Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katijaaaa86

POMOCY-SPOWIEDZ

Polecane posty

Gość Katijaaaa86

Witam, za tydzien jestem swiadkowa na slubie przyjaciolki. Chcialabym towarzyszyc jej podczas ceremonii w pelnym ze tak powiem zakresie- a wiec i przyjac komunie sw. w intencji mlodych. Problem polega na tym ze bardzo dawno nie bylam u spowiedzi-glownie z tego wzgledu ze od 3 lat jestem w zwiazku, w ktorym seks jest czyms zupelnie normalnym i wspanialym. Uczciwa spowiedz wymaga ode mnie wyznanaia tego jako grzechu...a ja...no coz mam z tym problem... czy sa wsrod was tacy, co sie z tego spowiadaja? Nie wiem jakimi slowami to powiedziec w konfesjoanele. No i- czy mam szanse na rozgrzeszenie?

Gość Artefakt_Diabła
ja raz zostalam ZMUSZONA i poszlam do spowiedzi.powiedzialam ze sie bzyka,pije alk,biore dragi.cos tam potrul o tym ze mlodziez teraz taka czy siaka ikazal 3 zdrowaski odklepac.spoko byl ksiadz.nie stresuj sie

mówisz że współzyłaś ze swoim partnerm, jeżlei to narzeczony to jest jeszcze lepiej;)

Gość ijjjiiiijjjjj
Ja chodzę do spowiedzi raz w roku i mówię "współżyłam z chłopakiem". Tylko raz zdarzył się taki ksiądz że kazał mi przysiąc, że już tego nie zrobimy, bo inaczej każda komunia św. to będzie świętokradztwo. Po prostu odeszłam od konfesjonału. Ale tylko raz mi się to zdarzyło, zależy od księdza

Gość Katijaaaa86
Porazka...gadac jakiemus facetowi o seksie i udawac ze tego zaluje...porazka no...

nie idz do spowiedzi. ja juz ponad rok nie chodze i dobrze mi z tym. nie czuje potrzeby opowiadania obcemu facetowi w sukience co rbilam, a on sie potem z tego smieje. no i sam robi pewnie gorsze rzeczy. spowiedz wymyslili ludzie, glupi zwyczaj.;/ wyspowiadaj sie sama przed bogiem i do komunii idz. proste.

dostaniesz rozgrzeszenie, no chyba że mieszkacie razem, ksiądz o to zapyta a Ty się przyznasz-wtedy rozgrzeszenia nie da. A jak ubrać to w słowa? Już ktoś wcześniej napisał:współżyłam z chłopakiem, ewentualnie zgrzeszyłam cieleśnie, bądź uprawiałam sex z chłopakiem.

Gość Katijaaaa86
no ze niby jak sie mieszka razem to jest wieksza pokusa ;) my tak pol na pol...okresliabym ze pomieszkujemy sobie u siebie, ale pomieszkiwac to nie mieszkac ;) wiec to mam na plus ;p

Gość mikromania
No i wlasnie tak dziala ta glupawa nauka kosciola- dziewczyna jest dobrym, prawdopodobnie poboznym czlowiekiem- chce sie wyspowiadac uczciwie ale ma blokade bo skrucha bdzie udawana a ona sama zazenowana....Inaczej by bylo gdby kosciol przestal traktowac seks przedm,alzenski jako grzech ciezki....;/ w ten spsob mldzi ludzie oddalaja sie od koscila i nie ma sie co dziwic

bazienka-ja tez uważam, ze mu nic do tego, ale niektórzy pytają (głupota świata) no i jeśli odpowie, że mieszkają, no to rozgrzeszenia nie dostanie.