Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycjanka

oszukany samochód

Polecane posty

Gość patrycjanka

hej chciałabym zapytać się o radę bo może ktoś wie co można zrobic w tej sytuacji. moi rodzice kupili samochód pół roku temu. niemal od razu zepsuł się i poszli do warsztatu polecanego PRZEZ FACETA OD KTÓREGO KUPILI ten samochód. tam mechanik trzymał go ponad miesiąc i nic nie naprawił. podejrzewam, że to kumpel tamtego sprzedawcy. potem poszedł do innego mechanika który zrobil przegląd i stwierdził że silnik jest cały poklejony i do wymiany. Teraz samochód jest u trzeciego mechanika. Silnik kosztuje 6 i pół tysiąca złotych a to cholerne dla nas pieniądze. Niestety moi rodzice są bardzo niekonfliktowi, boją się walczyć o swoje i za nic nie chcą robić kłopotów sobie, bo mówią że "czasem niewarto się ciągać po sądach i lepiej zapłacić" tyle że 6 i poł tysiąca złotych to wg mnie kwota za jaką warto zawalczyć. jak przekonać ich do działania, i gdzie się udać po poradę czy w ogóle mamy szanse coś odzyskać? po pierwsze nie wiem gdzie można iść...

Gość patrycjanka
proszę pomóżcie jesli coś wiecie

Gość proponuje udać sie po
porade prawną....niestety płatne coś 100-200 zł ale przy kwocie 6000 to nie duzo...mysle ze nie powinniscie odpuszczac..kupiliscie spieprzony woz;/....ja bym nie darowała

Gość poszukaj na necie porad
adwokatów...z tego co wiem na uniwerkach studenci doradzaja za darmoche ale to musiałabys sie dowiedzic w swoim miescie jak to wygląda

Gość patrycjanka
dzięki... postaram się znalezc coś u studentow a jak nie znajde to do adwokata. rodzice szukają wszelkich argumentów żeby tego nie robić, tata wręcz ucieka za kazdym razem jak zaczne temat. wcoraj powiedział ze nie bedzie o tym rozmawiał. powiedział że nie mamy szans bo nie ma papierków od mechaników i na pewno mu nie dadzą ) oczywiscie nie był po nie) oni po prostu chca wziac pożyczke i zapłacić wkurza mnie to tym bardziej że chciałabym zrobić pewien kurs i pytałam sie czy moge, to powiedzieli że nie ma pieniędzy bo to 200 zł miesiecznie. tymczasem pozwalają sie wykiwać na 6 i pol tysiąca bo nie chce im sie walczyć