Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusy i minusy szkol

plusy i minusy szkol

Polecane posty

Witam mam taki dylemat co do szkoły do której chodzę a chodzę do technikum nie ważne jakiego i może wy mi pomożecie dokonac dobrego wyboru bo ja już sam nie wiem. Technikum: + średnie wykształcenie + zadowoleni rodzice + prawko i autko :D - 4 lata nauki - dużo nauki - codzienne chodzenie do szkoły Zawodówka: + podoba mi się zawód którego chciałbym się podjąc, czuję że to moje powołanie + 2 lata nauki + 2 dni szkoły 3 dni praktyk + poziom nauczania jak w podstawówce - zawodowe wykształcenie, chociaż zawsze można jeszcze zaoczną szkołe zrobic - nie zadowoleni rodzice, a co za tym idzie brak prawka i auta... - małe zarobki chociaż planowałbym wyjazd za granicę a miałbym łatwiej na start bo mam tam rodzine

zalerzy jak ci idzie z nauką jak ledwo zdałeś gimnazjum to bież sie za zawodówkę ale lepsze jest technikum bo ponim morzesz isć na studia lepszą prace morzesz dostać ale wszystko zalerzy od tego co chcesz tobić w zyciu (byc robolem fizycznym czy siedziec w biuze) oraz ile kasy chcesz zarabiac

dobra wiem że robisz specjalnie błędy ale po co to było? Chciałaś mnie jakoś poniżyc? Muszę się niestety pochwalic że do 1 klasy technikum idę drugi raz...

aa nie wiedziałem, przepraszam jak cię uraziłem

zostan technikum, bedziesz miala przynajmniej mature a zawod zawsze mozesz sobie zrobic (sa rozne kursy, studium itp)

Gość la mam ba P
ja skonczylam technikum KOLEJOWE zdalam mature , zdalam egzamin wiec mam tez zawod jesli planujesz studia siedz w technikum zacisnij zeby , nie patrz na rodzicow to twoja przyszlosc i ty powinienes wiedziec co chcesz robic jesli uwazaszze lepiej ci bedzie w zawodowce idz do niej po nije zawsze mozesz zrobic technikum uzupelniajace pozdrawiam

Gość Giermek
jesteś maszynistą ?

1. matura + zawód = technika zawodowe, 2. matura + zawód = licea zawodowe 3. zawód = zawodówka 4. matura = ogólniak wybór prosty nie wiesz co chcesz w życiu robić? 1 lub 2 nie idzie ci w szkole 3, potem coś wieczorowego, kursy szkolenia masz kasę, rodzice opłacą studia? to 4 nigdzie nie jest napisane że fizjoterapeuta, pielęgniarka, bankowiec jest po ogólniaku, znam takiego fizjoterapeuta co skończył technikum mechaniczne i dostał się na medycynę i już pracuje, ma magistra. nie ma przepisu mówiącego że tylko po ogólniaku można iść na studia