Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotaaaaaa78706548675

mam wadę wzroku

Polecane posty

i głupio mi się do tego przynać,wiem że to idiotyczne,ale mam dopiero 16 lat i juz popsuty wzrok :/(duzo czytam) mozecie mi powiedziec jaka to jest wada?? widze male literki z odleglosci ok 0,7 m,ale dalej już nie(male,chodzi mi o wielkosci ok 2-3 mm,jak np w kalendarzu) w szkole najlepiej widze z odleglosci ok.2-3 m,troszkę zamazane widze z odleglosci 6metrow,dobrze rozrozniam twarze pomozecie mi mniej wiecej okreslic czy to jest duza wada??mam przez to duzego dola :( wiem,ze glupio to brzmi,ale naprawde sie martwie.

wiem,zauwazylam ale pytam sie czy to duza wada?

Gość photoshop maniak
też mam taką wadę ja mam -3,5, więc ty bedziesz miał z -1,0 do 2,0 oczywisce nie wiem dokladnie ale coś takiego powinno byc. Więc lepiej idz do okulisty bo wada będzie się pogarszac. Ja mam astygmatyzm i nosze okulary na dom a soczewki jak gdzies wychodze itp.

Gość photoshop maniak
sory nie zauważyłem że jestes kobietą ;d

Gość 1234567.......
idź jak najszybciej do okulisty nie ma laby

nie wiem jaka dlugosc ma korytarz w szkole,ale z prawie konca korytarza rozruzniam troche zamazane,a jak sa juz ok.3-5 metrow odemnie to widze ok

o rany, a jak myślisz, po co wynaleziono taki zawód jak okulista? musisz się przekonać u niego właśnie, w przychodni albo u optyka takie wróżenie z fusów nic Ci nie da, po co ci to?

a czy to duzo,czy malo?

Gość eee to małą masz
wadę :)

a równie dobrze -0,5, -1,5, -2, 0 nie zapominajmy o ćwiartkach dioptrii, np -1,25 no i niespodzianka, każde oko może mieć inną wadę po co ci takie gdybanie, serio pytam? nie kupisz przecież okularów na podstawie średniej wyciągniętej z wróżb i zgadywanek obcych ludzi?

http://www.oko.info.pl/krotkowzrocznosc,a1204.html wlasnie weszlam na strone,wychodzi ze to mala :) no coz pojde do okulisty jest jakis sposob zeby to cholerstwo zatrzymac?

ale nie martw się, około pięćdziesiątki zaczyna się nadwzroczność starcza, to ci się wyrówna :)

Gość Ale ona widzi małe literki
z 0,7 metra, więc tragedii nie ma :)

Gość photoshop maniak
ja mam astygmatyzm i wada mi się cały czas pogarsza, jak będę miał 21 lat to mogę poddac się operacji

zapomnialam cos dopisac gdy patrze sie na cos kilkanascie sekund to ten obiekt robi sie bardzo wyrazny... o co z tym chodzi??czesto tak mam

Gość photoshop maniak
masz astygmatyzm

nie moge miec astygmatyzmu,nie widze obrazu zniekształconego,tylko niewyrazny z daleka to co sie dzieje?? gdy patrze sie na cos kilkanascie sekund to ten obiekt robi sie bardzo wyrazny,mozna powiedziec normalny o co z tym chodzi??co to jest?czesto tak mam