Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jacol12345671

BHP czy REKLAMA ??? ??? ???

Polecane posty

Gość Jacol12345671

Mam taki problem chodzę na studium we Wrocku nie na studia ;-) I na prawdę nie wiem czy iść na BHP czy na Reklamę :-/ Sie tak zastanawiam gdzie byłbym lepiej finansowo i pod względem roboty na głowie która sie ma po tych kierunkach przemawiają także za tym taki argumenty jak grupy, klasa która na pierwszym kierunku jest zdecydowanie lepsza wiem,wiem do szkoły nie powinno sie chodzić dla ludzi no ale mimo wszystko ma to znaczenie .

Gość Jacol12345671
Dobra ale wiesz o co chodzi :P czemu reklama nie bardzo ???

jak dla mnie reklama odpada, no chyba, że masz talent i jesteś błyskotliwy w tej dziedzinie, ale na rynku jest dużo ludzi od tego i chyba ciężko się przebić, co do BHP to każdy zakład korzysta z usług fachowca od BHP ale do tego trzeba mieć studia wyższe wybór należy do ciebie

Gość Jacol12345671
Więc powiedzmy sobie szczerze po BHP też trudno sie przebić jeśli jest to studium a nie studia ??? A wie może ktoś jak finansowo to wygląda ??? Ile płaca technikowi bhp ??? Reklama powiem tak nie mam żadnych wątpliwości że zdam ten kierunek lecz nie wiem co będzie po niestety .

a nie ma w tej szkole innych kierunków, albo w innej? ja byłam w studium informatycznycznym i nauczyłam się wiele ciekawych rzeczy, i w pracy wykorzystuję te umiejętności bardziej niż te zdobyte na studiach

Gość Jacol12345671
Jest np ta informatyka ale dla mnie tylko te dwa kierunki są brane pod uwagę .

My z narzeczonym właśnie przekształcamy się ze studia graficznego w agencje reklamową, jestem na reklamie. Szkoła mało daje be względu na kierunek nie oszukujmy się szkoły policealne to marny poziom ja ze szkoły nic nie wynoszę więcej z własnego doświadczenia i kontaktach z klientami

Szczerze mówiąc szkoły policealne niewiele uczą jak ktoś się danym tematem nie interesuje i nie robi cos ponad to, to wiele się nie nauczy

Gość makafaka
o wwww morde ----- a są studia niższe??? ludzie poczytajcie trochę, to nie boli

Gość Jacol12345671
Z reklamy wiadomo ktoś sie przebije ma na pewno kokosy ale ILE JEST SIANA PO BHP ??? KTOŚ WIE ??? Cienak wiadomo że szkoła wiele nie daje ale jednak jest papierek a pracodawca w dniu kiedy zatrudnia pracownika nie jest wstanie sprawdzić tych umiejętności która i tak zdobywa sie z czasem .

I tu się mylisz, byłam na kilku rozmowach w firmach reklamowych rozmowa może trwała ze 3 minuty potem sadzają do kompa i dają zadania od razu wychodzi, co umiesz. To duży optymizm wierzyć, że zatrudnią cię tylko po rozmowie nie w branży reklamowej

Gość
po BHP też trudno sie przebić jeśli jest to studium a nie studia w zyciu wiekszej glupoty nie slyszalam. zakladasz jednoosobowa firme i jadiemy.

Gość Jacol12345671
Więc cienka mówisz że po reklamie zwłaszcza jak jest to policealna na prawdę trudno sie przebić i mogę mieć z tym problemy ??? Bo też nie wiem co po tej szkole wyniosę :-/

Jak nie masz dobrej praktyki to cienko jest. Ja mając 3 lata praktyki nie mogłam znaleźć pracy w tej branży tylko dla tego, że kulał mi trochę photoshop. Gdyby nie to, że w końcu z narzeczonym dotarliśmy się tak by żyć i pracować razem to marnie widziałam swoja przyszłość w reklamie. Choć to moja pasja. W wielu dużych firmach tego typu jest presja czasu i mało jest czasu na naukę.

Gość
reklama to bezsens dla kogos, kto nie ma znajomosci albo naprawde olbrzymiej sily przebicia. lepiej zrobic np 2letni kurs grafika komputerowego, predzej cie zatrudnia, bo bedziesz miala konkretne umiejetnosci, ktore na studiach tylko lizniesz.

Chyba, że wiesz, po co tam jesteś dużo pracujesz w domu uczysz się programów i najdziesz dobrą firmę na praktykę ale mało kto chce praktykantów bo właściwie nic nie umieją. Wiadomo trzeba pokazać się od najlepszej strony i na praktyce dawać 150% z siebie.

My nie mieliśmy znajomości zaczynało się od stron internetowych drobnej poligrafii i małych cen. Jeden zadowolony klient przyprowadzał ok. 2 kolejnych dziś robimy wszystko zdjęcia studyjne, szyldy, banery, cała poligrafię ze składem tak y klient miał wszystko w jednym miejscu. Bo ludzie są z natury leniwi jak ktoś im zrobi sklep internetowy i nawet zdjęcia produktów i wizytówki i ulotki oraz papier firmowy to nawet, jeśli coś jest gdzieś trochę tańsze to woli mieć wszystko w jednym miejscu. Wcale nie trzeba mieć na początku znajomości my nasze znajomości wypracowaliśmy a właściwie mój narzeczony wypracował. Ale wiadomo pierwsze 2 lata to było cienko i marnie dziś po prawie 4 latach stajemy jako tako na nogi ,ale warto było.

Gość Jacol12345671
Ja powiem tak lubie fotogradie interesuje mnie historia sztuki i ujdzie rysunek który mam jako przedmioty lecz nie przepadam za grafiką komputerową i mam wątpliwośći czy 2 lata szkoły dadza mi przepustke do reklamy i czy tak praca będzie prosta ??? A cienka cięzko jest z własną firmą masz zlecenia i tym podobne

Gość
cienka - ja pisalam o tym, jak ktos chce pracowac u kogos:) fajne, ze wam sie udalo, pozazdroscic tylko. praca po grafice jest autorko. moja siostra jes grafikiem po takim kursie, do tego jest po polonistyce, wiec robi tez jako edytor, lamie teksty. zlecen ma tak duzo, ze musi niektore odrzucac, bo nie wyrabia sie z robota po prostu. ale wiesz, ona to uwielbia, ma do tego dryg, okladke robi w trzy dni, to jest jej pasja. jesli ty faktycznie nie czulabys sie w tym dobrze, szkoda twojego czasu:)

Na początku było ciężko wiadomo lawirowanie (więc ja szukałam pracy w reklamie u kogoś nie znalazłam chyba na szczęście wiec musiałam jakoś dojść do consensusu z chłopakiem byśmy się nie pozabijali), tylko na początku trzeba bardzo zrezygnować z przyjemności wszelakich nawet spotkań ze znajomymi. Dopiero ostatnio wracamy do życia towarzyskiego, ale głównie mamy nowych znajomych średnio starszych od nas o 10 lat.