Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boliiiiiiiii

okres. pomozcie!

Polecane posty

Gość boliiiiiiiii

dzis pierwszy dzien miesiaczki i to uczucie:( jest mi slabo wzielam dwie nospy i nic nie daje:(a musze tyle jeszcze zrobic dizs

Gość bhjc vx
w czym tobie pomóc , w zmianie podpasek ?

Gość boliiiiiiiii
nie. chodzi o to czy znaie jakies sposoby na mniejszy bol :(

Gość solpadeine rozpuszczalna
tabletka w aptece 12szt 10,58 :P

Gość *Laura
jak podobne bóle powtarzają się co miesiąc, to pewnie coś jest nie tak, zalecam refleksjologie;))

Gość dgfdfs
polecam termofor wypełniony gorącą wodą. bądź jakieś ciepłe okłady na brzuch

Gość a może najwyższy czas wybrać
się do ginekologa? Jeśli wciąż masz tak bolesne miesiączki, to coś się tam dziać musi i trzeba to zbadać

Gość boliiiiiiiii
slyszlaam ze niektore dziewczyny okres przezywaja bezbolensie a niektore bolesnie.. mam 20lat i nie bylam u ginekologa bo si eboje:(

Gość ale czego

Gość martynoska_23
Hm..tez mialam bolesne miesiaczki ale dziewczyno zeby wwieku 20 lat nie byc u ginekologa to porazka niestety, czego sie boisz?? uwierz, jest duzo lepiej niz w twojej wyobrazni, poza tym lekarz moze ci pomoc,dac kilka cennych rad. Ja gdy rozpoczelam wspolzycie zdecydowałam sie na antykoncepcje hormonalna i bole zniknely.

Gość ja od mlodej dziewczynki
tez 2 dni lezalam odlogiem z tabletkami,badania ok,ginekolodzy stwierdzili ,ze juz tak mam ,taka moja natura,jedynie co mi poza przeciwbolowymi pomagalo,to tabletki antykoncepcyjne,zadnego bolu juz nie odczuwam,no ale jesli nie sa ci potrzebne to nie ma sensu brac jedynie z tego powodu :)

Gość poradze Ci
radze Ci idz do ginekologa, ja od samego poczatku miesiaczkowania mialam bolesne a tez zwlekalam z badaniami. Teraz jestem juz po diagnostyce i mam endometrioze. Zostalam postawiona przed leczeniem ze skutkami ubocznymi, dosc duzymi, i przed podjeciem decyzji czy chce miec dziecko a jak tak to juz natychmiast mam sie starac bo w kazdej chwili moge stac sie bezplodna wlasnie przez ta endometrioze. Niewazne, ze to wazna decyzja zyciowa wiazaca sie z innymi waznymi sprawami. Teraz jesli chce miec dziecko to musze teraz bo juz mam jeden jajowod niedrozny wlasnie przez endo. Im predzej tym lepiej. Moze nic Ci nie jest, moze wystarczy zwykla tabletka anty itp ale lepiej wczesenij sie wziac za to niz pozniej miec np taka sytuacje jak ja teraz. Co do bolow endometrialnych, jesli zdecyduje sie teraz na dziecko i sie uda urodzic to jest szansa, ze mi ustapia te bole, a tak to leczenie tylko na chwile pomoze albo nawet nie uda sie by pomoglo a potem to juz do menopauzy bedzie tak musialo bolec bo na to nic nie dziala. Mdleje, wymiotuje, trace przytomnosc itd itp a ketonali forte i nosp forte podczas okresu moge wziac z 20 a i tak nie niweluje bolu wiec radze idz do ginekologa! Zycze wszystkiego co najlepsze.. by pomogl.

Gość ja nie moge no
Nie moge po prostu z wami ludzie teraz to juz z byle duperelą wszyscy tylko do lekarza wysyłają o i to najlepiej jeszcze do kilkunastu od razu sie zapisać. Z kleszczem nawet czy czymś od razu do lekarza, śmiac mi si z tego chce i to oczywiście prywatnie bo wtedy lepiej sie wami zajmą za cenę wizyty po prostu musza coś znaleźć nie ma siły xD Gdzies tu był temat że ktos ma gulke na czole to ktos do onkologa poradził pójść padne ze śmiechu.. z pryszczem xD

Gość tablete i przejdzie
saridon,solpadeine jak ktos radzil,ibum itp od ch....tego mnie tez solpadeine pomaga szybko i to po 1 tabl,10zl to nieduzo,na to samo wychodzi jak zjesz cale pudelko badziewnego ibupromu,a tak to 1 tabl rozpuszczasz i przechodzi:P ot,co!