Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z płaceniem za wesele

problem z płaceniem za wesele

Polecane posty

Gość problem z płaceniem za wesele
Jeżeli Was to interesuje, to pogadałam wczoraj z rodzicami - jednymi i drugimi i jest wszystko ok, najbardziej się cieszę, że wyjaśniłam wszystko przyszłej teściowej, bo chyba faktycznie myślała, że za bardzo się wtrącała. Co do płacenia, to kościół, zespół, fotografa, dekoratora i samochód opłacamy sami, bo to ma być po naszemu, a jedzenie, kucharki, salę, kamerzystę i noclegi dla gości (tylko ze strony męża, bo moi są miejscowi) opłacają rodzice, czyli wiadomo, że większość no i rodzice mają sporo do powiedzenia, bo np. my alkoholu praktycznie nie pijemy, więc nie wiemy która wódka lepsza, na potrawach też znają się lepiej, więc cieszymy się, że pomagają nam to załatwić :) Jutro spotkam się z koleżankami, ciekawe, czy znowu zaczną coś mówić.

Gość sokolica777
no i git;)

"Jutro spotkam się z koleżankami, ciekawe, czy znowu zaczną coś mówić. " a mozesz byc pewna ze tak :) tylko sie tym nie przejmuj :) teraz pewnie beda mowic ze po co Ci kamerzysta itd...

Gość nos do gory
Osobiscie nie znam NIKOGO, kto wyprawilby wesele za wlasne pieniadze. Skad niby osoba zaraz po studiach mialaby wziac 40-50 tysiecy na urzadzenie wesela, tym bardziej jesli tzeba myslec o jakims wlasnym kacie?? Sami to sobioe moga oplacic ten kosmos STARZY mlodzi kolo 35-40 roku zycia kotorzy juz sie czegos dorobili....Glupie masz te kolezanki i tyle. U mnie w rodzinie tez jest tradycja ze to rodzice ponosza wiksza czesc oplaty za wesele- i podobnie jak u ciebie, ewentualne kombinowanie w tej kwestii z mojej strony, uznaliby za afront. I mam tu na mysli rodzicow z obu stron. Pozdrawiam!

Gość fanka anka
najbardziej rozbraja mnie to jak niektore pisza ze jak rodzice dadza kase na wesele to zle, ale jak potem dadza taka sama kase ktora mieliby przenaczyc na wesele w prezencie slubnym to nikt nie wybrzydza i kazdy sie cieszy.

Gość PsiapsiółyPsiapsiółki
U nas w rodzinie była parę lat temu sytuacja że młodzi chcieli sobie sami zapłacic za wesele, nie takie tradycyjne ale na góra 60 osób i akurat najbliższa rodzina wiedziała o tym że oni chcieli, ale mimo że mineło parę lat to jeszcze czasem słysze po rodzinie że tamci to pożałowali własnym dzieciom na wesele, albo ze dzieciom weselaa nie zrobili, a ich swaty tez ponoc mieli to samo. Może i finansowo byscie ułatwili jakos sprawę rodzicom ale niestety nie wszystko sie da przełożyc na pieniadze, nie zawsze da sie olac to co ludzie powiedzą a już na pewno nie zawsze człowiek sie z tym dobrze czuje. Móze was to nie obchodzi ale waszych rodziców moze obchodzić. Wiem że sa różne sytuacje typu wtrącający sie za bardzo rodzice gdzie lepiej jest zapłacić i mieć święty spokój ale jesli sytuacja jest zdrowa to w czym problem. Również z tego też powodu uważam że nie powinno się mówić że wy wszystko sami tak jak ktoś wcześniej radził, bo to chodzi o to żeby ludzie wiedzieli ze rodzice też mieli swój udział, tym bardziej że będą mieli i żeby nie było sytuacji takiej jak u mnie była w rodzinie, bo powiem że ciotce nie jest miło z tego powodu że ich dzieci sobie sami wyprawili. Poza tym, pewnie jak rodzice wam by nie sponsorowali to by wam dali w prezencie, a u mnie była sytuacja że obydwie babcie dały nam prezenty wcześniej, przed slubem, moja chrzesta też i jeszcze dwóch wujków poprosiło o numer konta żeby wczesniej przelać pieniadze, bo własnie te osoby stwierdziły że kasa nam się może wcześniej przydać, więc zawsze mozesz powiedziec że rodzice, dziedkowie czy ktoś tam jeszcze dali wam prezent wcześniej chociaz najlepiej będzie jeśli nie będziecie się tłumaczyć nikomu. Rodzice niech robiąwezele i guzik kogo to obchodzi.

Gość PsiapsiółyPsiapsiółki
ale błędów narobiłam. Przepraszam