Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rocznikowo 91-

matura 2010--studia.... ZAPRASZAM roczniki 90 i 91

Polecane posty

cze艣膰 :D matury mam do 17 maja ca艂y pierwszy tydzie艅 -od wtorku do pi膮tku ustny polski w poniedzia艂ek no i histori臋 17 ;) poza matm膮 nic kompletnie nic jeszcze nie powatrza艂am,nie zrobi艂am nie om贸wi艂am :O liiiipa

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
o prosz臋, rocznikowo, to Ty szybko sko艅czysz :D ja codziennie przerabiam odpowiedni膮 ilo艣膰 stron i mam wszystko wyliczone, 偶eby jeszcze mi przed matur膮 na rozwi膮zywanie arkuszy zosta艂o :classic_cool: no dobra, mo偶e nie przerabiam codziennie, ale zawsze nadrabiam po kilku dniach :D

Udost臋pnij ten post

Exi le偶y w 艂贸偶ku, a zamiast si臋 uczy膰, to czyta ksi膮偶k臋 o reinkarnacji. Pozdro dla mnie 馃槶 Ja te偶 tylko na razie matm臋 powtarza艂am, gdy偶 zosta艂am do tego zmuszona w szkole.Tak naprawd臋, to tyle z niej mam do nauki, 偶e brak czasu na inne przedmioty. Zobaczycie, matm臋 zdam najlepiej :O. Pora偶ka.

Udost臋pnij ten post

Przypomnia艂o mi si臋 co o reinkarnacji... Siedzimy wczoraj z kole偶ank膮 na kurniku i po raz pierwszy gram w gr臋 og贸rek ( nie czytamy regu艂 gry, 偶eby by艂o 艣mieszniej) i gramy, gramy i nagle, kt贸ra艣 z nas straci艂a punkty i pojawi艂 si臋 napis: "iksi艅ska straci艂a 偶ycie i reinkarnuje si臋" :D my艣la艂am, 偶e waln臋 ze 艣miechu przed komputerem. :D:D:D W ko艅cu matma to kr贸lowa nauk, tak m贸wi膮. :D

Udost臋pnij ten post

Haha :D. To ciekawa gra, widz臋 :D. Kr贸lowa, kt贸ra przys艂ania mi 偶ycie :O. Dzisiaj te偶 siedzia艂am tylko nad matm膮 馃槶. Moje 偶ycie nie ma sensu, id臋 si臋 poci膮膰 (przy艂apa艂am kiedy艣 jak膮艣 niemieck膮 m艂odzie偶ow膮 gazet臋, w kt贸rej by艂 artyku艂 pod tytu艂em "wir sind emo!". Do dzisiaj nie mog臋 si臋 po tym pozbiera膰, ca艂e szcz臋艣cie, 偶e zrozumia艂am tylko tytu艂 :D)

Udost臋pnij ten post

poprawi艂am to prawdopodobie艅stwo! :D strasznie si臋 ciesze, bo naprawd臋 mi to nie le偶y. :) wir sind emo, jeeah! :D hehe, rzeczywi艣cie dobrze, 偶e zrozumia艂a艣 tylko tytu艂. :D a jak tam si臋 czujesz, lepiej ju偶? :)

Udost臋pnij ten post

To bardzo super, gratuluj臋! 馃尲 :D Obawiam si臋, 偶e gdybym zrozumia艂a artyku艂, to dzisiaj le偶a艂abym pod艂膮czona do jakich艣 rurek z wyciekaj膮cym przez nos m贸zgiem i wyrazem rozpaczy na twarzy :D Tak, ju偶 si臋 dobrze czuj臋, dzi臋kuj臋 :). Troszk臋 mnie jeszcze gard艂o czasami pobolewa, ale dzia艂a :D (mleko z miodem rulez :classic_cool:). By艂am dzisiaj w szkole nawet i pisa艂am cudowny powt贸rkowy sprawdzian z matmy 馃槏 :O

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 bardzo, dzi臋kuj臋. ;) Uuu, a jak posz艂o? Ja w czwartek mam spr z bry艂 obrotowych. Ale to ju偶 jest ok, nie mam z tym k艂opotu. :) Hehe, no widzisz, my艣my kiedy艣 przerabiali na niemieckim subkultury. Ale na szcz臋艣cie nie mia艂o to 偶adnego wp艂ywu na mnie. :D

Udost臋pnij ten post

My艣l臋, 偶e zalicz臋, a do szcz臋艣cia niczego wi臋cej mi nie potrzeba :D. Ja mia艂am obrotowe z tamtym tyg, te偶 my艣l臋, 偶e zalicz臋, cho膰 nie jest to m贸j ulubiony dzia艂 ;). Trzymam kciuki :D To dobrze, 偶e Twoja psychika jest ca艂a :d. My艣my przerabiali kiedy艣 subkultury na wosie, lae w podr臋czniku nie by艂o emo :(. Ale byli kibole - nigdy bym nie pomysla艂a, 偶e to subkultura :P

Udost臋pnij ten post

hej. pomocy. nie daj臋 juz rady. chyba czas zrezygnowa膰 z tego zapierdalajnie, nie mam juz si艂y. zapierdalanie przed kazdymi zaj臋ciami z biofizyki i przed kolokwium, facet ocenia moj膮 prace w tym dziale na 4 (najwyzsza ocena w grupie), po czym przychodzi kolokwium, wydaje si臋 nawet proste, jestem zadowolona i oczywiscie - 2. na innych przedmiotach oblewajac tlumaczylam to sobie lenistwem, to jasne - nie chcialo mi sie bardzo uczyc - oblewalam, ale bylam pewna 偶e jakbym sie wziela to bym dawala rade jak te wszystkie dziobaki z mojej grupy. ale biofiza to co innego, od pocz膮tku zapierdala艂am, stara艂am si臋, pierwsza wejsciowka 10/10 pkt czyli pi膮tka, druga s艂abo bo tylko tr贸jka, trzecie - czw贸ra. i jak mam to rozumiec? chyba jestem debilem, niereformowalnym, kt贸remu jest pisane skonczyc zamiataj膮c ulice za 300 z艂otych miesiecznie. rezygnuje.

Udost臋pnij ten post

apple juice- skoro duzo sie uczysz i w ogole, to czemu sie przejmujesz tymi ocenami? skoro wiesz, ze wszytsko umiesz to badz zadowolona, a oceny mniej w tylku ze tak powiem. oceny nie odzwierciedlaja stanu wiedzy. haaaj, a co to tak cicho, hy?? ja mam ochote popelnic samobojstwo. w szkole pieklo, spr za spr, spie po 5-6 godzin dziennie a i tak malo co sie ucze. po prostu brak mi zorganizowania. nie mam prezentacji na polski, nie zaczelam jeszcze nic powtarzac. po prostu se strzelic...

Udost臋pnij ten post

beattraax, niestety na studiach tak nie ma, 偶e oceny nic nie znacz膮... wlasnie z biofizyki srednia ocen z zajec i z kolokwi贸w jest przeliczana na punkty, kt贸re dodaj膮 ci do wyniku z egzaminu koncowego i niejednokrotnie wlasnie te punkty pozwalaly komus zdac i zaliczyc rok...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ala9148
Biotechnologia:)

Udost臋pnij ten post

Apple juice, a mo偶e to takie chwilowe za艂amanie? Mo偶e jakie艣 frustrat sprawdza艂 to kolokwium i dlatego Ci臋 tak nisko oceni艂? :( beattraax, to zabijmy si臋 razem, ja nie mam jeszcze nawet bibliografii :D. U mnie te偶 sprawdzian sprawdzianem pogania, a偶 偶y膰 si臋 odechciewa :O. Nic nie powtarzam, nie chce mi si臋. A za miesi膮c b臋d臋 kw臋ka膰 :D I jeszcze zn贸w mam nowy pomys艂 na 偶ycie, inne studia, ja ju偶 nie wiem 馃槶

Udost臋pnij ten post

dzieeewczyny, jakie zabijanie, 艣wiat jest pi臋kny, a matura to bzdura! :classic_cool: apple juice new nie rezygnuj jeszcze... Spr贸buj jeszcze powalczy膰, dotrwaj do ko艅ca roku! Pierwszy rok jest straszny, od wielu student贸w s艂ysza艂am, 偶e w艂asnie najgorszy. Mo偶e p贸藕niej b臋dzie lepiej? A je艣li nie to wtedy zrezygnujesz. Ale warto walczy膰, mo偶e p贸藕niej b臋dziesz si臋 smia艂a z tego jak my艣la艂a艣, 偶e nie dasz rady, a oka偶e si臋, 偶e ostatecznie nie by艂o to takie trudne? Ja trzymam mocno za Ciebie kciuki! A jesli rzeczywi艣cie Ci si臋 nie uda to dopiero wtedy zrezygnuj, ale zr贸b to dopiero wtedy, kiedy b臋dziesz pewna, 偶e ju偶 nic wi臋cej nie mo偶esz zrobi膰, 偶ebys nie mia艂a do siebie pretensji, 偶e mo偶e jednak nie warto by艂o rezygnowa膰. :)

Udost臋pnij ten post

wow, ATP gratulacje:) jesli chodzi o moj膮 sytuacj臋 to jednak zdecydowa艂am si臋 zosta膰 przynajmniej do sesji.. chocia偶 jak si臋 dowiedzialam za co obla艂am to my艣la艂am, 偶e ich tam wszystkich pozabijam. ot贸偶 by艂o jedno zadanie "Jak zmierzy艂by艣 nieznane st臋偶enie CuSO4" I chodzilo o urz膮dzenie spektrofotometr (trzeba bylo krok po kroku opisa膰 jak to dziala). Natomiast do mierzenia st臋偶en na zaj臋ciach by艂 r贸wnie偶 refraktometr i polarymetr. Zasada dzia艂ania polarymetru opiera si臋 na pomiarze k膮ta skr臋calno艣ci wlasciwej. Natomiast, co u艣wiadomilam sobei po kolokwium, CuSO4 nie skr臋ca p艂aszczyzny swiat艂a spolaryzowanego. I Pan Doktor Szanowny oswiadczyl, 偶e: "Pewnie niekt贸rzy zastanawiaj膮 si臋 czemu oblali? c贸偶, jak ktos mi CuSO4 mierzy polarymetrem to chyba oczywiste 偶e nie wie o czym m贸wi?" tak, obla艂am kolokwium za jedno zadanie. yeah.

Udost臋pnij ten post

Niby bzdura, ale zda膰 by si臋 przyda艂o :P. Ja obecnie jestem na etapie "jak si臋 nie nauczy艂am przez 3 lata, to i przez miesi膮c si臋 nie naucz臋" :classic_cool:. Gratuluj臋 matury! :D Ja przeczuwa艂am ten dobry wynik, pami臋tasz? :classic_cool: Apple juice, co za buc - obla膰 za jedno zadanie :O. Na pewno w karierze medycznej najwa偶niejsze jest st臋偶enie jakiego艣 tam kwasu (bo to chyba kwas?). Ale trzymaj si臋, kto da rad臋, jak nie Ty! :classic_cool: A w og贸le to zastanawiam si臋, jakie studia s膮 lepsze: trudniejsze, ale z (chyba) lepsz膮 perspektyw膮, czy ciekawsze, ale z gorsz膮? :P

Udost臋pnij ten post

wiesz, ja s膮dz臋, 偶e trudniejsze z lepsz膮 perspektyw膮. bo to zawsze jest mocny plus, kt贸ry mnie tu trzyma jak jest ci臋偶ko. razem z moj膮 wsp贸艂lokatork膮 potrafimy ca艂y wiecz贸r narzeka膰 "po co nam to by艂o?" itp, a potem stwierdzamy jak zwykle "po to, zeby艣 za dziesiec lat mog艂a sobie kupi膰 torebk臋 z krokodyla". oczywiscie to tylko przenosnia, bo nie b臋dziemy nara偶a膰 biednego zwierz膮tka ;) ale to nasze takie osobista oznaka luksusu - mo偶liwo艣膰 kupienia sobie torebki za par臋 tysi臋cy bez wyrzut贸w sumienia. i nie swiadczy to o tym, ze bede tak robic, bo jednak jak bede miala jak膮s porz膮dn膮 kas臋 to s膮 miliony sensowniejszych wydatk贸w. Wystarczy sama 艣wiadomo艣膰, 偶e MOG臉. Nie da si臋 ukry膰, 偶e w du偶ej cz臋艣ci to mnie trzyma na studiach. Oczywiscie powo艂anie jest wa偶ne, ale powo艂anie nie posiedzi za mnie do 4.00 nad ksi膮偶kami, wi臋c musz臋 mie膰 jeszcsze inn膮 motywacj臋..

Udost臋pnij ten post

apple juice new dzi臋ki ;) rzeczywi艣cie, nieciekawie z tym kolokwium, ale niestety takie s膮 realia i w sumie nic z tym zrobi膰 nie mo偶na. U mnie nawet w liecum zdarza艂y si臋 absurdale sytuacje, kiedy艣 kobieta od biologii obci臋艂a mi punkty na spr tylko dlatego, 偶e nie doci膮gn臋艂am lini w tabeli do ko艅ca, a to przecie偶 jest niezwykle istotne, bo przez to tabela nie jest poprawie zbudowana. A to akurat by艂o nieprawd膮, wszystko by艂o dobrze wida膰 i wszystko by艂o dobrze wpisane. Ale ona czepia艂a si臋 o r贸偶ne ma艂o istotne rzeczy. hehe, no w艂asnie, jak si臋 przez trzy lata nie nauczy艂a to si臋 i teraz nie naucz臋. :D taaak, extinct, przeczuwa艂a艣 ;) ja teraz w sumie jestem na etapie takiego wewn臋trznego spokoju, bo wszystkie matury pr贸bne zda艂am bardzo fajnie (a pochwal臋 si臋, ustna z niemca - 100% :classic_cool:) i chcia艂abym, 偶eby ju偶 by艂a matura i 偶ebym mia艂a to ju偶 z g艂owy. Zmieni艂am kierunek studi贸w na jaki teraz p贸jd臋, jak napisze matury tak, jak teraz to si臋 dostan臋, wi臋c jako艣 tak przesta艂am si臋 martwi膰 matur膮. :) a ja my艣l臋 extinct, 偶e je艣li b臋dziesz studiowa艂a co艣, co sprawia Ci przyjemno艣c i b臋dziesz w tym naprawd臋 dobra to wtedy znajdziesz prac臋, nwet przy studiach z gorsz膮 perspektyw膮. ;) wiadomo, 偶e ka偶dy chce zarabia膰 du偶o, ale ja chyba nie umia艂abym m臋czy膰 si臋 w jakiej艣 pracy przez ca艂e 偶ycie, 偶eby tylko wi臋cej zarabia膰. Pewnie dosta艂abym deprechy po jakims czasie. :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara935
ja sie nie martwie matm膮, mysle, ze zdam ja na 42% gorzej z bio, chemia to moj konik, ale bio- masakra

Udost臋pnij ten post

Mnie si臋 w sumie obydwa kierunki podobaj膮, ale bior膮c pod uwag臋, 偶e to zaoczne, to na jednym mo偶e by膰 ci臋偶ko ;). Ale chyba jednak postawi臋 na ten trudniejszy, nawet jak mi si臋 nie uda, to przenios臋 si臋 za rok na co艣 innego, a wiedza zdobyta na tamtym akurat zawsze mi si臋 przyda :). Bo i czym偶e jest rok w perspektywie ca艂ego 偶ycia :classic_cool: ATP, gratuluj臋 niemca :D. Ja te偶 艂adnie zda艂am pr贸bne, wi臋c si臋 nie przejmuj臋. B臋d臋 panikowa膰 za miesi膮c :P. A o jakim kierunku teraz my艣lisz? :)

Udost臋pnij ten post

no w艂asnie, czym jest rok w por贸wnaniu do ca艂ego 偶ycia! ;) No to si臋 ciesze, 偶e Tobie tez dobrze posz艂o. :) heh, oby ta panika jednak Ci臋 nie dopad艂a. :D U mnie na UP otwieraj膮 w tym roku nowy kierunek - bioinformatyka i tam b臋d臋 sk艂ada膰 papiery. Odkry艂am go na targach edukacyjnych. Zapowiada si臋 ciekawie, wi臋c zobaczymy jak si臋 to wszystko pouk艂ada. Dobrze, 偶e ca艂e 偶ycie przede mn膮! :D m贸j brat si臋 艣mieje, 偶e z moimi planami to ja b臋d臋 wieczn膮 studentk膮. :P

Udost臋pnij ten post

Chcia艂abym mie膰 do prawdziwej takie samo podej艣cie jak do pr贸bnej ("p贸jd臋, napisz臋, looz :classic_cool:") :) Haha, ale to nie by艂by g艂upi pomys艂 na 偶ycie :D. Bioinformatyka, dla mnie brzmi strasznie :D. A co po tym mo偶na robi膰? No i co z medycyn膮, ju偶 ca艂kiem sobie j膮 odpuszczasz? ;) Ja my艣la艂am nad fil. hiszp. od podstaw - m贸wi艂am, 偶e trudniejsze, bo zaocznie (brak kontaktu z j臋zykiem na co dzie艅, blabalbla). Ale postaram si臋, nawet jak mi nie wyjdzie, to za rok przenios臋 si臋 gdzie indziej, a ten hiszpa艅ski zawsze mi si臋 przyda :)

Udost臋pnij ten post

ale偶 oczywi艣cie, 偶e nie odpuszczam sobie medycyny! Bycie pani膮 neurolog to moje marzenie od 艂adnych kilku lat i zamierzam je spe艂ni膰, ale w p贸藕niejszym terminie. ;) A po bioinformatyce to mo偶na byc informatykiem zajmuj膮cym si臋 informatyk膮 zwi膮zan膮 ze sprawami biologicznymi. :D na stronie UP ten kierunek w skr贸cie jest opisany jako po艂aczenie genetyki z informatyk膮. A zobaczymy czego b臋d膮 tam naucza膰. ;)

Udost臋pnij ten post

Kurcz臋, to Ty faktycznie b臋dziesz wieczn膮 studentk膮 :D. Ale jak ju偶 sko艅czysz te wszystkie swoje studia, to b臋dziesz wszechstronnie wykszta艂cona :D Ale kosmos :D. Ja bym si臋 tego nie podj臋艂a (ale to tylko ja :classic_cool:), ale Tobie 偶ycz臋 powodzenia (mnie przera偶a, 偶e b臋d臋 mia艂a na studiach jakie艣 TI, a co dopiero studiowa膰 informatyk臋) :D Chrzani臋, nie id臋 na fil. hiszp., nie naucz臋 si臋 tak j臋zyka! Znam siebie :P. P贸jd臋 na jaki艣 kurs najwy偶ej :). A na studia... Hm, jako 偶e dla mnie nie ma studi贸w w tym kraju, to wybior臋 takie nieprzysz艂o艣ciowe, ale przynajmniej ciekawe. P贸jd臋 na pedagogik臋! :D

Udost臋pnij ten post