Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzodociekliwa

SLUB W MIESIACU BEZ R W NAZWIE

Polecane posty

Gość bardzodociekliwa

czy sa tu osoby ktore wziely slub w innym miesiacu niz marzec,czerwiec,wrzesien,pazdziernik, grudzien???? :):)

Gość tak ja- listopad

Gość bardzodociekliwa
to chyba nie ma znaczenia w jakim miesiacu prawda???? co myslicie o maju???

Gość pewnie ze nie ma znaczenia
jak macie byc szczesliwi to bedziecie i miesiac nie ma tu nic do rzeczy!

Gość moi rodzice wzieli
w kwietniu - 30 lat razem, moi tesciowie w lipcu - 25 lat razem

My w lipcu. Dla mnie miesiąc nie ma większego znaczenia, bo nie wierze w żadne zabobony. Mi rodzice w lutym, są małżeństwem 31 lat :)

Gość bardzodociekliwa
dzieki za wypowiedzi...ja tez tak mysle, ze miesiac nie ma znaczenia ale rodzina naciska na R w nazwie :/ a slub w maju bylby idealny, cieplo ale nie za goraco,nie ma problemu z dostaniem dobrego miejsca na wesle ,ogolnie mam sentyment do maja bo w maju sie poznalismy :D musze postawic na swoim i zorganizowac slub w MAJU

Gość bardzodociekliwa
mam jeszcze jedno pytanie... ktos mogly mi polecic jakies sprawdzone miejsce na wesle w zachodniporskim????

ja miałam w maju. Jeżeli chodzi o miejsca to wcale nie jest tak łatwo, bo maj to miesiąc komunii głównie, a teraz wiadomo, ludzie przeważnie robią w lokalach

Gość bardzodociekliwa
tez slyszalam,ze taniej w sierpniu i we wrzesniu:) ale czy to nie powinno byc tak,ze wesle sie robi wtedy kiedy panstwo mlodzi chca poniewaz to ICH dzien ??? i jeszcze jedna sprawa,nie bierzemy slubu koscielnego tylko cywilny ze wzgledy ze nie jestesmy praktykujacymi katolikami i przerazaja mnie te wszystkie nauki przedmalzenskie itpnie jestem hipokrytka ;) i jedna z babc nie widomo czy sie wogole pojawi na slubie bo jak to tylko slub cywilny???????? :D

Gość bardzodociekliwa
magderina, masz racje z tymi komuniami :/ nie pomyslalam o tym ja nawet sali jeszcze nie mamy bo jest konflikt w jakim miesiacu czasem mam ochote po prostu wziac cichy slub i wszystkich juz po fakcie zawiadomic :D

mi też zależało na maju, bo w tym miesiącu się poznaliśmy, no i też trochę z przekory na panujące zabobony. Sali szukaliśmy gdzieś chyba od września czy października i w niektórych restauracjach od razu informowano nas, że wesele ok., ale na następny dzień w czasie poprawin komunia obok albo, że niedziele wogóle są zarezerwowane na komunie i bez poprawin itp. Ja właściwie takich poprawin porządnych nie chciałam, tylko śniadanie, obiad, tak żeby na spokojnie można było sobie posiedzieć, ale jakoś tak głupio gdyby inne imprezy odbywały się obok

Gość bardzodociekliwa
my sie tez poznalismy w maju :D i poprawin raczej nie chce, chodzi mi glownie o nocleg i dobre sniadanie bo prawie cala rodzina bedzie przyjezdna,wiec musza sie posilic przed wyjazdem ;) mam nadzieje,ze znajde jakis fajny lokal :)poszukiwania juz sie zaczely

U nas to zupełny przypadek, że bierzemy ślub we wrześniu, niestety wiosną odpadało, ponieważ wtedy idziemy na Komunię. Nie wierzę w przesądy, zabobony i, żeby nie ta Komunia, to wzięłabym ślub w maju, bo ten miesiąc ma coś w sobie

Gość do autorki tego tematu
my maj i to nawet 13

hehe znam ten problem, my pobieramy się w kwietniu. Ale jak się ktoś głupio oburza to odpowiadam, że tu gdzie obecnie mieszkam kwiecień to April:-)

Gość asia88-84
my kwiecien 3 lata a dziadkowie kwiecien 50 lat,moi rodzice luty 22 lata NIE WIERZCIE W ZABOBONY

Gość bardzodociekliwa
oh ja nie wierze w zabobony.....ale jak to wytlumaczyc rodzinie??????? tymbardziej,ze rodzice finansuja slub!!! coraz bardziej sklaniam sie ku rozwiazaniu my dwoje i para swiadkow na slubie bez zadnego wesle i cala rodzine powiadomic po fakcie

Gość gruszkakula
Tak, braliśmy w maju. Pogoda była śliczna - słonecznie, troszkę malowniczych chmur, ciepło, ale nie za gorąco:-) A moi rodzice brali w lutym. Są udanym małżeństwem już 28 lat:-)

Gość bardzodociekliwa
znam wiele malzenstw ktore sie pobraly w miesiacu z R i sa juz dawno po rozwodzie :D moi rodzice brali slub w pazdzierniku sa razem 25 lat ale czy sa szczesliwi???

Gość bardzodociekliwa
moja kolezanka miala wesle w listopadzie i jest bardzo szczesliwa mezatka :D

ja biorę ślub 31 lipca więc od pólnoćy będzie miesiąc na literke r:) jednak ja nie zbyt przywiązuje wagę do takich rzeczy.Moi rodzic mieli ślub wlipcu i są szczęśliwym małżeństwem do 26 lat

Gość bardzodociekliwa
ewka23 jak ty to sprytnie zrobilas po polnocy literka R hihi ;) pozdrawiam :D

tak jakoś wyszło:) mam tylko nadzieje że słoneczko i cieplutko będzie.Uważam że taka data jaką ja mam jest dość ciekawa i orginalna:)