Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malującaaa

Dulux,Nobiles,Magnat??

Polecane posty

Gość Malującaaa

Jak w temacie :) ,która farba lepsza do pomalowania ścian w salonie ??

Gość opopopopoppopoo
Magnat ;)

Gość dulux dulux i jeszcze raz dulu
x

Gość LadyMorgana33**--**
Kupilam swietny kolor fioletowy duluxa-nazwa handl"s sliwka węgierka"czy jakos tak.

Gość mały remont duży remont...
W sierpniu mieliśmy remont kuchni, przedpokoju. NIestety przy wymianie ościeżnicy od drzwi do salonu odpadła część fakt starej powierzchni. Więc na początku września do remontu musieliśmy dołączyć salon. Nieplanowany koszt, więc malowaliśmy sami. Farby wzięliśmy Magnat na ściany i biały Dekoral na sufit. Kolor, faktura bardzo ładna, nic nie odpada, nie przebija. Malowanie też przyjemne. Jedynie co mi się nie podoba to kolor ścian pociągnęliśmy pod sam sufit. Nie zostawiliśmy tych 5-10 cm na biało, tylko pod sam sufit... Oczywiście, już tak bardzo nie bije w oczy, człowiek przyzwyczaja się... Początki były jednak ciężkie. Nie polecam nikomu malowania pod sam sufit. Lepiej jakiś szlaczek namalować z gotowych wzorów i odciąć na biało od sufitu.

Gość anastazja333333
moim zdaniem najlepsze są farby firmy MAGNAT.kolory są bardzo ładne i jak się pomaluje to są takie same jak w ulotce,natomiast odradzam dulux :)

Gość Malarz z Opla
Najlepszy jest Beckers !

do mały remont duży remont , żeby odciąć ścianę od sufitu zastosuj listwy styropianowe , są różnej szerokości . Nie są drogie , przykleja się je akrylem ,jedyna trudność to dobrze dopasować kąty . Też kupiłam duluxa ale jeszcze nie malowałam ,wiem że pod tą farbę konieczny jest unigrunt ,najlepiej z tej firmy ale z innej też może być .

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
tikkurila tylko:)Pozniej wszystko zmyjesz ze sciany a z farba nic sie nie dzieje:)