Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalkaa

Jedzenie na mieście a dieta - problem

Polecane posty

Gość Kalkaa

Ponieważ październik zbliża się wielkimi krokami a co za tym idzie studia i całe dni po za domem mam do Was pytanie. Jak stołować się na mieście ?? Co ma najmniej kcal ? jest zdrowe ? jaką kuchnie świata wybrać ?? Dodam, że na uczelni zwykle jestem od 8.00/9.00 do 18.00 w tym mam godzine drogi tak więc wychodze o 7/8.00 i wracam o 19.00 :/ zazwyczaj potem padam i nie mam siły nic szykować, ponad to maja dieta zakłada że po 18.00 nic już nie jem :/ Jak sobie z tym radzicie ??

mnie njabardziej zapychal obwazanek maczany z wielkim jogurcie:D albo serku homogenizowanym....z cieplych rzeczy-knysza warzywna zapycha,a nie ma az tylu kalorii...mozesz tez robic kanapki w domu albo jakies salatki do plastikowego pudelka

Gość a ja na miescie
jadam golonke po bawarsku i popijam piwkiem

możesz iść na stołówkę. lepsze to niż hamburgery z budki (oczywiście, pod wzlęgem kcal i wartości odżywczych) ;)

Gość najlepiej sałatki
możesz je robić w domu i zabierać ze sobą - przynajmniej wiesz, że świeże i co jest w środku. Możesz też chodzić na zupy, ja uwielbiam zupy i dobra zupa jest w stanie mnie "nakarmić" na pół dnia, tak że nie potrzebuję w międzyczasie żadnych zapychaczy. Omijaj oczywiście fast foody, z nich wszystkich chyba najlepszy jest kebab, tylko wybieraj taki, gdzie mięso po odkrojeniu jest zużywane na bieżąco, a nie zalega w tłuszczu wytapiającym się z tego całego kawała...

Gość co do stołówki
to zależy jaka stołówka... Widziałam takie, że nawet wody w butelce bałabym się kupić... A najlepiej rozejrzyj się w okolicach uczelni - nie każdy student lubi żywić się fast foodami, więc na pewno są w pobliżu miejsca, gdzie można dobrze i zdrowo zjeść.

fakt,bary mleczne sa najlepsze:) jak wybierasz diete niskotluszczowa,to za grosze mozesz najesc sie kluskami,kartfelkami itd..moim faworytem sa kartfole i marchewka z groszkiem w zasmazce:D

Gość kalkaa
u mnie w okolicy jest : bar chiński bar orientalny kuchnia wietnamska i chińska pizzeria kebab i jakiś bar Smakosz + bary piwne z fast foodami' no i stołówka ale tam to głównie dają kluchy, pierogi, kotlety, ziemniaki z masłem lub ziemniaki smażone i jak to jeść na diecie

Gość karggul
nie jeść nic

Gość poliskia
lubie jeść na mieście, szczególnie w restauracjach. Moja ulubiona to Pierogarnia Stary Młyn w Poznaniu. NIe przejmuje się dietą, wybieram saladki, czasem pozwalam soibe na dobre pierogi :)