Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia-fisia

Proszę o interpretację wyników TSH, FT3 i FT4

Polecane posty

Gość misia-fisia

Tsh 1,33 norma [0,250-5,00] FT3 6,75 norma [3,10-6,80] FT4 1,84 norma [0,932-1,71] Jeżeli FT3 jest w górnej granicy normy a FT4 nieznacznie wychodzi za tą normę to czy mogę mieć jakieś problemy z tarczycą??

Gość ghfghfgh
możesz

mozliwa jest lekka nadczynnosc tarczycy... ale zeby wiedziec dokladnie, potrzebujesz jeszcze paru badan... USG tarczycy mialas robione? masz jakies objawy z ponizszych? : nadwrazliwosc, bezsennosc, podenerwowanie, duzo jesz- mimo to chudniesz? ciepla, wilgotna skora, kołatanie serca?

Gość misia - fisia
USG miałam - dobre, ale fakt kołatanie serca np.w nocy które mnie wybudza, ciągle mi słabo i duszno a bezsenność to już w ogóle tragedia. Depresji nie mam i nic w tym stylu!!! Sama już nie wiem co robić, bo to właśnie bezsenność i te kołatanie serca sprawiło, że zaczęłam się badać.

Gość misia - fisia
Oprócz tego mam bolesne i bardzo obfite miesiączki a już ostatnio to mi się spóźniła prawie 3 tygodnie- nie wiem czy to ma jakiś związek.

kochana, jesli masz objawy kliniczne, to moze faktycznie masz ta nadczynnosc... najlepiej jednak bedzie, zeby lekarz specjalista zinterpretowal Twoje wyniki i przede wszystkim zrobil USG tarczycy, choc ono w przypadku niewielkiej nadczynnosci niewiele moze wykazac... pozdrawiam :)

owszem, zaburzenia miesiaczkowania rowniez moga byc przyczyna nadczynnosci... najlepiej udaj sie do endokrynologa. wtedy wszystko sie wyjasni :) pozdrawiam raz jeszcze :)

Gość misia - fisia
Na wizytę już się umówiłam :) bo może ta bezsenność to tylko objaw a ja faszeruję się jakimiś lekami na sen - a raczej mój lekarz rodzinny... Ach szkoda gadać!!! Trzeba się nie poddawać!

Gość misia-fisia
Czasami myślę aby to była jednak nadczynność bo ciężko jest gdy się nie wie co jest i leczyć wszystko i nic.

Gość Czarnaniemarna
W początku choroby tarczyca nie jest jeszcze powiększona. Ja obraz miałam prawidłowy,a nadczynność była. Miałam bardzo niskie tsh. A nie lepiej iść do endokrynologa?

Gość misia-fisia
no właśnie jestem umówiona...

Gość ja ostanio
mialam badanie tsh i wyszlo mi wnormie, a teraz widze ze robi sie jakies tsh3 i tsh 4, a na to juz skierowania nie dostałam, objawy złej pracy tarczycy mam, kolatanie i chudniecie

Gość gazeta forum choroby tarczycy