Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minicadwsqi

mam depresję i

Polecane posty

Gość minicadwsqi

wszystko przez nią zawalam. Całymi dniami siedze na necie. Ciagle się zamartwiam zamiast sie uczyć , przestalam sie spotykać ze znajomymi , rzadko wychodzę z domu. Powtarzam rok studiów , mam poprawkow egzaminy i tak. Na jutrzejszy nic nie umiem i nie potrafie zmobilizowac się do nauki bo ciagle sie czymś zamartwiam. Czuję sie brzydka i bezwartościowa . Co mam robić :( najchętniej siedzialabym całymi dniami w domu i nic nie robila , nawet na zewnątrz nie che mi się wychodzić

Gość minicadwsqi
a może to jeszcze nie jest depresja ? sama juz nie wiem. robilam testy w necie na depresję i na kazdym wychodziło ,że ją mam...

Gość minicadwsqi
ladaco- a też nie masz chęci do jakiegokolwiek dzialania?

Gość minicadwsqi
no ale to nie jest śmieszne. zawalam ważne sprawy przez to zamartwianie się i nie potrafię nad tym zapanować

Gość minicadwsqi
zawalam wogóle swoje zycie bo mam znajomych , ktorzy mnie gdzieś wyciagają ,a mi sie nawet nie chce z nimi wyjść . mam faceta z ktorym się cigle kłócę przez moje nastroje.. Jestem na studiach ,które jak na razie nie szły mi najlepiej..myślicie ,że obejdzie sie bez psychologa? Dam radę sobie sama z tym poradzić?

Gość minicadwsqi
to masz szczescie

Gość protkowa
jeśli to faktycznie depresja-to radzę zacząć coś z tym robić.Nieleczona depresja może wpędzić cię w jeszcze gorsze kłopoty!

Gość trudno zacząć
A też tak masz że trudno ci zacząć cokolwiek? niezaleznie czy to jest sprzatanie czy pisanie pracy?

Gość poszukaj profesjonalnej pomocy
i skup się najpierw na studiach, o zdobycie znajomych zatroszczysz się później jak na razie rozdrabniasz się i trwonisz energię nie na to co trzeba w tej chcwili studia są ważniejsze niż znajomi czy wygląd uporządkój najpierw jedną dziedzinę, znajdź motywację do nauki bo próba naprawienia wszystkiego naraz się nie nie uda i jeszcze bardziej się pogrążysz w depresji wypróbuj metodę małych kroków, wszystko po kolei