Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeterminownaaaaaaa

Jak wywolac porod???

Polecane posty

Boze ale mam smiechawice jak to czytam normalnie mi sie humor z rana polepszyl :D Ja dalej 2 w 1 wczoraj mial byc sex ale jakos mnie dopadlo wieczorem "nie dotykaj mnie" i dupa zbita :D No ale moze dzis bedzie lepiej ;-)

Gość ewelinkaaaaaaaaaaaaaaa
siadaj na niego i jazda:p...i nie zapomnij o drażnieniu sutków:D nastkaaa- mówisz to patrząc na swoją szparkę? ja jestem po dwóch porodach i mąż mnie atakuje, bo mam wąską i fajną:p...więc nie uogólniaj...zawsze można sobie też zrobić plastykę pochwy hehehe:p

ja tez chcialabym troszke przyspieszyc porod. Z om mam termin na jutro ale z moich wyliczen powinnam urodzic 13-14 wrzesnia. Jednak plytki krwi mi spadaja i nie chce zeby spadly za bardzo. Juz teraz jest watpliwe czy dostalabym znieczulenie podczas porodu. Moja lekarka twierdzi ze dziecko jest juz duze, donoszone i mam probowac je wypchnac ;) narazie zaczelam masowac brodawki :D

a dodatkowo zapomnialam napisac ze wszystko mam pozamykane, szyjka dluga, nic nie skrocona, zadnych oznak bliskiego porodu :(

Gość trąbkooo
masuj suty i wypychaj dziecko, żeby się jakiś kolos nie urodził:)

Gość mama pytanie
a co to jest czop?

Ewelinkaaa- ja tez wczoraj srednio w nastroju bylam,ale nie darowalam! No i nic. Dzis znow bedziemy dzialac. Chlop sie cieszy jak dziecko,a ja mam troche wyrzuty sumienia,ze go wykorzystuje, bo kompletnie nie jestem w nastroju na sex i jedyne o czym mysle to NIECH ONA JUZ WYLAZI NA TEN SWIAT!!!

aaa,jeszcze mi sie przypomnialo, moje polozna mowila mi o ananasie,ze tez przyspiesza(?????), zzarlam wczoraj calego,dzis lece po nastepnego:)

Gość do przeterminowanej
o matko, o ananasie nie słyszałam:p...a drażniłaś sutki i masowałaś,gilgotałaś brzuszek?:D jak nie to dawaj:p...co do chłopa nie martw się, oni nie myślą tak jak my, jemu jest dobrze, że chociaż seks ma:p

Gość wrzesniowa mamuska
j atermin mam na 15stego ale tak samo szyjka zamkniete, czop nie odszedl zadnych oznak porodu jedynie twardnie brzucha ale to tez zadko i przez kilka sek. w sumie moge przenosci bo czuje sie rewelacyjnie. seks uprawiam niemal codziennie ale jak widac nic poki co nie wskoral:)

hmmm. miałam ten sam problem przy obu ciażach. U nas porodówka jest na 9 piętrze szpitala więc chodziłam po schodach w dół i w górę - że to niby przyspiesza poród. Gówno!! nic nie było szybciej. Sexu też próbowałam na przyspieszenie i co? nic!!! Zastrzyki , kroplówki i co? nic!! Nie wiem co ci poradzić. Nie zazdroszczę- przerabiałam to :O Zwłaszcza że nie chcieli mi zrobić cesarki a dzieci miały 4 kg :O 😭

No wlasnie, moj syn wazyl 4.300 kiedy sie urodzil... Jesli drugie dziecko wazy tyle samo to juz sie boje.

Co do draznienia sutek to nawet nie dotykam bo mnie to strasznie irytuje! Nawet moj chlop wie,ze ma nie tykac i tyle!

Gość do przeterminowanej
i to jest właśnie to:p...musisz się zmusić z tymi sutkami, jak je drażnisz powodujesz skurcze macicy i po brzuchu głaszcz też i gilgocz:p...

to robimy wyscigi ;) tez slyszalam o ananasie, chyba musze dzis meza wyslac na zakupy :D

Gość mi ginekolg
odlonił szyjke palcem,okropne uczucie, blee, paluch az prawie w kręgosłupie, 2 dni poznie urodzilam, to podobno dory sposób, choc nie zawsze skuteczny

ja zapytam polozna na wizycie czy moze mi usunac czop, mojej kolezance tak zrobili a tez sie nic nie zapowiadalo i w ciagu dwoch dni urodzila

tak naprawde to sie czeka i sie doczekac nie moze ale jak mi sie zacznie cos robic to chyba sie zesram ze strachu brzydko mowiac :D

Ewelinka ja mialam juz jeden falszywy alarm i mowie Ci, nie balam sie tylko chcialam jak najszybciej miec to za soba, niestety tak sie nie stalo i czekam dalej

tez mi sie tak brzuch stawia i twardnieje ale bezbolesnie i tylko to niestety widze,a nie czuje napewno mały juz ma za mało miejsca i temu...

Ja mam na wtorek to cholerne odslanianie szyjki umowione w szpitalu...Juz mnie strasza jak to boli... W ten piatek moja polozna ma dyzur w szpitalu na porodowce,wiec modle sie,zeby mnie jutro chwycilo!

Gość mi ginekolog
bez przesady, az tak nie boli, jak wizyta u gina, palec wsadza, tylko głebie, prawie do pecherza plodowego

No dzis od poludnia mam bezbolesne skurcze, takie okolo minuty, co 15-20 minut. Wyrazne,ale bezbolesne,wiec jeszcze sie nie podniecam za bardzo. W razie potrzeby, w nocy powtorka z rozrywki(czyt.seks)!

ja po masazu brodawek mialam nieprzespana noc i do tej pory mam cholernie bolesne skurcze, niestety nieregularne i zbyt rzadkie teraz nie wiem co zrobic, masowac dalej i przyspieszac czy narazie dac spokoj...troche sie boje

Gość trąbkooo
nie bój się:) jak się poród zacznie to będziesz myślała tylko o tym, żeby jak najszybciej urodzić, a nie o bólu, trzymam kciuki...masuj dalej:) to na prawdę daje efekty! w książce dla przyszłych matek przeczytałam, żeby nie pieścić sutków podczas inicjacji seksualnej z parnterem, bo można niechcący poród wywołać, więc coś w tym jest:)

ja wczoraj poszlam na całosc :P nie dosc ze bylo mi -nam dobrze to jeszcze czułam jak brzuch sie stawiał i skurcze były coraz bardziej odczuwalne,dzis tez je czuje,wiec moze faktycznie podziałało. No ale nie pozostaje nic innego jak czekac-dopinguje wam wszystkim ktore czekacie tak jak i ja.

ah no i tez mi ciezko bylo spac w nocy,chyba z wrazenia ze to moze byc juz lada chwila-dzidek sie nie urodzil ale wazne ze po raz kolejny juz mi sie snil ze byl u mnie w ramionach :)