Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaamiilaa

co zrobić z dwoma kotami??? POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość kaamiilaa

Witam. Mam 1.5 roczną kotkę. Dzisiaj dostałam 6 tygodniowego kocurka. Kotka ciągle na niego syczy i chce go drapać a ten siedzi przestraszony w kącie :( Czy ktos ma koty albo podobną sytuację?? Proszę o pomoc!!

Gość tym bardziej na pomarańczowo
Syczy, bo to jej terytorium i nie chce mieć żadnej konkurencji;) Albo czekać i gasić kotkę przy każdym syczeniu, licząc że zaakceptuje nowego przybysza. Albo zrezygnować z drugiego kota i go komuś oddać.

nie rezygnować! TO NORMALE, powoli przywzwyczajac je do siebie, głaskac i chołubić kocice, małego tez głaskać aby oa czuły sie dopieszczone. Nie zostawiac na razie ich sam na sam - obserwowac, na razie osobne miejsca do jedzenia i kuwety. Kocica powinna po kilkui dniach dac spokój. Trzeba ją porozpieszcaac bo jest zazdrosna i żeby nie poczuła się odrzucona. Uda ci się !! dwa koty w domu to jest to! pokochają się i bedą razem spedzały czas, bedą razem spały i jadły, nie beda się nudziły. Zobaczysz! ;)

Gość zuzkaaa_______
też uważam, że trzeba poczekać mam 4 koty i nie zawsze nowy przybysz był witany przyjaźnie kotka się przyzwyczai, trzeba ją hamować kiedy ma zamiar go podrapać czy zaatakować, na początku nie zostawiałabm ich razem na przykład na noc w jednym pokoju, bo to może być dla kocicy zbyt duży stres miziaj ją też często, żeby nie czuła się źle : ) zobaczysz, że szybko się do siebie przyzwyczają, zwłaszcza że to mały kocurek, więc kocica nie będzie się czuła zagrożona, kiedy przemyśli sytuację ; ) zareagowała dość standardowo na moje oko, to było jej terytorium, a nagle pojawił się ktoś obcy

Gość frrrzjerr
bąź cierpiwa :) koty się polubią, zobaczysz!

Gość kaamiilaa
Dziękuje wszystkim! Troche mi ulżyło bo chyba pękło by mi serce gdybym musiała oddac małego edwarda... :):):) Ale boję się, ze ona zrobi mu krzywdę...

Gość pon30 teee
nie zrobi! ;) cierpliwosc, delikatność, poczytaj forum na gazeta.pl - prywatne, koci zakątek albo miauu i inne takie o DOKACANIU! zazdroszcze.... mam za małe mieszkanie na 2 kociuchy :(

Nic nie rób, one się zgrają, to normalne zachowanie. :)

Gość kaamiilaa
Czytałam juz chyba wszystkie artykuły w internecie, fora i miliony ksiazek na ten temat... ale przeraza mnie jak ona na niego syczy i go atakuje a on jest taki maleńki... Malenki ale wcale nie lepszy hehe. Jak ona nie zwraca na niego uwagi to tak długo miałczy az ona znów zacznie go atakowac :):):):) Mam nadzieję, ze sie polubią...

Gość selllen
ile juz tak są? głaszcz ją, tul rób wszystko żeby czuła się wyjątkowa... a mały jak reaguje? doszło do bójki czy nie? gdzie śpią?

Gość selllen
aaaaa nie doczytałam, to pierwszy ich dzien :P bedzie dobrze!!!!! trzymam kciuki

Boże mój. Jak syczy i drapie, widać, że chce mu zrobić krzywdę, to trzeba je rozdzielić! Zamknąć małego np. w łazience (oczywiście nie zostawiać samego na cały dizeń, wziąść czasem do pokoju [nie wpuszczać dorosłego kota] i pobawić, posiedzieć z nim), a kotka niech przez kilka dni przyzwyczaja się do jego zapachu i odgłosów. Nie można tak od razu... Wszystkie spotkania powinny być kontrolowane. Poza tym muszą mieć oddzielne miski i kuwety.

Gość kaamiilaa
Chyba juz jest lepiej :) Dziś przez cały dzień kotki biegały razem :):):) Mały kocurek chyba myśli, ze to jego mama bo ciągle gryzie ją po sutkach (co jej chyba nie bardzo sie podoba)a ta go w zęby i przenosi gdzie ma ochotę (maluszek chyba nie ma nic przeciwko temu bo jak tylko Iga sie oddali to od razu piszczy i ją zaczepia) :):):) Ale nie wiem czy to zabawa czy chcą sie pozabijać bo turlają sie po całym domu i podgryzają na wzajem... hmmm myślicie, ze to moze byc dla niego niebezpieczne? bo jak ich obserwuję to mam wrazenie, ze ona wogóle nie ma wyczucia i ze za chwile go zabije... a on jest wielkosci jej głowy ;/;/;/