Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córa

Jakie badania dla kobiety po 50

Polecane posty

Gość córa

Witam Panie, moja mama od 15 lat nie robila żadnych badań. Ostatnio podjęłam z nią rozmowę na ten temat, i wprost kazałam się jej zbadać! Wiem, że jakaś myśl w tym kierunku została zasiana, jednak sama nie podejme kroków, i to teraz ja będę się bawiła w "mamę" opiekującą się swoim "dzieckiem". Niestety jestem lekko zielona w tym temacie i potrzebuję jakiś wskazówek. Od czego zacząć, gdzie i jakie musi zrobić badania, państwowo czy lepiej prywatnie? Wiem jedno, że konieczne w przypadku mamy jest badanie gastrologiczne, ponieważ od wieków na niestrawność (zgada chyba) pije sode!! Bardzo proszę o jakieś wskazówki, jest to dla mnie niesamowicie ważne. Pozdrawiam!!

Gość córa
Żeby państwowo zrobić te wszystkie badania, pewnie trzeba najpierw do rodzinnego i póżniej położyć się do szpitala na jakis czas?

A dlaczego od razu do szpitala? Większośc wymienionych to badania z krwi i moczu - wystarczy iśc po skierowanie do rodzinnego. Cytologia, mammografia i badanie ginekologiczne u ginekologa - cytologie zrobi od razu, na mammografie powinien dać skierowanie chyba, nie wiem bo akurat ja robie USG piersi i to zawsze prywatnie. Plus wizyta u gastrologa.