Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Orangeria

Teściowa zrobiła o jedną rzecz za dużo...

Polecane posty

To była właśnie jedna z prób zerwania z nią kontaktu za którą zapłaciłam mnóstwem nerwów i wstydu bo przed sasiadami później oczami musiałam świecić dlaczego nie otworzyłam drzwi dla matki mojego męża...

Gość kamyk niebieski
Oczami świecić? A powiedz im jak było, dlaczego jej nie wpuściłaś, ciekawe kto będzie świecił oczami. Czytam tu sobie po cichu i tak sobie przypominam początki mojego małżeństwa i moją tesciową. Też mnie nie cierpiała, bo byłam z rozbitej rodziny. Wygadywała różne rzeczy, przy czym do mnie była miła, a za moimi plecami obrabiała mi d..ę. Kiedyś wzięła sobie mojego męża na stronę i mu wykład zrobiła jaka to ja jestem, jaka będę itd. Jak on się na to wkurzył. Nie pokazał się w domu dobre kilka miesięcy. Były na początku różne niesnaski. Było mi przykro, ale z czasem się wyklarowało i polubiłyśmy się. Życzyłabym i Tobie tego, tylko coś mi się zdaje, że to nie ten typ teściowej, chociaż? Moja też była strasznie zawzięta na mnie z początku, potem się przekonała i nawet potrafiła dzwonić do mnie i skarżyć się na córcię. Nie daj się tej Twojej i trzymaj się.

Gość kamyk niebieski
P.S. :) A tych wiadomości nie kasuj, bo mogą Ci się przydać. Trzymaj je na wszelki wypadek. Mąż posłucha jak wróci, może policja?

Nie kasuj tych wiadomości - szczególnie tych, jak mowi, że starcisz swego syna (bo tu o wnuka chodziło, prawda?)

Gość Gargamellla
Też uważam, że powinnaś przetrzymać wiadomości, chociażby z jednego powodu. Skoro odgrażała się słowami "jak stracisz syna", to nie wykluczone że będzie sądownie dochodziła praw do widywania się znim. Wiem, ze tak ludzie robią i takie sprawy trafiają na wokandę. To może być dla ciebie jedyny namacalny dowód, żeby argumentować powody, dla których nie chcesz by miała bliższe kontakty z dzieckiem, bo niestety w tej chwili twoje słowo przeciw jej słowu. Wy obie wiecie jak było, ale ona będzie wszystkiemu zaprzeczać (normalka) i jeszcze ciebie może ubierze, ze ją sprorokowałaś grom wie czym. Taki typ ludzi znam i są zdolni do wszystkiego. Nadal jej nie wpuszczaj, a sąsiadom mimo wszystko powiedz wprost, że nie ich sprawa, ale skoro mocno chcą wiedzieć, to za uderzenie w twarz jej nie wpuszczasz, że skoro miała odwagę ciebie w twoim domu tak potraktować, to masz obawy czy drugi raz tego nie zrobi. A niech sobie myślą co chcą.