Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Do matek ktore daly dzieciom oryginalne imiona

Polecane posty

Dzięki...no jak szła do Angeliki na urodziny to się kurczę pół godziny zastanawiałam jak sobie pisownie wymyślili...żeby było śmiesznie są dwie Angeliki i jedną się pisze przez G a jedną przez dż....debilizm....i o takich imionach piszę.....a poza tym sorry ale trzeba patrzeć jak to się z nazwiskiem ma...ale kolega córce dał Dolores a na nazwisko ma Żelazko...no wybaczcie...u nas nazwisko przynajmniej pasuje a w szkole nauczycielki zachwycone...:)poza tym jest jedyną Urszulką w szkole :)A że polskie...mimo wszystko dalej uważam jak w Polsce mieszkam to ma być Polskie bo może za chwilę zamiast Jasiu to John będzie???? no rany...to się wyprowadzcie do usa...tam można dziecko i Reksio nazwać:)

Gość i natalii jest pelno ze szok

Gość smaze cebule
Mari80->zgadzam się w całej rozciągłości. Dlatego moja córka będzie nazywała się Michalina.

Gość kromka chleba ze smalcem
Michalina-ladne i ponadczasowe.

a ja mam na imię Urszula i szczerze powiedziawszy, od dzieciństwa go nienawidzę nigdy mi się nie podobało i generalnie żadna jego forma mi nie odpowiada w pracy wołają na mnie Ulex i to chyba już najlepsza forma... a to, że byłam jedyną Urszulą w szkole powodowało, że czułam się jak jakieś dziwadło... z imieniem po prababci ble tak, że popadajcie w zachwyt nad staropolskimi imionami, dzieciom wcale mogą się nie podobać

Gość amojacórkaędziemiećnaimie
Gloria. Ładnie?

Gość Wtrące się
Moja córeczka ma na imię Wiktoria i wiem,że był czas kiedy dużo mam się na nie zdecydowało ale mi się to imię baaardzo podoba i nie żałuje tego wyboru.To kwestia gustu każdego z nas.Mojej teściowej np nie podobalo się żadne imię jakie było brane pod uwagę,kiedy byłam w ciąży :)

znałam tylko jedną Glorię i jakoś to imie bardzo mi się podoba chociaz mąż się smieje, ż emoże lepiej jak bym sobie wymyśliła Alleluja? :P No ale Gloria to obciachowe imie?

lepsze staropolskie niz dziwadlo jak dzis mialam klienta Patrycjusza, kolega rozmawial w tym czasie z panem Amadeuszem :/ a w pracy mamy kolegę Ewarysta i Ivo :/ wszystkich tych tzw modnych Natalek, Maji, Oliwek, Julek i Nadii tez nei lubie ale pzreciez swiat bylby nudny gdyby byly same kasie i anie, pawly i piotry

moje dzieci nie maja akurat wyrozniajacych sie imion wszedzie pelno Olkow i Emilek a ostatnio nawet coraz wiecej... ale nasza malutka sasiadka ma na imie Ciara (czyt Kiara) zostala juz zarejestrowana i napewno bedzie sie wyrozniac :)

znam dwie urszule i bardzo mi sie podoba to imie :) z tego tez powodu nie uznaje go ani za dziwne ani rzadkie, za to znam 1 michaline zdzire i dziwke :/

a zresztą trzeba tez patrzeć na nazwisko, jaka litera końcowa jets umienia a jaka początkowa nazwiska. Czasem cięzko się wymawia niektóre litery zaraz po sobie i potem trudno jest się przedstawić czy przeczytać cyzjes imię i nazwisko jesli te litery albo całe wyrazy niezbyt do siebie pasują.

Gość ładnie_bardzo
Gloria bardzo mi się podoba :)

Gość sssssssssssssssssssssssssykkkk
Akurat Ciara to wymawia sie jako sjera a nie kiara....

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
w klasie miałam Ule ktora zostala przezwana Ula-Gazula -> z wiadomych wzgledow

Gość sssssssssssssssssssssssssykkkk
Rodzice tej ciary za duzo vivy ogladaja....

Rafinka masz piękne imię!! Ostatnio byłam w parku i na huśtawce była taka może 3 letnia Ula, więc to imię się podoba skoro tak nazywaja córki. Myslę, że każdy ma w życiu taki moment, że nienawidzi swojego imienia. Ja nazywam się Hania i obecnie jest mi to obojętne, ale w podstawowce chciałam być siódmą Kasią :)

kazdy daje takie imie jakie mu sie podoba i przestancie pierdolic ktore oryginalne ktore obciachowe a ktore popularne bo jestescie smieszni. mi sie podoba Fabian, moja siostra tak dala synowi wlasnie na imie;d, Franek, Leon, Nadia, Nela. o i tyle;d

Gość ewewe
Jak juz masz przed oczym dziecko to nie ma znaczenia jak ma na imie. Brzmi to jakos tak naturalnie. No i jakos sie nie spotkalam zeby dzieci sie z jakiegos imienia smialy

Bo to nie dzieci wyśmiewają się z imion, tylko słyszą jak robią to ich rodzice, a później powtarzają. Tak zawsze było i niestety tak zawsze będzie :o

Gość do nazwiska
powinno pasować imię, komicznie brzmi dżesika nowak albo dżoszuła pietruszka, okkkropność

Ja chodze do trzeciej gimnazjum i u nas nie ma ani jednej Kasi, Basi, Ani, Karoliny, Magdy ani tego typu popularnych imion. :)

Gość Mariaaa
Nie dałabym dziecku na imię Maria, Jadwiga, Barbara, Zofia ani tym podobne. To wszystko ładnie brzmi jak dziecko jest małe. Ale jak się z dzieci robią nastolatki to takie imię jest dla nich obciachem. Sama mam na imię Maria i miałam z tego powodu mnóstwo kompleksów.

Kiara... Psa tak kiedyś nazwałam. Pocięłabym się, jakbym miała na imię Gloria, Nikol, Dżesika, Dżenifer albo inne tandetne imię. Moim zdaniem rodzice dając dziecku wymyślne imię chcą sobie podwyższyć status. Mam na imię Ania, może i bardzo popularnie, ale przynajmniej nie muszę się wstydzić za głupotę rodziców.

Za to chodzą ze mną do szkoły: Angeliki, Andżeliki, Andrzeliki(!), Naomi, Żaklina, Monique, Stefanie, Nikola, Claudia, Sandra, Sabrina, Sabina, Oliwier, Iwo. O wiktoriach i Oliwiach nie wspominam nawet :P A przecież te wszystkie imona były nadawane 15 lat temu :)

odwieczna debata na temat imion... my sobie tu możemy debatować na temat imion a i tak nikt z nas zdania nie zmieni. Komuś podoba się kolejna oliwka a innemu starodawny jaś. a nam nic do tego. Trzymajmy tylko kciuki zeby trafić w gust naszych dzieci żeby nas w okresie dojrzewania za swoje imiona nie wyklęły;) A na "pocieszenie"powiem, że z tego co wiem nastolatkowie baaardzo często nie są ze swojego imienia zadowoleni- czy jest to imię rzadkie, popularne, typowo polskie czy zagraniczne:)

Gość a ja mam synka
8letniego i ma na imie Hubert. I zadne to modne czy nie modne. Zwykle imie.

Gość malamiiiii
ja mam na imię Iwona, w dzieciństwie nienawidziłam tego imienia, w szkole zawsze były zawsze max dwie Iwony, na studiach tak samo. to dopiero oryginalne imię ;D

A ja mam na imię Marcelina i kiedy chodziłam do szkoły to było bardzo rzadkie imię. Nigdy nie miałam z tego powodu żadnych przykrości, wręcz przeciwnie - takie imię wiele mi w życiu ułatwiło :)