Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssselavil

Czy jest sens chodzić do kosmetyczki???

Polecane posty

Gość sssssselavil

JEsli tak to jaki??? Oprócz wyprania z kasy oczywiście. Zaczęłam dobrze zarabiać i waham się co zrobić, chciałabym troszkę siebie rozpieścić, tzn. swoją cerę i nie wiem czy lepiej wydawać sporą kasę na kosmetyczki (plus strata czasu, bo ja nie lubię przesiadywać u kosmetyczek, fryzjerów itp.) czy lepiej kupić zestaw porządnych, pielęgnacyjnych, droższych kosmetyków (u mnie w grę wchodzi AVEVE)?

Gość Magda8312
zdecydowanie kosmetyczka!! (plus dobre kosmetyki, jeśli Cię stać)

Gość sssssselavil
czyli jednak? Tylko, ze jak chodze po salonach w celach informacyjnych, to te dziewczyny sa jakies takie :-O ... nie przekonują mnie, nie mają żadnej oferty, zeby można było zobaczyc na spokojnie w domu, żadnych ulotek czy strony internetowej :-O Może źle trafiałam po prostu, ale tak wygląda sprawa w moim mieście (60 tyś mieszkańców) Co możesz mi polecic? Co warto zrobić u kosmetyczki? Wiem, ze to naiwne pytanie, bo kazdy potrzebuje czegoś innego, ale mam na mysli jakieś zabiegi nawilżające (nie znam się na tym bo u kosmetyczki byłam raz na oczyszczaniu i szczerze mówiąc nie wiem po co ten zabieg w ogóle był :-O po 2 dniach czarne kropki powróciły :-O a poza tym miałam całą czerwoną od wyciskania twarz...to chyba nienajlepsze wyjście dla mojej naczynkowej cery)

Gość Magda8312
ja zdecydowanie wolę mikrodermabrazję od zwykłego oczyszczania. Ale to wszystko zależy od Twojej skóry - kosmetyczka w dobrym salonie powinna pomóc dobrać odpowiedni zabieg. Ja mam skórę mieszaną z ogromną ilością zaskórników, ale po każdym takim zabiegu skóra jest widocznie oczyszczona i rozjaśniona!! Polecam!

Gość echrrrrrr
wiesz, wszystko zalezy od salonu. Ja oczyszczam twarz regularnie 2 razy w roku, kiedy mialam skore problemowa robilam to czesciej. Rowniez mam cere naczynkowa, robilam tez mikrodermabrazje,ale tylko raz ponad 2 lata temu. U mnie abieg to zwykle oczyszczanie z dobra maska i platami kolagenowymi na oczy plus henna z regulacja brwi-calosc zamyka sie w 300 PLN. Dobre sa tez po oczyszczaniu i w celu zregenerowania cery ampulki Babor-jest spory wybor. Przez 7 dni nakladasz je pod krem na noc. Kosmetykow tez staram sie uzywac dobrych-albo naszych Lirene, Clinique i Weledy. Zwykle doby krem zalatwia sprawe. Rzadko sie maluje

Gość a ja nie polecam
przeciez te kosmetyczki to jeden wielki pic na wode :-O Ale durne baby latają i pół wypłaty zostawiają :-O Lepiej kupić sobie dobre kosmetyki!!!

Gość ja myślę że nie warto chodzić
do kosmetyczki.Bo np manicure sama sobie zrobisz taki sam jak poćwczysz,a za cenę zabiegu masz kilka lakierów.A co do zabiegów na twarz,to doswiadczenie wielu moich koleżanek pokazuje,że to jest tak:jak zaczniesz chodzić do kosmetyczki,to będziesz to musiała robić regularnie

Gość hienka
Szczerze? Nie warto, chyba ze faktycznie masz jakies problemy. Ja na oczy kosmetyczki nie widzialam, a mam cere bez skazy, a moje kolezanki odkad chodza do kosmetyczek, ciagle maja cos nie tak z cera...

Gość swfakbK.FSk
zgadzam się. kosmetyczki to wytwór dla bab nie mających co robić z kasą, niestety taka prawda! Lepiej kup sobie porządne kosmetyki!

Gość terz to ciezko dobra
kosmetyczke znalezc, wiekszosc dziewczyn jest nimi ldatego ze byly ,no sorry,ale za glupie zeby uczyc sie czegos inengo, ode mnie z klasy 3 dziewczyny (jak nie weicej) sa ksoemtyczkami,a pamietam bardzo dorbze ze one to raczej paelniem trwy sie bardziej intereswaly niz kosmetologia....

Gość ja bym kosmetyczke wybrała
Chodze na oczyszczanie manualne raz na 5-6 miesięcy czasami nawet raz w roku ;) mam cere tradzikową więc i wągry mi się pojawiaja, chodze też do dermatologa i odkąd zaczełam stosować Duac i żel do buzi DERMEDIC to juz duzo lepiej jest Ale kosmetyczke polecam raz na jakis czas nie zaszkodzi :) a z kąd jesteś??

jeśli szukacie dobrego gabinetu kosmetycznego, solarium czy innej specjalizacji to polecam najnowszy portal o kosmetykach, salonach spa, gabinetach kosmetycznych z poradami, recenzjami produktów najlepszych marek oraz forum wejdź zobacz www.twoja-kosmetyczka.pl

Gość kosmetolog...
..to zależy czy masz potrzebę korzystać z zabiegów? i czy to gabinet "z ulicy" pracujący na tanich produktach, czy profesjonalny? ..może lepiej kupić kosmetyki z górnej półki i samej w domu używać...

Gość Mariellla
Ja wolałabym zainwestować w dobre kosmetyki!

Gość nenennene
jeśli masz problem z zaskórnikami , grudkami to warto raz na pół roku skoczyć do kosmetyczki, ale dobrej , takiej po studiach. ja chodziłam do takiej jednej pani magister i naprawdę się zna, nie ma mowy o żadnych niedociągnięciach , prosesjionaly sprzęt itp. wizyta ok 100 zł i ona zawsze umiała dobrać i poradzić w sprawie kosmetyków, dobra kosmetyczka zna się na typach cery, moja dała mi bardzo dobre wskazówki, bo wie ze mam bardzo wrażliwą wrecz przewrażliwioną cerę, i nawet umiała polecić mi dobre i nie drogie kosmetyki.

Gość gość
Ja czasem odwiedzam kosmetyczkę, ale to tylko dla przyjemności, nie traktuje tego jak "obowiązek"... Może chodziłabym częściej gdybym miała więcej czasu, ale tak to wolę spędzić ten czas z bliskimi,a manicure dosyć dobry wypracowałam w domu :) Więc myślę, że lepiej zainwestować w dobre kosmetyki, zwłaszcza, że nie możemy być pewne, czy dana kosmetyczka zna się na rzeczy ;)

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak kosmetyczka po studiach. Po studiach jest kosmetolog. Samymi kremami w domu nie wiele zdziałacie. Musi być odpowiedni sprzęt, który wtłoczy substancje trochę głębiej niż tylko w naskórek. Mikrodermabrazji też chyba same sobie nie zrobicie w domu. Najważniejsza jest też odpowiednia diagnoza skory. Najlepiej chodzić do salonu gdzie mają komputerową analizę skóry. Można sprawdzić nawilżenie, natłuszczenie, poziom złuszczania, wielkość porow, zmarszczek, zobaczyć popękane naczynka i znamiona w powiększeniu, a nawet zbadać włosy, paznokcie i skórę głowy. Program komputerowy sam zaproponuje jakie kremy należy stosować dla danej cery oraz zasugeruje jakie zabiegi są dla nas wskazane.

Gość Haneczka99
Osobiście takiego sensu nie widzę. Jakiś czas temu za namową przyjaciółki wybrałam się na oczyszczanie twarzy do salonu w Opolu. Tylko niepotrzebnie wydałam pieniądze, bo moja skóra po zabiegu wyglądała tragicznie jeszcze przez miesiąc. Wtedy pomogła mi maska oczyszczająca z hb. Po miesiącu skóra wróciła do normy. Od tamtego czasu omijam salony urody szerokim łukiem.

Gość gość
Ja równiez nie polecam mialam skórę tłustą z mnóstwem zaskórników chodzilam do kosmetyczki i co skóra byla ładna po kilku dniach a po tygodniu znów zapchana zaskórnikami Obecnie nie używam kremów nawilżających tylko naturalne kosmetyki + diacneal z aveve i skóra rewelacja w końcu po wielu latach mam ładną buzię (mam 35 lat) Osobiście uważam że najpierw trzeba poznać podstawy pielęgnacji skóry i co jej jest potrzebne w procesie starzenia ,nie ufać firmom kosmetycznym i reklamom nawet tym najlepszym

Gość gość
trzeba znaleźć kosmetyczkę która będzie znała się na rzeczy a nie tylko namawiała na zabiegi,byleby tylko chodzić i wydawać kasę.

Gość gość
jest sens aczkolwiek można bez tego żyć i wyglądać przyzwoicie z domową pielęgnacją. zresztą dzisiaj każdy może zamówić profesjonalne kosmetyki i zrobić w domu nawet mocne kwasy.. to jest trochę jak np z posiadaniem sprzątaczki, niby można samemu, ale jak mnie stać, to wolę żeby zrobił, to ktoś inny. ja np co jakiś czas chodzę na oczyszczanie: mam grubą "męską" skórę z szerokimi porami, a wągry i napęczniałe łojem pory, to wątpliwa ozdoba. po oczyszczaniu wyglądam świetnie i nikt mnie nigdy nie zmasakrował- zwykle już po paru godzinach mam skórę bez skazy. woskowanie wedżajny też wolę zrobić u kosmetyczki, a najlepiej w salonie wyspecjalizowanym w woskowaniu i nie są, to stracone pieniądze. a np wiele rzeczy wolę robić sama, np manikiur, bo robię to dokładnie i dużo precyzyjniej niż w salonie. generalnie jak mamy kasę, to zawsze znajdą się zabiegi, które ułatwią nam zycie i poprawią wygląd.

Gość gość
To jest tak, ze jak kogoś nie stac na wizyty u kosmetyczki to sam siebie usprawiedliwia, ze to niepotrzebne, bo to nic nie daje. Nie chodzi tu nawet o kupowanie drogich kosmetyków do zabiegów, bo szanujące się firmy tych kosmetyków byle gdzie nie sprzedają. Jest wiele zabiegów, których bez odpowiedniego sprzętu i samemu się nie zrobi.

Gość gość
niby wszystko można robić samemu. łącznie z hodowaniem warzyw, własnych zwierząt rzeźnych, szyciem sobie samemu ubrań, naprawianiem samochodu- jednak wiele z tych zadań zlecamy innym ludziom, bo albo szkoda nam czasu albo inni zrobią, to lepiej. to samo z kosmetyczką. wągry i włosy w tyłku można usunąć w domu, ale można też lepiej i skuteczniej w salonie. kwestia wyboru.

Gość gracjaana
moim zdaniem warto sobie pójść raz na jakis czas do kosmetyczki, sama chodzę mam taką pania Anię w krakowie w salonie laime i zawsze cos mi doradzi na ta moja buzie i uwazżam że raz na pół roku można sie przejść bo nawet mi nie chodzi o to żeby był akis efekt, ale jak ktos kto sie zna zobaczy co tam u mnie na tej twarzy jest to zawsze jest szansa że wyłapie jakieś nie daj boże zmiany zamin ja to zauważe, bo niestety niektóre choroby widać na twarzy

Gość julita 17
kosmetyczka i tak kosztuje lepiej dołożyć i skorzystać z zabiegów u dermokosmetyka drożej i lepiej przynajmniej widać efekt na twarzy a nie tylko ubytek na karcie

Gość gość
Po to są kosmetolodzy i kosmetyczki żeby profesjonalnie zadbać o naszą skórę.

Gość gość
Ja myślę, że jeśli już, to tylko w jakimś renomowanym salonie, w wielu miejscach są właśnie takie niedouczone "pasjonatki od tipsów", nie za mądre, po kilku szkoleniach i jakimś studium... Z kilku miejsc rezygnowałam, bo dziewczyny mi się wydawały po prostu strasznie tępe, jakkolwiek nieelegancko to brzmi z mojej strony... Nie mają większego pojęcia o dematologii i jeśli ktoś ma cerę problemową (za taką uważam naczynkową), to lepiej unikać, bo mogą jeszcze pogorszyć stan. Podobnie z trądzikiem, różne zabiegi mogą spowodować/nasilić rumień. Z laserem np. nasłuchałam się, że nie ma długoterminowych skutków negatywnych, a jak zrobiłam research w internecie, to okazało się, że dermatolodzy amerykańscy mówią wprost: nic nie wiemy na temat długoterminowych skutków, badania trwają, coś będzie można powiedzieć za 10 lat. Tymczasem pojawiają się doniesienia o tym, że laser zmniejsza tkankę tłuszczową i np. nie jest korzystnie robić go pod oczy, bo zwiększa zmarszczki... Poza tym są salony kosmetyczne, w których nieodpowiednio dba się o dezynfekcję i można się czymś zarazić (true story). Była gdzieś strona o osobach poszkodowanych zabiegami kosmetycznymi... Osobiście uważam, że skóra się "rozleniwia" po różnego rodzaju zabiegach, jak i po silnych kosmetykach. Uważam, że powinno się stosować jak najmniej chemii a stan cery poprawiać różnego rodzaju ćwiczeniami (joga twarzy) + sportem ogólnie (dotlenienie), dietą i zdrowym trybem życia. To w pierwszej kolejności.

Gość gość
na oczyszczanie można chodzić ale jak się starzeje to te drogie zabiegi niewiele dają, można to samo zrobić w domu kosmetykami np clarena plus mikroroller. a te mega sprzety to pic na wodę, kazdy kosmetyk jest i tak wtłaczany tylko do naskorka a naskorek i tak się sam naturalnie złuszcza. do skóry własciwej to tylko chirurg plastyk dociera