Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinacolada z aleji.

Solarium -poparzenie.

Polecane posty

Gość Pinacolada z aleji.

Moi drodzy kafeterianie,właściwie kafeterianki,otóż mam taki problem.Z natury jestem bardzo blada,mam cere naczynkową więc nieciekawie to wygląda,zatem chodze od czasu do czasu na solarium na 10 min nie dłużej,moim problemem jest coś co mnie niepokoi.Otóż opalam się na łóżkach i często a czasem za każdym razem po opalaniu albo od razu albo po jakimś czasie na całym dekolcie biuście brzuchu a nawet okolicach pachwin udowych wyskakują mi wodne małe bąbelki,rozdrapuje je i wtedy schodzi skóra,bąble wyskakują w cieplejsze dni,po cwiczeniach a czasem i bez tego,ogólnie kojarzy mi się to z poceniem nie oddychającą skórą...ale kompletnie nie wiem jak temu zapobiec.Fakt to drobnostka ale zawstydza mnie to i krępuje,obawiam się założyc dekolt mimo ciepłego dnia,nie lubie kiedy mój facet się do mnie zbliża bo boje się że kiedy dojdzie do punktu kulminacyjnego będę cała w krostach.

Gość Zenobia09
Chyba musiałabyś trochę przystopować z tym opalaniem, bo widocznie masz wrażliwą skórę. To wygląda na poparzenia. Spróbuj zastosować keranorm, który mocno nawilża i łagodzi podrażnienia.

Gość Pinacolada z aleji.
No nie przesadzajcie że katuje,jak raz na tydzień dwa pójde na 10 min to przecież jeszcze żadne katowanie czy głupota tylko zwykła chęc dbania o siebie i swój wygląd.Kiedy jestem naturalnie blada wyglądam źle,widac cienie pod oczami,cera jest ziemista i to nie kwestia złego odżywiania czy czegoś tego typu tylko tak ot wyglądam,gdyby to nie wyglądało źle to nawet na te 10 minut bym nie szła.Ale musze jeśli nie chce wyglądac jakbym była wiecznie umierająca.

Gość Liyahhhhhhhhhh
mam tak samo, ale zostawiam pecherzyki, nie rozdrapuje i znikaja bez sladu. nie rozdrapuj i po problemie

Gość NOsun1
Skoro musisz iść na solarium, to koniecznie nawilżaj czymś później skórę. Mam podobny problem i po każdym opalaniu stosuję łagodzący spray SOS eva sun. Zawiera mi.in. nawilżający D-pantenol. Super łagodzi skórę i głęboko nawilża.

Gość frytkaa30
Pracuję w solarium i rzeczywiście klientki sobie chwalą kosmetyki po opalaniu z Eva Sun. My jednak sprzedajemy więcej balsamów po opalaniu i kąpieli Eva Sun, niż łagodzącego sprayu po opalaniu. Przyznać muszę, że klientki są b. zadowolone z właściwego wyboru :-)

Gość tu-i-tam
Po opalaniu posmaruj się Radiosunem, który zawiera penthanol, nawilży to skórę i przyspieszy jej regenerację. Co do tych bąbelków to przejdź się z tym do dermatologa.