Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wronna

Matka wchodzi do pokoju.

Polecane posty

Mój "problem" może wydać się błahy, ale tak na prawdę jest strasznie irytujący. Otóż moja rodzicielka co kilka,kilkanaście minut(najwyżej pół godziny jak jest zajęta) wchodzi mi do pokoju. I ot, np.robi co miała robić u siebie u mnie albo skarży się i grzebie po szafach i wychodząc zostawia otwarte drzwi na oścież. To denerwujące ponieważ zamykając się w pokoju chciałabym chwilę prywatności. Porady jakieś? ;)

Gość do weterynarz z nią
uśpić! Problem z głowy.

Gość Ewaldi
w oczach matki nadal jesteś małą dziewczynką , którą należy pilnować i sprawdzać co robi , to grzebanie w szafie to jest chyba szukanie co schowałaś w szafie albo szukanie co nadaje się do uprania , obawiam się że będzie jeszcze gorzej

Za miesiąc będę miała lat 18, a sytuacja od wieków tak właśnie się przedstawia..

Gość porozmawiaj z nią
i powiedz, że chciałabyś ustalić, że masz już prawie 18 lat i że czasami potrzebujesz prywatności. Ustalcie, że jak masz drzwi zamknięte, to niech przed wejściem zapuka i wogóle niech wtedy rzadziej przychodzi albo wcale. A jak masz otwarte to może przychodzić. Tylko spokojnie z nią rozmawiaj.

Tyle, że ona wręcz pyta dlaczego ja te drzwi zamykam (np. na noc), przychodzi i otwiera..Mówiłam jej już kiedyś żeby pukała, i puknęła faktycznie może z 3 razy po czym znowu słyszę tylko donośny trzask otwieranych drzwi co chwilę ;)

Gość Ewaldi
no cóż, jesteś córeczką mamusi , podporządkowałaś się i już za moment , gdy zaczniesz się spotykać z kolegami nie tylko na wagarach będziesz skazana na to, że matka będzie wybierała Twoich znajomych , że z tym to można się spotkać a inny pochodzi z biednej i pijackiej rodziny, więc pamiętaj aby wracać do domu zanim kury pójdą spać , ubranie na jutro już masz przygotowane przez matkę ?

Ja mam to samo, moja matka przychodzi do mnie do pokoju i gada jakies pierdoly, cholera wie o czym, jak by jej ktos sluchal. A do tego codziennie rano sprawdza, czy jestem w swoim pokoju i czy przypadkiem nie ucieklam z domu. Jak masz drzwi na klucz, to mozesz sie przeciez zamknac.