Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulbakowa

projekt ogrodu

Polecane posty

Gość bulbakowa

mam teren na którym bedzie ogródek, alejki, ławeczki itp. Chciałabym, żeby był ładny, wygodny i w ogóle, ale za bardzo nie znam się na urządzaniu ogrodu. Kto mógłby się tym zająć niedrogo, do kogo się udać, nie mam za dużo kasy.Może studenci ogrodnictwa czy architektury krajobrazu?Jak myslicie?

Gość bulbakowa
up up, może macie jakiś pomysł? W sumie jak ktos lubi projektować, może się tu wykazać.

Gość Pan kret
Porozmawiaj z Kretami

Gość mati@
z projektem ogrodu jest jak z projektem domu - tyle tylko, że ogród jest na świeżym powietrzu a pokoje w zamkniętej przestrzeni. Dlatego ja jestem zdania że warto zlecić temat architektowi krajobrazu który się na tym zna. Architekt dobiera rośliny bo wie co można z czym łączyć, jaką ma się ziemię i jakie do niej rośliny dobrać żeby było najlepiej, żeby nic nie zwiędło itd. Mówię z własnego doświadczenia bo przerabiałem temat. Ogród to duża inwestycja zwłaszcza jeśli planuje się położyć kostkę brukową gdzie za metr materiału z ułożeniem płaci się 150zł. Sama dobra kostka brukowa to 70zł za metr, więc 200 metrów produktu kosztuje 14 tysięcy! Warto więc zlecić prace projektantowi i zapłacić za projekt kilkaset złotych. Ja miałem projekt za darmo bo firma miała jakąś promocje czy coś - teoretycznie zapłaciłem 1200 ale potem kupiłem u nich kostkę brukową i cenę projektu miałem wliczoną w cenę kostki :) JA ogród robiłem w marcu tego roku w takiej firmie z bielska centrum kostki brukowej novum, telefon gdzieś zgubiłem ale podaje stronę jakby ktoś chciał www.novum.info.pl. W miarę łatwo trafić w Bielsku mieszczą się przy żywieckiej, flagi libet zielone, postawiona taka duża reklama. Ale warto pytać i negocjować może ktoś da lepsze warunki :)

Gość NocnaSowa
Wiesz co a zerknij sobie na firmę pani Izabeli Linke i Piotra Sierańskiego. Mi robili ogródek przed domem, naprawdę nie jakieś wielkie pieniądze, a jest śliczny. Po za tym pomyśl że jest to inwestycja na lata, więc warto zgłosić się do fachowca.

Gość gość
Nawet jeśli sie nie znasz to samemu projektowanie jest najlepsze wtedy czujesz sie w 100 procentach jak u siebie, ja jedynie co zleciłem to położenie kostki brukowej, kupiłem od http://www.kostka-ditrich.pl/galeria.html i od razu położyli mi to tak jak chciałem, efekt podsyłam w linku, jest pięknie

Gość gość
do układania kostki w ogrodzie koniecznie skontktuj się z Brukarstwo Zabierzów

Ja naprawdę bardzo polecam Ci skorzystanie z usług tej firmy - http://www.ogrodmiejski.pl/ projektowani mi ogród, zrobili wszystko od podstaw, wraz z wyborem kwiatów, krzewów, itp. Efekt piękny, ogród w stylu zimowym :)

Gość gość
Moja znajoma ostatnio projektowala swoj ogrob i naprawde pozazdroscic, cos pieknego!

Gość gość
Zaprojektowanie i realizację ogrodu zimowego zleciłam firmie www.ogrody-zimowe.org zabudowali mi taras profesjonalnie i zgodnie z moimi wytycznymi. Jakbyś była zainteresowana ogrodem zimowy to śmiało się do nich zwróć.

Gość maggie705
Jak będziesz szukać jakiś fajnych odmian kwiatów np, z cebulek warto zajrzeć do tego sklepu: http://florexpol.eu/315-kwiaty-drobnocebulowe , zresztą kupisz tam raczej wszystko do ogrodu. Ja tam znajduje wiele ciekawych produktów.

Gość gość
Też nie mam pojęcia o ogrodach, a chciałam żeby był ładny, funkcjonalny i elegancki. Dlatego założenie ogrodu zleciłam firmie Ogrody od A do Z z Koła. Wykonali świetną robotę w krótkim czasie i za dobre pieniądze. Mieli świetne pomysły i przekonali mnie do automatycznego systemu nawadniania ogrodów

Gość gość
U mnie wykonaniem ogrodu zajęła się firma www.ogrodslaski.pl ze Świerklańca. Mają indywidualne podejście, ciekawe pomysły i duże doświadczenie. Ogród wygląda fantastycznie, tak jak sobie wymarzyłam

Gość gość
Dobrze jest pomyśleć , aby wszystko odpowiednio rozplanowac itp. ja kupiłam od www.gardenphilia.com taki fajny program, gdzie mogę sobie zaprojektwac jakbym chciala żeby wygladał mój ogrod i pozniej to robie :P

Gość gość
U mnie ogród zakładała firma www.w-moim-ogrodzie.pl. Jestem z nich bardzo zadowolona, a projekt jak i całe wykonanie nie było strasznie drogie

Gość gość
Ja mogę polecić firmę www.ogrodysobik.pl z Rybnika, która zajmowała się projektowaniem mojego ogrodu przydomowego. Sprawdzili się świetnie, spełnili moje marzenie o pięknym, zadbanym ogrodzie

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona