Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz same dysleksje

A dlaczego kiedyś nie było dysleksji tylko po prostu ktoś się źle uczył??

Polecane posty

Gość teraz same dysleksje

W klasie mojej corki na dwadzieścia cztery osoby, trzy mają dyslekscje, a dwie dysortografię, kiedyś takiego czegos nie było, a w innych klasach jest podobnie (córka chodzi do gimnazjum). Kiedyś ktoś się źle uczył i po prostu bardziej się przykładał, a teraz ma za darmo dodawane punkty za ten papier :o

Gość teraz jest więcej
genetycznych pomyłek :o

Gość mój syn jest wybitnie zdolny
ma 6 od góry do dołu, nie uczy się ani trochę, po prostu wybitna jednostka, ale niestety jest dysortogrfem. Uszkodzenie jakiejś funkcji w mózgu sprawia, że nie jest w stanie napisać poprawnie nic a nic. cwiczy oczywiście w domu z ortografiti, ale np pisze zamiast deska to beska zamiast dom to bom zamiast piłka to biłka itp itd.

Gość dyseksja występuje
u 10-15 % poulacji. Zatem dwie osoby mają zapewne lewe papiery :D

Gość bo kiedyś psychologia nie była
modna, a teraz jest :) Idziesz do psychologa, który dba o twoje dobre samopoczucie nawet jak sam ze sobą nic nie chcesz zrobić, daje ci "żółte papiery" i jest spoko. Dużo mniej nauki i wiecej czasu na rozrywki, a wszystko usprawiedliwione papierem :)

Gość dysleksja występuje
;)

Gość edferdf4
A ja musze swojemu leniwemu dziecku załatwic papierek,ze ma jakas dysfunkcje ktora nie pozwla jemu na prawidłowa nauke matematyki i bedzie miała z glowy matme na maturze :-) Podobno juz jest cos takiego,ze wynajduja niemoznosc nauczenia sie matematyki.Kiedys widziałam taki program o dziewczynce ktora własnie(niby)cos takiego ma. Niedługo nikt nie bedzie musiał sie niczego uczyc i bedzie luzik i same matoły.

Gość niemoznośc nauki matmy to
DYSKALKULIA

Gość ja chodzę do szkoły
i dwie osoby mają dyslekcje, ale oczywiście lewą i każdy problem z historią, matmą, geografią tłumaczą dysleksją :o

Gość ja chodzę do szkoły
no próbowali, ale tam juz nikt nie uwierzył :)

ja tam nie wierze w zadne dysleksje nie rozumiem jak ktos dorosly, bedac w liceum nie potrafi zapamietac prostych regul ortografii?

Gość do - a mi kabel coś tam
przed moim urodzeniem? Nie sądzę. W latach sześćdziesiątych kiedy ja chodziłam do szkoły nikt o psychologii nie słyszał. O dysleksji rónież :)

Gość te wszystkie dysleksje to nic
innego jak lenistwo, a wszystkie ADHD to po prostu brak wychowania. Teraz na wszystko wymyśla się nazwy i usprawiedliwienia - rodzice chcą płacić psychologom, a ci wymyślają coraz to nowe rzeczy, które można ludziom wmawiać. Za moich czasów (a nie było to tak dawno) też niektórzy rodzice w podstawówce jęczeli że dzieci mają dysleksję itp. i żeby im odpuszczać. Zorganizowano więc dodatkowe lekcje dla tych wszystkich "dyslektyków", mieli obowiązek na nie chodzić i co? I okazało się, że na koniec podstawówki do liceum tylko jedna osoba szła z zaświadczeniem o dysleksji czy innym gównie, a cała reszta jakoś opanowała jakże trudną sztukę poprawnego pisania itp.

do - a mi kabel coś tam>>>> taaa nie slyszal ;) ale to nie znaczy ze jej nie bylo :) lepiej bylo powiedziec o uczniu ze gląb ;)....

Gość do ami kabel...
a nie uwazasz ze niektorzy przesadzaja?

Gość do ami kabel...
tak samo z adhd jest zauwaz

Gość a ta siostra
Niedługo bedzie tak jak w Ameryce , kazdy bedzie miał psychoanalityka i z każdą pierdołą bedzie latał na konsultacje. Bez "kozetki" ani rusz... zobaczycie :D :D :D :classic_cool:

Gość adhd już weszło z mody

Gość do - a mi kabel coś tam
no bo głąb, nie da się ukryć :) Wystarczy spojrzeć na niejakiego Jarka K.... on też "dyslektyk"

Gość Panna znikad
Ja znam przypadki gdzie pol klasy ma papiery na dyskelsje i nie wiem jak mozna takich nauczyc np matematyki, czy angielskiego bo napisza byle co i twierdza,ze maja papier... Nawymyslali dysleksje dysgrafie, dysortografie, moze jeszcze dysgramatyke, a pozniej dysbiologie i dysmatematyke. Paranoja. Rozumiem pare osob w szkole, ale nie pol klasy!

"kiedyś takiego czegos nie było, " Kiedyś nie było też ospy, dżumy, tyfusu, tężca, błonicy - a jedynie mór - który przychodził wraz z morowym powietrzem jak kara boska. Czasy idą naprzód, czy tak ciężko się z tym pogodzic???

"a wszystkie ADHD to po prostu brak wychowania" Nóż się w kieszeni otwiera, kiedy się czyta takie pierdoły. ADHD można wykryc nawet na EEG- bo powoduje zmiany w postaci fal theta. Więc to nie żadne pierdoły.... Napiszcie jeszcze że schizofrenia to brak wychowania.

Gość mila8
Bo kiedyś uczniowie dzielili się na mądrych i głupich albo leniwych, a teraz okazuje się, że mają dysleksję czy dysortografię, zaburzenie analizatora słuchowego lub wzrokowego. Dzięki temu część uczniów uniknęło fobii szkolnej, bo są inaczej traktowani.A że to niektórzy w nieuczciwy sposób wykorzystują, no cóż, to już wina rodziców. Jest jednak jedna ważna zasada - to nieprawda, że dzieci z dysleksją nie muszą się uczyć, one muszą pracować i to dużo więcej.