Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarinka25

cukrzyca i test ciążowy!

Polecane posty

mam taki problem,9 dni spóźnia mi się okres...mam dużo objawów,że mogę być w ciąży:*)2 dni temu po południu robiłam test i wyszedł negatywny,dzisiaj rano na czczo też negatywny!i tu mam problem,bo na czczo miałam cukier 370% i nie wiem czy to nie miało wpływu na wynik testu...w ogóle moje cukry od jakiś 2 tyg.na czczo są powyżej 200%,nigdy nie miałam idealnych cukrów,ale ostatnio jest masakra:*(dziewczyny pomóżcie,bo zwariuje:*(

Gość jakto cukier
370 % ?????????

Gość jakto cukier
tzn ile mia;as? mierzylas glukometrem?nie rozumiem tego 370

Gość mwojcik
a co wolisz cukrzyce czy ciaze?

chciałam się tylko dowiedzieć,czy taki poziom cukru i w ogóle duże cukry mają wpływ na test ciążowy?

Gość moniqeeeee
nie to nie ma ze soba nic wspolnego

Gość jakto cukier
na test ciazowy wplywu nie maja bo on bada poziom hcg ale radze skonsultowac z lekarzem brak okresu

brałam 2 tygodnie diane 35,ale przerwałam,bo źle się czułam i po 2 dniach dostałam okres!po okresie kochałam się bez zabezpieczenia,ale myślałam,że nie ma to wpływu,bo jestem z chłopakiem 3 lata i cały czas kochaliśmy się do środka...

Gość malenka022
ma i to duzy wplyw ja tez mam cukrzyce i test mi nie wykrywal ciazy chyba z 4 sobie robilam a poszlam do ginekologa i sioe okazalo ze jestem 6 tyg ciazy wiec nie piszcie glupot ze nie ma

HEEEELLLPPPP niech ktoś przeczyta mój list :) :) Ja w szczególności do Ciebie malenka022 :) Choruje na cukrzyce od prawie 3ech lat. Mam już synka ma 9 lat. Urodziłam go jak byłam jeszcze zdrowa. Po tym jak zachorowałam długo walczyłam z myślą czy próbować starać się o następne serduszko. Mieszkam w UK i to chyba moi lekarze diabetycy mnie przekonali ze to kwestia wzmożonej kontroli a oni są zawsze po to by pomóc. No wiec zaczęliśmy... Kochaliśmy się przez cały okres płodny dzień po dniu... Nie wiem czemu ale nie robiłam sobie wielkich nadziei gdyż nie chciałam nic sobie wkręcać. Po tygodniu od końca owulacji zaczęłam baczniej badać siebie wewnątrz mimo wszystko myśląc ze test i tak zrobię przed planowanym okresem lub po. Moje podbrzusze i jajniki szalały, zasypiałam na stojąco - nie znałam tego uczucia bo to inny ból i kłucie jak niekiedy zdarzało mi się mieć przed okresem. Ból ten powodował że delikatnie mną zachwiewało. Ustał na dzień czy 2a i znów wrócił z bólem w krzyżu, wzdęciami i w ciągu dnia mdłościami - chwilowymi i nie utrzymującymi się bardzo długo ale za to mam więcej energii. Cukier tez mi wariuje od kilku dni. Wychodzę z domu na spacer z względnie wysokim a po poł godziny trzęsę się bo spadł mi ogromnie...Pobiegłam do lekarza zrobili mi wynik z siusiu (bo tak zaleciła pani doktor) wyszedł negatywny - to było 2 dni przed spodziewanym okresem. Wcześniej oczywiście już zrobiłam 3 ;) Dziś jest dzień po terminie okresu. Test - negatywny nadal. Czytałam mnóstwo o ułożeniu szyjki macicy itp. Szyjkę macicy mam bardzo wysoko ledwo środkowym palcem dosięgam - tak jakby się schowała przede mną ;). Jak wypchnę ją siłami mięśni to czuje twardą końcówkę jej, a pochwa jest opuchnięta i dookoła szyjki gromadzi się biały dosyć gesty śluz który nie wydostaje się na zewnątrz zbyt obficie - wkładka jest praktycznie cały czas sucha od owulacji. Pomyślałam ze może jest gdzieś kobietka cukrzy-czka która miała coś podobnego i może mi pomoc. Test mam jeszcze jeden. Poczekam kilka dni jak @ nie przyjdzie to lecę do lekarza raz jeszcze. Napisz proszę malenka022 jak to było u Ciebie ?? poza tym co juz napisałaś... Tak bardzo chciałabym coś wiedzieć już a czekanie doprowadza mnie do szału @@@@ BEDE MEGA WDZIĘCZNA ZA ODP... Pozdrawiam serdecznie wszystkie udzielające sie tu kobietki XXXX