Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna zbik

problem z praca i podatkami

Polecane posty

Gość katarzyna zbik

witajcie! pracowalam pol roku w tym roku, niby na umowe zlecenie (studentka dzienna), ale nikt nie podpisywal ze mna zadnje umowy, podejrzewam ze bylo to na czarno martwie sie ze jesli oni zaplacili jednak za mnie podatek to jak sie nie rozlicze to mnie fiskus dopadnie, czy ktos sie zna na tym? skoro nic nie podpisywalam to nie mam sie co bac?

Gość skoro nie było umowy to
nie sądzę, żeby płacili podatek, choć z drugiej strony jeśli zapłaciliby za ciebie podatek, to powinni ci do lutego przyszłego roku przysłać pit wg którego złożysz zeznanie roczne.

Gość katarzyna zbik
aaaaa, czyli US przysyla, tak?? jesli nic nie przyjdzie to nie mam sie czym martwic?

Gość podnoszeee

Gość nie urząd przysyła PIT tylko
pracodawca na początku przyszłego roku.Pracodawca wysyła podatek do US zbiorczo za wszystkich pracowników , bez wyszczególniania osoby.Taki sam PIT jak wyśle do Ciebie, tylko drugi egzemplarz wyśle ( też na początku roku- do końca lutego) do US.

Gość katarzyna zbik
aha, :) rozumiem dzieki :) jestem zielona bo to byla moja pierwsza nie dorywcza praca, dopiero koncze studia i musze zorientowac co i jak :P wynika z tego ze jak nie dostane zadnego pitu to nie mam sie co martwic,