Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ślązaczkaaa

Czy bielactwo można opalić?

Polecane posty

Gość Ślązaczkaaa

Moja 6 letnia córka od 1 roku życia miała na ramieniu dużą białą plamę. Byłam u kilku dermatologów i wszyscy jednogłośnie stwierdzili że to BIELACTWO!!! :-( Jakież było moje zdziwienie gdy latem zeszłego roku córka za długo była na słońcu i troszkę ją przypiekło to gdy te oparzenia znikły to skóra w miejscu gdzie była plama była taka sama jak na reszcie ciała, OPALONA!!! Czy jest to możliwe? Czy być może lekarze sie mylili? Dodam jeszcze że ma jeszcze małą plamkę z tyłu na karku (tę ma gdzieś od 5 mies życia). Ale odkąd wyskoczyła jej ta duża czyli jak miała roczek, to jest spokój. I mam nadzieję że już więcej to paskudztwo na niej się nie pojawi. Jeszcze raz pytam czy jest to możliwe żeby bielacze plamki się opaliły???

Gość co się dziwisz
Po prostu nastąpiło samowyleczenie. Jak lekarze mówią, że coś jest niuleczalne - to nie znaczy, że to prawda.

Gość nie dorosłaś po prostu
nie mozna opalic niestety chyba ze samoopalaczem :O

Gość nie dorosłaś po prostu
mam od 30 lat i co najwyzej sie zaczerwieniły na słoncu :O

widocznie to nie bielactwo..tego nie powinno się opalać! ciesz się, może tylko zmiana barwnikowa...

Gość Justa 71
Cześć. Moja córka też ma bielactwo. Od kilku miesięcy chodzi na lampy UVB 311nm i smaruje się maścią Protopic 0,1. Tak sie to leczy . W dużych miastach są gabinety, gdzie można naświetlać plamy takimi lampami. Najczęściej w klinikach dermatologicznych lub dobrych przychodniach. U niektórych plamy schodzą szybciej u innych wolniej. Trzeba zrobić sobie badania na tarczycę TSH FT3, FT4 i TPO, , poziom glukozy, próby wątrobowe, poziomy witamin i cynku. Tak kazali mi dermatolodzy, którzy specjalizują sie w leczeniu bielactwa. Tylko Protopic + lampy UVB 311 nm !!! I Trzeba jeść mnóstwo witamin i minerałów. Mozna się opalać w lecie. To można wyleczyć. Mniejsze lampy można samemu kupić w firmie OptimedPro w Krakowie. http://www.optimed.home.pl/

Gość kiki24544444
taak

Gość gość
A ja choruję już 18 lat i mój chłopak namówił mnie na kapiele słoneczne. Teraz pojawia mi się pigment, powoli ale skutecznie. Polecam leżec na slońcu i nie używać filtrów na plamy. Najlepiej się poparzyć bo taki szok dziala na pigment