Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anako

widoczne żyłki na twarzy

Polecane posty

Gość anako

Od jakiegoś czasu mam straszny problem z widocznymi naczyniami krwionośnymi, głównie w okolicy oczu (a konkretnie to zaczęły się kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne, ale może to zbieg okoliczności). Zaznaczam, że nie chodzi tu o pękające naczynka - takie również, niestety, posiadam, ale te są drobniutkie i czerwonawe i łatwo je ukryć pod makijażem, a to co mam pod oczami - zgroza. Po prostu widoczne żyły. Mam wrażenie, że to nie tyle wina żył, co bardzo cienkiej skóry w tych okolicach (ale takie same żyły prześwitują mi też w jednym miejscu na łuku brwiowym, a mniej widoczne na skroni i na brodzie). Niestety wszelkie korektory i podkłady niewiele dają :(, poza tym to okolice oczu więc nie chcę tam za bardzo manewrować, naciągać skóry etc. czy stosować bardzo inwazyjnych kremów. Szukam od dłuższego czasu rozwiązania tego problemu, ale mam wrażenie, że jestem jedyna na świecie z tymi żyłami (chociaż ma je np. też moja siostra, więc to chyba nie aż taki ewenement?). Stosuję non-stop kremy i maseczki na cerę naczynkową, łykami rutinoscorbin i piję jakiś venoforton, ale to zupełnie nie pomaga. Pomocy!!!

Gość anako
Nikt nie ma takiego problemu?

Gość anako
Błagam, pomóżcie :(

Gość destinyyx3
Hej.. Też borykam się z tym problemem i wydaje mi się że to jest rzadko spotykany okaz. Z jednej strony fajnie bo wyróżniamy się z tego całego świata ale z drugiej strony już bym się nie cieszyła bo nie ma ratunku :// Przykro mi.. sama muszę nakładać dość sporą ilość korektora a mam 16 lat :// Jeśli ktoś wie jak to usunąć to proszę o pomoc ;cc

Gość gość
Miałam taki problem jak Ty. Bardzo mi pomogły zabiegi wzmacniające naczynka w gabinecie kosmetycznym. Bardzo dużo szukałam w róznych miejscach, ale nie wszystko pomagało. Oprócz tego zaczełam stosować tylko kosmetyki zalecane przez moją kosmetolożkę. Najlepsze salony znajdziesz na stronie http://dobrakosmetyczka.pl/kosmetyczki/poznan/

Gość ABB
Ja tez mam od dwóch miesięcy widoczne żyły pod oczami i na skroniach. Jestem blada. Czy to może być oznaka choroby ?

Gość gośćboaa
Witam, również mam rozszerzone naczynia krwionośne na twarzy, pod oczami. Jestem rok po porodzie. Blada cera. Żył mam coraz więcej. Pod oczami - udałam się do okulisty, dała mi krople wzmacniające naczynia do oczu. (zbadała cisnienie w oku , które jest w normie). Ale nadal wychodzą mi na skroniach. Zastanawiam sie czy udac sie do lekarza rodzinnego. a jak wasze doświadczenia ?

Gość gośćAga
Ja mam dokładnie ta sama sytuacje co goscboa . Po porodzie , później była druga ciąża i wszystko się pogłębia . Lekarz rodzinny mówi ze żyły to nie problem. Okulista kontroluje ciśnienie w oku i szła w stronę jaskry ... ale narazie niestwierdzila . A u Ciebie jak potoczyło się dalej ?!

Gość Natczix
Cześć! Mam ten sam problem jednak ja mam 12 lat. Wiele z was teraz chciało by napisać abym wyszła z tego portalu. Jednak ja też chcę pomóc. Ja radzę sobie z tym tak : zawsze kupuje sobie kurektor na twarz , jednak nie w płynie tylko w kremie. To mi pomaga.