Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Molllly...

STRONA INTERNETOWA - PILNE!

Polecane posty

Gość Molllly...

Mam pytanie do osób które się na tym znają. A mianowicie chodzi mi o to, że zrobiłam sobie taką podstawową stronkę internetową. tekst i jedno zdjęcie. Na stronie głównej jest miniaturka tego zdjęcia a jak się na nie kliknie myszką to zdjęcie się powiększa. Wysłałam tą stronkę koledze a On mi mówi, że w tym miejscu gdzie ma być zdjęcie nic nie ma :O Nie rozumiem! On mówi, że nie ma tego zdjęcia u siebie w obrazach i dlatego mu się nie wyświetliło, to prawda?

Gość dfgsdgsd
nie wysłałaś obrazka na serwer tylko podlinkowałaś do miejsca w twoim komputerze. :D

To zależy jak mu wysłałaś tą stronkę, tzn czy wszystkie zdjęcia. Poza tym, jeśli pisałaś pełną ścieżkę dostępu, to u niego może być inna i dlatego nie wyświetla mu obrazka.

Gość Molllly...
Jak na serwer? Wysłałam jemu na pocztę żeby sprawdził jak ona wygląda a On mi gada, że zdjęcia nie ma :O A u mnie na kompie wszystko było!

Gość tak to prawda
popełniłaś podstawowy błąd nowicjuszy :-P zdjęcie musi być w tym samym katalogu co plik poszukaj jakis darmowy kurs html w necie i doczytaj bo mi sie nie chce dokładnie tłumaczyć w jakim programie robisz tę stronę?

Gość Molllly...
To czyli mam mu wysłać oba zdjęcia duże i miniaturkę, żeby to zobaczył, czy jak? Zależy mi na tym, żeby ją zobaczył w całości :O

Gość dfgsdgsd
jak on ma zdjęcie razem z plikiem html to pewnie wpisałaś pełny adres na twoim dysku a on ma w innym miejscu. zamiast np. c:/Dokumenty/fotka.jpg daj samo fotka.jpg :)

Gość Molllly...
Zdjęcia i index.html są w tym samym folderze. U mnie na kompie wszystko działa ale u niego nie widać zdjęcia.

Gość afafaf
sprawdz czy wszystkie pliki co byc powinny sa na serwerze, sprawdz czy nie ma np. ze w kodzie jest duza litera a plik ma mala.

Gość Molllly...
Mówię, że u mnie wszystko działa i kody html są poprawne :)