Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szoooooook

Zdemotywowanie

Polecane posty

Gość Szoooooook

Kumpel z Liceum, który bardziej wolał imprezy niż naukę. Chłopak przebojowy, wysportowany pomimo nie wysokiego zrostu. Patrzę czasem na NK jaką On ma dziewczynę aż mi gały w orbitę. I jakieś wyjazdy ekskluzywne zagranicą. Pamiętam, że interesował się komputerami a ogólnie programowaniem i dlatego olewał przedmioty też w szkole. Wczoraj się dowiaduje, że pracuje w jednej z najlepszych firm IT i zarbia grubo 6 tysięcy złotych :| Drugi kumpel co tylko w Liceum tylko czytał książki o tematyce fantastycznej i grał w gry komputerowe co jest Jego ogromną pasją i też olewał lekcje. Dziś zarabia dużo jako tester gier komputerowych. A angielski poznał też przez gry. I tak się zastanawiam po jaką cholerę uczyć się wszystkiego w szkołach na studiach jak należy się zająć czymś konkretnym i mieć plan. Osoby w LO, które harowały jak wół ucząc się parę języków walcząc o dobre oceny i poszli na dobre uczelnie dziś ledwo zarabiają 2 tysiące złotych. Robert Kiyosaki miał jednak rację

Gość Tak to już jest
Tak to bywa. Inni są urodzeni pod szczęśliwą gwiazdą a drudzy nie. Taki los człowieka.

Gość no ales zes okryl
pczywsice ze lepeij miec jedna dziedzien w ktorej jest sie expertem niz uczyc sie wszystkeigo zwlaszcza w liceum i meic piatki z gfory w dol a w rzeczywsitosci to nie wiesz nic i nic nie umiesz.

Gość Tak to już jest
Też znam takie osoby co potrafiły się ustawić. To też zależy od sprytu faceta. Inni pieprzą konwenanse i idą do przodu nie patrząc na tyły a inni dużo myślą i tracą. Znam takie osoby po zawodówce co o wiele więcej zarabiają niż ludzie po studiach. I to wcale nie w pracy fizycznej.

Gość Szoooooook
No tak niby nie odkryłem ale większość jednak boi się ryzykować, więc uczy się parę rzeczy niż jednej

Gość Normalna sprawa
szooooook Wiesz jak to się nazywa? To się nazywa postawa Samca Alpha i tyle :) Nie ma zbyt wiele takich facetów. Po prostu trzeba z tym się urodzić. Z tym instynktem. Samiec Alpha zawsze znajdzie rozwiązanie i zawsze się ustawi :) Do tego trzeba mieć zrównoważoną psychikę a przy tym twardą. To nie zależy od wzrostu czy ilości włosów na głowie oraz jaką ma się masę mięśni. Samiec Alpha siedzi w głowie :)

Gość Normalna sprawa
No i to prawda. Robert Kiyosaki ma rację. Jak pracować to pracować mądrze. Wiele osób pracuje dla pieniędzy. A to pieniądz ma pracować dla Nas :)

Gość Sebastian wracaj do garow
😡

Gość Normalna sprawa
Należy pogratulować koledze z Liceum. Bo tak na prawdę już się w życiu ustawił. A dlaczego? Bo informatyków - programistów zawsze będzie popyt a w przyszłości jeszcze większy. Jeśli mu nie odbije woda sodowa do głowy przy tak dużej kasie jak na Polskie warunki to może być pewien, że za parę lat będzie zarabiał ponad 10 tysięcy złotych . Takim ludziom trzeba gratulować no i trochę pozazdrościć ;)

Gość Normalna sprawa
No właśnie "pozazdrościć" dobre słowo do osoby która nade mną napisała :)

Gość Dlatego mnie...
... zawsze zastanawia dlaczego ludzie wybierają się na studia na psychologię, marketing zamiast na Elektronikę po której ma się dobrze płatną pracę gwarantowaną :) Ja tam jestem humanista ale poszedłem an informatykę ze względu na to, że znajdę dobra pracę. Nie jest źle, ba nawet odkryłem, że systemy operacyjne oraz sieci komputerowe to moja pasja :) A tak bym poszedł na historię czy administrację i co miałbym z tego?

Gość Dlatego mnie...
Na Politechnice Warszawskiej np. robią dodatkowe nabory na fizykę techniczną czy teleinformatykę bo prawie połowa maturzystów idzie na psychologię :o Małe zainteresowanie naukami ścisłymi jest w Polsce i podobno ma być z tym gorzej. Ale mnie to nawet bardzo cieszy. Małe zainteresowanie oznacza mniejszą konkurencję a co za tym idzie pewną pracę z wysoką pensją :)

Gość Informatyka nie jest trudna
Różne dziedziny informatyki można studiować w każdym wieku. Znajomy mając 33 lata wziął się za Perla czy jak mu tam. Ogólnie za bazy danych tak, że teraz po trzech latach zarabia 8 tysiaków :) Ale gość bardzo ambitny jak zasiądzie nad czymś to siedzi bardzo długo.

Gość skądś to znam ale jak kryzyss
Dlatego mnie... ... zawsze zastanawia dlaczego ludzie wybierają się na studia na psychologię, marketing zamiast na Elektronikę po której ma się dobrze płatną pracę gwarantowaną Ja tam jestem humanista ale poszedłem an informatykę ze względu na to, że znajdę dobra pracę. Nie jest źle, ba nawet odkryłem, że systemy operacyjne oraz sieci komputerowe to moja pasja A tak bym poszedł na historię czy administrację i co miałbym z tego? bo trzeba sie uczyć i być dobrym z matmy jak sie idzie na takie kierunki wiem po sobie i wiem kto odpadał na studiach tego typu na 1szym roku ale nie ma co sie łudzić praca jest najlepiej w takich ośrodkach jak Wa-wa W-ław P-ań jak jest kryzys to i nawet w branży IT za lekko nie jest