)

Gość lakonia25
Ulax--dziekuje za informacje a powiedz mi pracujesz w zawodzie?