Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroliczek pleyboya

tabletki anty a cera

Polecane posty

Gość kroliczek pleyboya

kiedy po tabletkach antykoncepcyjnych poprawia sie cera? jezeli zaczynam brac od dzisiaj to kiedy zauwazne jakies zmiany? czesto wyskakuja mi chrostki..chce sie ich pozbyc...

Gość to zależy od organizmu i
od tabletek bo u nie każdej osoby po tabsach poprawia się cera.

Gość u mnie się oprawiła po
kilku miesiącacha u mojej kumpeli,ktora też brala tabletki się pogorsyzla więc nie ma reguły.

Gość kroliczek pleyboya
j a uzywam YAz...czytalam ze poprawia sie cera i sie nei tyje..jak myslicie? ktos je uzywa? przytyl albo poprawila sie cera?

Gość
nie wiem jak z cera ale ja po roku brania tabsów zaczełam łysieć... róznie działaja a jakie bierzesz??

Gość
aa yaz..ja bralam novynette

Gość Porzeczka......
To zalezy jak twoj organizm zareaguje u mnie byla poprawa ale niestety po odstawieniu mozesz miec dramat na twarzy nie do opanowania takze jezeli bierzesz je ze wzgledu na stan cery to sie zastanow bo kiedys bedziesz musiala przestac brac a cera moze wygladac potem tragicznie ale moze a nie musi.

Gość tylko jak bedziesz
chciala tabletki odstawic ,to problem powraca :O

Gość tynynynyny
ja zazywalam novyniette pierwszy miesac dramat guleee niczym wulkany po 2 miesiacach luz

Tabletki odstawia zię tuż przed zimą słońce paradoksalnie wpływa na drastyczne pogorszenie skóry. Odstawiając tabletki antykoncepcyjne polecam odwiedzić endokrynologa i dermatologa. Od słońca wysypka jest straszna

Gość tylko jak bedziesz
no ja wlasnie przymierzam sie do odstawienia na zime ;( nie wiem czy tu mi dermatolog cos pomoze w tamtym roku odstawilam,a potem znowu jakos zaczelam brac, bo mialam chlopaka, no a teraz znowu przestane brac. poza tym teraz mam jakies nowe,mam wrazenie ,ze powoduja one u mnie przygnebiony nastroj :(

Gość kroliczek pleyboya
to moja pierwsza paczka...takze nie wiem nic na razie nie zauwazylam..zaczne brac to nie mam zamiaru narazie przestawac przez dluzszy czas

Gość kkkakaskdnsjfndj
Ja miałam mega trądzik, po około 3 miesiącach masakrycznie pogorszyła mi się cera, trwało to z 2-3 miesiące, po których cera zaczęła się stopniowo oczyszczać. Później miałam już całkiem ładną, dużo gładszą skórę - była w tak dobrym stanie, że mogłam wyjść do ludzi nawet bez make upu, chociaż głównie używałam kremu tonującego + odrobina korektora. Super sprawa, w końcu miałam ładną skórę, a nie nierówny koloryt, wszędzie pryszcze i bolące gule, nawet z podkładem wygladałam tragicznie :/. Brałam tabsy przez około 4 lata, odstawiłam ponad 9 miesięcy temu i nie mam żadnego wysypu, wiec nie każdego to dotyka. Owszem, pojawia mi się trochę więcej pryszczy niż w trakcie brania tabletek (wtedy było sporadycznie, np. jakaś krostka przed okresem), ale i tak w porównaniu z tym, co było zanim zaczęłam brać, jest bajka!

Gość kkkakaskdnsjfndj
A co do tego jakie tabsy mają skutki uboczne - zależy od osoby, trzeba dobrze dobrać tabletki. Jeżeli powodują gorszy nastrój, przygnębienie - trzeba zmienić. Ja planowałam chyba z 3 miesiące odstawienie, naczytalam się, jak to cera się okropnie pogarsza po odstawieniu, że jest 1000x gorzej niż zanim zaczęło się brać i inne takie.. A teraz żałuję, że tak zwlekałam - w moim przypadku nie było czego się bać, chociaż myślalam, że na 100% będę w grupie z wysypem - w końcu zawsze miałam cerę trądzikową :/ A tu proszę - jest dobrze i raczej się nie zanosi na to, żeby cera mi się popsuła :D

Gość kroliczek pleyboya
no to swietnie..mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie..boje sie tez tego zeby nie przytyc...moje kolezanka jak zaczela brac przytyla sporo

Gość kroliczek pleyboya
ja biore 3 dzien i jakos nie mialam narazie zadnych skutkow oprucz tego ze mi sie bardzo chce;p