Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirrkaaa

Ile kasy trzeba mieć na początek zeby wyjechać zagranicę

Polecane posty

Gość mirrkaaa

bo nie wiem ile lat mam jeszcze w polsce harowac zeby moc wyjechac zagranicę do pracy

Gość no to zalezy gdzie
ja stawiam na 10 000 zlotych.

Gość Jon_Asz
Podam Tobie przyklad miejsca gdzie mieszkam - Dania. Na kawalerke czeka sie 2 tygodnie od zapisania sie do spoldzielni (w "nieciekawych" dzielnicach) - koszt kawalerki 2500 koron. 1 korona = 50 groszy. Pokoj dostaniesz od 2000 koron. Jedzenie - podobne koszty jak w PL. Transport - sciezek rowerowych jest tutaj wiecej niz wszystkich drog w Polsce. Masa skuterow. Zarobki - najnizsza pensja to 10 000 koron. Najwiekszy problem - znalezc prace.

Gość jndjknwjm
to zalezy dokad zamierzasz wyjechac. ja jestem w irlandii. jak wyjezdzalam 3 lata temu mialam ze soba jakies 1000 euro. uwazam, ze to minimum. ale to napawde zalezy od tego dokad jedziesz, czy zupelnie sama czy do kogos, od tego jakie masz szanse na znalezienie pracy i jak dlugo ci to moze zajac. z reguly za pokoj wplaca sie depozyt w kwocie miesiecznego czynszu. cena pokoju to okolo 400 euro plus tyle samo depozyt. do tego wyzywienie, ale to akurat nie jest duzy wydatek. doliczyc trzeba tez koszty dojazdu. no nie jest to tani interes, ale czasami warto zaryzykowac. powodzenia.