Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwie kulki

Chwalenie się

Polecane posty

Gość dwie kulki

Po co ludzie się chwalą? Mój szef często wspomina gdzie to jego syn nie był, zawsze podkreśla, że jechał mercedesem, że córka była tu i tam, w jaki to drogich ciuchach chodzą. To sama moja koleżanka z biura, że ubrania to tylko markowe, gdzie to ona nie była na wakcjach, jakie to jej dzieci zdolne. Kurde pytam się kogo to interesuje?

tak sie dzieje jak ludzie dlugie lata w biedzie zyli, nagle dorobili sie pieniedzy i chca oglosic calemu siwatu jacy sa wspaniali.

Gość dwie kulki
Ale np. mój szef zawsze miał pieniądze. Jest na wysokim stołku ponad 20 lat, więc po co to?

Gość przyszły_uczniak
no ale po co tego słuchać? nie lepiej powiedziec: "wez czlowieku morde zamknij, nie chwal sie i nie wypytuj" . . . .

Gość dwie kulki
A po co mam się zniżać do jego poziomu?

Gość asderft
Też znam takiego jednego, co to się chwali, ile zarabia, jaką fajną pracę... Hihi, najlepsze jest to, ze potem się okazuje, że to, ile zarabia, to kwota brutto, a praca.... hm chodzi w roboczych, brudnych i okropnych uniformach ;) ostatnio go widziałam w tym jego "stroju roboczym" ahh szkoda gadać :)

Gość dwie kulki
Ale jaki to jest sens? Wiadomo, że najpierw jak się tego nasłucham to sobie myślę, że jestem gorsza bo nigdzie w tym roku nie byłam, zarabiam grosze, nie mam samych markowych ubrań. Ale potem jakbym się opamiętała, że to nie wszystko, że są dziedziny życia, w których jestem naprawdę dobra. Wtedy skupiam się na swoich zaletach i jest ok. Więc takie gadanie jest tylko po to, aby się dowartościować czyimś kosztem?

Gość fdse
nie wszyscy sie chwalą .

Gość dwie kulki
A my właśnie rozmawiamy o ludzicach, którzy się chwalą. Resztę zostawiamy w spokoju.

Gość lamka 2
takie chwalenie jest potrzeba wynikajaca czesto z niedowartosciowania. Taki ktos mimo tego wszystkiego co ma czuje sie gorszy i musi innym i sobie udowodnic jak tez rowniez w taki sposob szukac potwierdzenia swojej wartosci.