Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loolkaa6

STUDIA BEZ PRZEDMIOTÓW ŚCISŁYCH..

Polecane posty

Gość loolkaa6

Witam, mam mały problem poneważ w tym roku chcę się wybrać na studia, ale... No właśnie, tych moich "ale" jest kilka... 1. Nie może być matematyki (o zgrozo) 2. Nie może być chemii 3. Odpadają dziennikarskie i polonistyczne (za dużo nudnych książek) 4. Brak obowiązkowych obozów czy ćwiczeń terenowych (praca itd..) Więc co polecacie? Drugie moje pytanie.. Lepiej zrobić sobie kilka kursów (np. barmański, 2 języki, itp) czy iść na 3 letnie studia?

Gość przyszły_uczniak
seksuologia?????????????

Gość wiec takkkkkkkkkk
teologia na KUL psychologia na UW Botanika na AR

Gość ychych
i potem mamy takich magistrów.... nic nie robić a miec mgr przed nazwiskiem

Gość ....apia...
socjologia politologia pedagogika stosunki miedzynarodowe europeistyka historia

Gość do studentow ekonom. kierunkow
europeistyka, ale tylko na wydz. humanistycznych ten kierunek zdarza sie tez na ekonomicznych, i tam jest juz troche cwiczen z zadaniami:) typu mat, mikro, makro itp

Gość awytoii
to zależy czy wolisz być barmanką znająca dwa jezyki czy miec licencjata:D cóż to za dylemat??

Gość amanda999
na socjologii sa logika i statystyka ... fakt ze srednio skomplikowane skoro nawet takie zero matematyczne jak ja zaliczyly no ale jest :)

Gość awytoii
na botanice nie ma chemii czy matmy? dokładnie nie znam ich programu zajeć, ale ja studiowałam biologię zwierząt a chemii i matmy było w chuj

Gość ....apia...
socjologia i logika jest na wszystkich kierunkach humanistycznych. skonczylam filologie germanska i tez mialam te przedmioty.

Gość epic fail
"za dużo nudnych książek" :D I żeby nie było ćwiczeń, prac domowych, kolokwiów, sesji i projektów. Do łopaty, leniu!!!

Gość dareq
moze wyzsza szkoła baców, kierunek wypasanie owiec ?

Gość albo wyższa
szkoła tańców góralskich:D:D:D

Gość loolkaa6
1. kursy to były przykłady, po prostu zastanawiam się czy nie wyniose więcej z kursów (zrobię międzynarodowy angielski i praktyki na tłumacza przysięgłego) niż przez 3 lata studiów byłe mieć tylko papier.. 2. na botanice jest chemia 3. książek nie lubię (wole poświęcić czas np. na naukę języka, który bardziej mi się przyda w przyszłości niż taki Mendel Gdański :|), a uczyć się będę jeśli będzie trzeba 4. i nie chodzi o to żeby nic nie robić tylko żeby zdać na kolejny rok.. nie moja wina, że po prostu nie umiem matmy i chemii...

Gość loolkaa6
i weźcie się nie popisujcie swoją głupotą, bo człowiek przychodzi po radę, a wy robicie z siebie idiotów :] (do ostatnich 2 wypowiedzi)

Gość to mnoze TEOLOGIA
??

Gość a nie mozesz tak jak kazda
polska dziewczyna isc na kosmetologie?

Gość loolkaa6
no bez przesady z ta teologia :P a na kosmetologii jest chemia :]

Gość naprawde nie kazdy musi miec
studia, tym bardziej na sile. Zrob tego barmana.

Gość
na studiach ekonomicznych - a pod to podchodzą stosunki międzynarodowe czy europeistyka - możesz natknąć się nie tylko na matmę, ale również ekonometrię czy statystykę :)

"(za dużo nudnych książek)" nie ma takich a nie jest marketing i zarżadzenia ale tam jest matma,m statystyka i inne takie . Nie może być matematyki (o zgrozo) ". Nie może być matematyki (o zgrozo)" prawie wszystkie humanistyczne ... chociaż statystyka chyba będzie prawie wsżedzie bo jest istotne jak sierobi badania "Nie może być chemii" to nei jest rudne "ak obowiązkowych obozów czy ćwiczeń terenowych ' to też nie

Gość kaaaaaaaakkkaaaadd
pedagogika resocjalizacyjna

Gość loolkaa6
no czyli chyba nie ma idealnych studiow.. poszlabym na biologie, ale kurcze ta chemia mnie przeraza... i mniej tu umysl humanistyczny... :)

Gość dzadzudzi
idz na jakas filologie, wybor jest spory. od anglistyki, germanistyki, italianistyki, skandynawistyki przez fil. rosyjska, slawistyke, baltologie, ugrofinistyke po filologie wietnamska czy koreanska i wieleeeele innych. na 1 roku moze ci sie trafic jakas statystyka czy logika, ale na tych kierunkach to sa tylko podstawy i kazdy, kto chociaz troche sie pouczy to zda :) a jak bedziesz znac dobrze min. 2 jezyki bierzesz sie za robienie tlumaczen i trzepiesz grube siano :)

Gość dzadzudzi
a to, czy sa praktyki i cwiczenia terenowe to juz od uczelni zalezy i mozesz to sprawdzic w programie studiow.

Gość xcvbvcx
w tym roku to juz chyba za pozno, na obleganych kierunkach listy pozamykane chyba ze masz kase i pojdziesz na uczelnie KSD, wtedy mozesz isc nakazdy kierunek nawet ten z przedmiotami z ktorymi masz problemy, powod chyba znany..

muszę Cię zmartwić, a każdych studiach, szczególnie filologicznych, jest dużo nudnych książek, nie dasz rady zrób ten kurs barmański, instrukcje przyrządzania kilku drinków powinnaś być w stanie opanować i tylko o jedno proszę, nie określaj siebie jako "umysł humanistyczny", mnie osobiście tu ubliża, podobnie jak wielu innym osobom, dla których czytanie nie tylko jest niestraszne, ale stanowi warunek rozwoju duchowego i intelektualnego