Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Które mleko jest najtańsze? Chodzi mi o mleko nr 2 i jaka cena?

Polecane posty

j.w

Gość ceny są porównywalne
różnica jest 1-2 zł jeśli by przeliczyć objętości

czyli ile kosztuje ? i ile ma gram

Gość przecież w internecie
możesz sobie sprawdzić

Gość dfghj
Najtańsze jest mleko Bebiko. ok. 10-12 zł w zależności od sklepu. Troszkę droższe jest zwykłe NAN, Hipp. najdroższe Bebilon, Nan Activ i inne specjalne Ja kupuje Bebiko. Małej służy to mleko :)

Gość ccooo
Chyba śnicie, ze mleko modyfikowane dla dziecka te w PUSZCE sypie kosztuje 11zł. NIGDY TAKIEGO NIE WIDZIAŁM, nawet bebiko. Zawsze ponad 20zł. N8ie piszcie głupot bo az mi ciśnienie skoczyło

Bebiko i zwykłe Nan nie jest w puszce tylko w kartonowym opakowaniu. W puszce jest np. Bebilon, Nan activ, Bebilon Pepti itd i rzeczywiście jest znacznie droższe ! Autorka pytała o najtańsze mleko modyfikowane więc napisałam ile u mnie kosztuje Bebiko ponieważ jest to jedno z tańszych mlek !

Gość ccooo
a czym sie różni to w kartonie od tego w puszce ?? ja kupuje w puszce i płace 24zł Moze przerzuce sie na te kartonowe

Gość Mama Kubulka
Moje dziecko nie ma zadnej alergi i zadnej skazy itp a pisze bebilon i też nie wiedziałam, że są tańsze niż 20-pare zł... Może też przejdę na bebiko to w kartoniku. Różni się czymś puszka - karton??

Gość o nie nie nie
kobieto!!!! tego w puszcze jest WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!! dlatego droższe!!!! zobacz sobie ile jest bebika w kartonie, poza tym nigdy nie widzialm bebika w puszcze, bebilon tak. (jeden producent)

Gość ollolllola
ale baby jestescie ciemne, nie wiecie ze różnica jest w ilości mleka? w puszcze więcej!!! jezzzzu co za ludzie!

Gość Mamusia Synusiaa
Dokładnie :) Ilość taka sama, a cena inna :) Mój syn do tej pory pił Bebilon 24zł za puszkę, nie ma alergi ani skazy. Ma 11 m-cy. Mogę przestawić go na bebilon tak po prostu? Czy jakoś stopniowo? Dodam, że je już bardzooo różnorodne rzeczy więc nie wiem czy potrzebne jest takie stopniowe zmienianie mleka czy mogę odrazu jak skończy się jedno zacząć drugie - bebiko?

Ja za namową położnej mojemu synkowi dawałam mleko Bebilon Pepti. Nie był alergikiem więc pediatra ok. 9 miesiąca życia synka zaleciła przejść na zwykłe mleko modyf. Dokończyłam opakowanie z Pepti i wprowadziłam Bebiko. Nic mu nie było, zareagował na nowe mleko bardzo dobrze.

Mamusiu Synusia myślę, że Twój skarb jest już dość dużym smykiem więc raczej nic nie powinno się wydarzyć jak zmienisz melko tak od razu :) Poprostu obserwuj synka !

moja corka jak miala nie cale pol roku to zaczelam jej dawac bebiko 2 i bardzo dobrze tolerowala i rosla i przybierala na wadze odpowiedno.teraz dostaje bebiko junior i tez jej sluzy.jest w przestepnej cenie ja place za kartonik 10,60 w biedronce a wczesniej za 10,70 placilam w rossmanie

Gość bebiko to najgorsze ścieki
jak można to podawać maluszkowi?

Gość mama Julii
Tyle że moja niunia świetnie się rozwija i rośnie na tych "ściekach"!!! Pediatra sama zaproponowała, żeby podawać Bebiko:P

Gość dertwx
Hehehe ścieki :D:D:D:D Moja pediatra też mi zaleciła przejście na Bebiko :D:D:D Kuźwa mleko to mleko. Nie weszło by do sprzedaży gdyby nie spełniało najbardziej rygorystycznych norm. Przecież to mleko piją nawet noworodki w wszpitalach jeśli jest potrzeba dokarmiania. U mnie w szpitalu dokarmiali dzieciaczki właśnie tym mlekiem

Gość o nie nie nie
o tych ściekach pewno pisała fanka NAN-a - mleka robionego przez NESTLE, które robi kawy, czekolady i między innymi mleko !!! (NUTRICIA - producent BEBIKA i BEBILONU jest tylko od mlek i pokarmów dla dzieci, więc bardziej im ufam). Poza tym była afera jak w NAN-ie znaleźli kiedyś proszek do pieczenia!!!! Pewnie im sie pomyliło co robią - czy mleko, czy inny produkt których mają setki.

Gość bebiko to najgorsze ścieki
No ja właśnie karmię Nanem :o nic o proszku nie słyszalam. Uważam, że nan jest najlepszy choć mnielismy problemy z zieloną i twardą kupką, ale już jest ok. Bebiko jest najtańsze więc pewnie g*ówno warte

nie wiem co macie do bebiko?bo to najtansze mleko?i co z tego.tyle dzieci juz sie na nim wychowalo i nic im nie jest.jak by bylo cos nie tak nie dopuscili by go do sprzedazy.u mnie w szpitalu tez tym mlekiem noworodki dokarmiaja i maja sie dobrze.

MAMUNIA SYNUSIAA - ja tez probowalam w 11 miesiacu zmienic synowi mlwko,nie ma alergii,ale meczyl sie.Mleko ktore kupuje jest drogie i chcialam mu zmienic na tansze,tym bardziej ze on w tym wieku juz prawie wszytsko jadl,ale nie udalo mi sie..plakal,mial zapracia,kupilam spowrotem nan ha i bylo dobrze.Takze uwazaj :)

Gość sarnaoli
Nie mog czytać waszych wypocin.... Mam dwóch synów - jeden ma już 9 lat, drugi 15 miesięcy. Pierwszego wychowałam na NAN-ie, drugiego na Bebiko (kóre pije do tej pory - 3). Mój wybór mleka przy jednym i przy drugim synku był spowodowany dopasowaniem. Pierwszy syn nie tolerował Bebika - miał zatwardzenia, a młodszy wręcz przeciwnie - nie tolerował NAN-a a na Bebiku nmic mu nie było. Nie kierujcie się cenami mleka (to czysty snobizm z nie dbałość o zdrowie maluszka) - jak masz kasę zainwestuj w lokate dla dziecka na przyszłość - a mleko kupuj takie, które Twoje dziecko lubi, nie ma po nim żadnych rewelacji żołądkowych czy skórnych i tyle!! Nie, niech sąsiadki wiedza, że stać mnie na mleko za 30 zł puszka, pieluchy 80 zł - 50 szt. - niech dziady patrzą i zazdroszczą.... - takie jest podejście Polaka... pożałowania godne... Pozdrawiam wszystkie normalne mamuśki.

Gość sarnaoli brawo:)
cała prawde napisałas

Gość Są w tej chwili na rynku 3
najtańsze marki mleka: Rossmann Babydream (niemiecka Humana Milchunion) Nutricia Bebiko (polskie) MamiLac (polskie)