Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniutka999

jakie frytki najlepsze?

Polecane posty

Gość maniutka999

jakie frytki najbardziej lubicie?

Gość cherrycoke
Aviko

Gość reat
Takie cieniutkie z Lidla.

Gość ja lubie te z lidla
samemu robione nie smakują mi bardzo, nie są takie chrupiące mimo że robię je we frytkownicy. Z lidla według mnie są najlepsze, tanie i bardzo dobre

Gość sadasw
ale jak robicie takie mrozone??do frytownicy czy w piekarniku???

Domowe powinnaś najpierw namoczyć w wodzie z odrobiną cukru. Po pierwsze musisz wypłukać skrobię na wierzchu, ona powoduje że nie są chrupiące. Poza tym cukier zrobi taką skórkę na wierzchu. Zawsze na głęboki olej. Poza tym wszystko zależy od ziemniaków, trzeba wybrać dobry gatunek. Np. Lord jest w porządku do frytek. Powinno się też w miarę możliwośći najpierw smażyć w niskiej temp. Potem wyciągnąć rozgrzać porządnie olej i dopiero wtedy znowu. Wtedy będą miękkie w srodku a z wierzchu chrupkie. Ale komu by się chciało to robić :D. Szczególnie jak się nie ma frytownicy. Chyba, że na dwa garnki. A ze sklepowych lubię te najcieńsze i w żadnym wypadku nie karbowane :D.

Gość buka buuu
a ja najbardziej lubie, jak frytki mają jakieś ciekawe kształty. ostatnie moje odkrycie to 123 fri'style McCaina, takie łódeczki - podobne do tych, co w McDonaldzie są :)

Gość gicior imo
fristyle mccaina gicior, lepsze niz w mcdonaldzie bo mozesz sobie zrobic samemu w piekarniku bez tluszczu. w mcdonaldzie przesolone i przetluszczone sa zawsze.

Gość o rzeszty
bez tluszczu :D :D dobre :D przeciez te kupne mrozone frytki juz sa nasaczone tluszczem i to nie wiadomo jakim, a ludzie mysla, ze to zdrowe frytki, ktore sie robi bez tluszczu, tylko smak maja normalny tluszczowy, tepaki :P

Gość lknjskjnkj
ja wolę sama pokroić ziemniaczki i usmażyć na porządnym oleju

Gość szafirekkkkk
takie co robisz samemu na porzadnym oleju zazwyczaj strasznie siakna ten tluszcz. frytki sa wtedy mega kaloryczne a na dodatek jak ciut przestygna to sie robia niesmaczne, lepsze sa z piekarnika, takie np mccainy.

Gość o rzeszty
maccainy to to samo, frytki bardzo przesiakniete tluszczem, potem je odgrzewasz w piekarniku i juz ten tluszcz maja w sobie, dlatego nie musisz ich dopiero gotowac w tluszczu.

Gość ready or not
ja ostatnio kupiłam te łódeczki mc caina, o których ktoś tu pisał i wszystko z nimi było w porządku - nie były jakieś tłuste, normalne i smaczne, wyszły chrupiące i bardzo dobre.na pewno lepsze niż w macu. no i tańsze przede wszystkim, bo za cenę jednych małych frytek w macu mam całe opakowanie mc caina łódeczek, którym się spoko najedzą 2 osoby :)

Gość mały miś
jak dla mnie to frytki z torebki są dobre, chrupiące, mają taką powłoczkę fajna , a ostatnio przestawiłem się na na takie łódeczki McCaina, super smakują, a z sosami to już w ogóle ;)

Gość Kawiat
Jak dla mnie najlepsze są jak sama zrobię bo te ze sklepu są nie dobre a jeszcze lepsze jak mama zrobi!

Najlepsze zrobione przez siebie z ziemniaków :D Czasem też oczywiście kupuję mrożone, ale nie zwracam uwagi na markę. Po prostu idę do marketu i biorę pierwsze z brzegu :D Później na głęboki olej i zawsze wychodzą bardzo dobre. A jeszcze do tego sos czosnkowy, mniam...

nie ważne jakie, ważne żeby były z ziemniaków...a nie z tej papki ziemniakopodobnej (np Mc Donalds)...dlatego radze spojrzeć na skład zanim kupicie

Gość myszula9190
Te w mc donaldzie co sa to sa z mc caina tylko hurtowo sprzedawane w wielkich workach ;p wg mnkie najlepsze sa z lidla smaczne chrupiace i niedrogie :D

Gość sylwia4012
Ja ostatnio odkryłam nowy smak frytek belgijskich z sosami (jakimi sie lubi). Znajoma zaserwowałam takie z www.farmfrites.pl Świetne

Gość tomek89332
Zdecydowanie Aviko! Jestem młodym chłopakiem, więc frytki są dla mnie super! Firma ma teraz fajną apkę Aviko Benefits, w której zbieramy sobie punkciki. A potem zamieniamy je na ciekawe nagrody. Najlepsze jest w tym to, że punkty można łączyć z innymi osobami, co pozwala na jeszcze lepsze nagrody. Świetna opcja!