Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Monett

Gulka na podnieniu!

Polecane posty

Gość Lady Monett

Witam, Kilka dni temu wyczulam jezykiem gulkę na podniebieniu (nie jest widoczna, tylko wyczuwalna), tam, gdzie podniebienie z twardego przechodzi w miękkie. Jest to trochę bolesne przy naciskaniu językiem, i promieniuje w tył podniebienia przy przełykaniu przez jakiś czas po naciskaniu. Poza tym nie daje oznak życia. Czy ktoś miał kiedyś cos podobnego?

Ja miałam. Jedna lekarka powiedziała mi, że to stan przedrakowy. Druga, że to stan zapalny po ekstrakcji korzenia, którą miałam. Olałam sprawę w końcu.

Gość Lady Monett
A ekstrakcję korzenia miałaś o góry? Bo ja miałam usuwanego zęba z torbielą, ale na dolnej szczęce po tej samej stronie (lewej). Tylko nie wiem, czy to by promieniowało na podniebienie aż...

Gość Lady Monett
A dlugo Ciebie bolało? Tzn czy długo dawało się we znaki? Bo mi się to wszystko zbiegło z tym wyrwaniem zęba, teraz włączyło sie chyba zapalenie dziąseł :/, więc liczę, że to raczej to, a nie stan przedrakowy...

Już nie pamiętam dokładnie. Na pewno nic groźnego, ale skoro Cię niepokoi, to idź do laryngologa.

Gość Lady Monett
No martwię się oczywiście, ale niestety dostęp do lekarza mam bardzo ograniczony- nie ma prywatnego laryngologa w promieniu wielu kilometrów, a na wizytę u ogólnego muszę czekać kilka dni, więc w międzyczasie chciałam się czegoś dowiedzieć.