Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Do matek ktore daly dzieciom oryginalne imiona

Polecane posty

Gość panna_r00channa
Jak będzie syn to nazwę go Hesus, a jak córa to Maryja.

Gość ewewe
Tak chcialyscie zeby dziecko bylo zapamietywane i odrozniane z tlumu ale niestety wiekszosci to sie nie udalo

Gość jak tak mozna
no to co? ja nie mam dzieci bo mam 15 lat ale sama mam orginalne imię

Gość ewewe
Ja tam osobiscie nic do oryginalnych imion nie mam bo to nie imie ksztaltuje czlowieka aczkolwiek nie zgadzam sie z matkami tore twierdza ze jakies tam imie bedzie wyrozniac dziecko z tlumu i bedzie ono od razu zapamietane

Gość uppppppppppppp
Ja mam naimię Luz Viviana i wszytscy mnie w szkole już znają i pamiętaja

Gość borovik
no bedzie zapamiętane;) jak jakis dajmy na to Kasjan bedzie szkolnym łobuziakiem to nauczycielki beda nim straszyc inne dzieci jeszcze dlugo po tym jak skonczy szkole;)

Moja dwu miesięczna córka to Karina:) nie jest to jakieś bóg wie jakie oryginalne imię ale rzadko spotykane:) mi się bardzo podoba. Nie znam osoby o tym imieniu

Gość panna_r00channa
przeciez dowod mozna polamac (ja dla Was jestem r00channa, a dla znajomych, Zośka lub kacz00cha . . .).

Gość ewewe
Ja pracuje w szkole od paru dni. Mam w klasach Nadie, Oliwie, Kornelie, Julie, Olgi, Laury a jedyne dziewczynki ktorych imie kojarze z osoba to Hania (bo ma oryginalna fryzure), Dominika (bo miala ladny sweterek ostatnio), Kasia (bo to jedyna Kasia w calym roczniku i duzo sie zglasza) no i Laura bo rowniez jest bardzo aktywna. Niestety drogie mamy ale jezeli chcecie zeby wasza pociecha miala inne niz wszyscy imie to nazwijcie ja Ania (nie ma ani jednej w kl 3-6) Magda czy Kasia. W kazdej klasie sa przynajmniej dwie Oliwie, Wiktorie, Julie. Tak samo kazda klasa ma swoja Laure, Olge,Patrycje, Nadie. Maje i inne nowoczesne imiona tez nie sa rzadkoscia

Gość anielkamanielka
up

Synek ma teraz dość popularne imię - Mikołaj, ale strasznie mi się podoba i wydaje mi się, że pasuje do niego :) Dla córeczki imię wybierał mąż (fanatyk starożytnego Rzymu) i teraz jest z nami mała Galla :D Jak odbierałam jej pesel dowiedziałam się, że jest jedyna w całej Polsce :) Mam tylko nadzieję, że z powodu imienia nie będzie miała później przykrości w szkole.

Gość do ciebie umieram nie martw si
Antośki, maryśki, Zośki. A może tak Ludwisie? Krysie? jasie? jadwisie? jedna janina juz jest u Dowbora.

Gość Kosma22
A ja dalam mojemu synowi na imie PAWEŁ BENEDYKT :D i wszyscy sie zachwycają! A to takie proste imię...

Gość a ja dałam tak
Syn Krzysztof Mieczysław i za kilka miesięcy będzie Lena :)

Gość ewewe
Czasem prostota jest wyrazem oryginalnosci ;) Teraz w natloku roznych oryginalnych imion ludzie nie zwracaja juz na nie takiej uwagi i nie zapamietuja dziecka. Predzej zapamietaja imie ale nie skojarza go z dzieckiem. Ja poki co pamietam tylko te dzieci ktore sie czyms innym wyroznily nie tylko imieniem :)

Gość a mój synek to Jaś
a ja jestem Kasia :)

Gość ewewe
Jasi tez jest sporo :)

Gość kromka chleba ze smalcem
No akurat Lena jest ostatnio imieniem bardzo popularnym.

Ja jestem obecie w ciazy i mamy imie dla dziewczynki albo Anastazja albo Lena :) a dla chłopca jest nam ciezko wybrac moze macie jakies propozycje

Gość kromka chleba ze smalcem
No wlasnie, nastepna Lena, to nie moja sprawa ale to imie robi sie juz tak oklepane jak Julka i Oliwia.

Gość Selena35
A moja córka ma na imie Anika Ramona i tym wyróżnia się w tłumie że gra . piłkę nożną.

Kazdy ma inny gust innemu sie bedzie podobac kasia innemu Lena ! przeciez to normalne ! a ja powiem szczeze ze nie znam zadnej Leny

Moja córa ma na imię Urszula...od zawsze podobało mi się to imię:)I jest baaaaaaaaaardzo rzadkie...a przy okazji nie obciachowe jak jakaś Angelika, Dolores czy inne:)poprostu ma polskie!!!!!!!!

Gość smaze cebule
A moja będzie Michalina. Mam nadzieję, że nie jest popularne?

Gość lubie takie imiona
Urszula nie obciachowe? :O:O...wolałabym być dziesiątą Jessicą czy Nadią w klasie niż jedyną Urszulą :O...I co z tego że ma polskie imię?Polskie nie znaczy lepsze.Bo to akurat jest paskudne :O

Gość śmiesznie brzmi
ak mama urszulki krytykuje inne imiona...

Gość smaze cebule
Mari -> mnie się podoba Ula. I masz rację rzadkie i nieobciachowe.

Gość u mnie
najpopularniejsze są julki, oliwie, maje, martyny

Mój syn też ma oryginalne imię i co z tego? Nie dałam mu Go dlatego, żeby w jakiś sposób Go wyróżnić. Poprostu mi się podobalo i już. A Panie z przedszkola kojarzą Go chyba wszystkie. I nie dlatego, że ma inne imię, a dlatego, że jak na niespełna 3 latka potrafi więcej niż większość dzieci. I z tego jestem dumna :)