Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwarka

Do kobiet, które już rodziły

Polecane posty

Gość siwarka

Kochane kobietki czy miałyście przed samym porodem jakieś zwiastuny, że to już?? nei chodzi mi o mocne skurcze

Gość skurcze
przepwoiadajace, ktore zniknela, aby odrodzic sie po 12 godzinach w te porodowe:)

W pierwszej ciąży w 37tc odeszły mi wody, więc nie było się nad czym zastanawiać, czy to już :-) Wcześniej żadnych zwiastunów porodu nie miałam :-D W drugiej ciąży w 36tc odszedł mi czop śluzowy (teraz wiem, że to był czop wtedy nie miałam pojęcia), skurcze przepowiadające poród czyli co mniej więcej 20minut miałam 5 dni przed porodem. Trwały one praktycznie non stop (co 20 minut ). Zorientowałam się, że chyba się zaczyna poród jak w nocy dopadł mnie skurcz tak mocny, że się obudziłam z bólu. Potem był drugi po 20 minutach, następnie kilka co 10 minut a potem już co 3 minuty. Myślałam, że nie zdążę na porodówkę he,he :-D Ale zdążyłam i urodziłam baaardzo szybko. Jeśli chodzi o zwiastuny to uświadomiłam sobie, ze były po porodzie. Byłam bardzo bardzo zmęczona,ociężała i płaczliwa. Skurcze tak jak wyżej pisałam miałam co 20 minut i chyba tyle. Pamiętam, że byłam tak zmęczona, że z tego zmęczenia zdarzało mi się płakać :-D

nie dałam przecinka w zdaniu "Jeśli chodzi o zwiastuny to uświadomiłam sobie, ze były, po porodzie". Mam na myśli, że dopiero jak urodziłam to po fakcie wiedziałam, że to były zwiastuny :-P

u mnie w 2 ciazy nie bylo zadnych zwiastunow, w 38 tygbylam badana przez polzona, mialam ktg lekarz mowil ze w przeciagu tygodnia porod mi nie grozi a 2 godz pozniej odeszly mi wody , 4 pozniej urodzilam corke :) w 1 ciazy przestalam czuc ruchy, po 5 godz (wiem pozno) pojechalam do szpitala, to byl 37 tydz ,zostalam na noc bo nic nie czulam, ale z dzieckiem bylo wszystko ok, nawet nie zdazylam zasnac, zaczelam krwawic, odszedl czop, wody i musialam urodzic,ruchow nie poczulam do porodu ani razu juz