Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuuuuuuuuuuuuj

PRYSZCZ! Dziewczyny, pomocy... !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość fuuuuuuuuuuuuj

Dziewczyny, mam problem.. Wyskoczyła mi wczoraj taka mała krosta na ustach, ale nie przejęłam się. Pomyślałam 'do jutra pewnie zejdzie'. Dzisiaj wstałam, patrze w lustro a na moich ustach zrobiło się coś podobnego do tzw. 'od żołądka'. Wygląda inaczej niż opryszczka, bardziej stawiałabym na to pierwsze. Boli i jest naokoło takie lekkie zaczerwienienie. Nie wytrzymałam i wycisnęłam tego pryszcza a ze środka wyleciała jakaś biała ropa.. obrzydliwe. Teraz na środku jest taka dziurka i wylatuje z niej taka woda jakby. Nie wiem co z tym zrobić, jutro idę na randkę z nowo poznanym facetem.. Wiem, że może panikuję ale jest to naprawdę duże a ja chciałabym dobrze wypaść. Macie jakieś rady chociaż na zmniejszenie tego pryszcza? Bo wiem, że do jutra na pewno nie zejdzie.. Z góry dzięki wielkie.

nałóż na noc grubą warstwę zielonej glinki albo aspiryny (weź tabletkę, wpuść na nią 2 krople wody i jak się rozpadnie te drobinki nałóż tak, zeby dokładnie przykryły zaczerwienione miejsce)

Gość erhth
pewnie zamoczylas dzioba w jakims paskudztwie :O a feeeeeeeeeeee zdala odemnie :O

Gość Giermek
kara za robienie loda

Gość opopopopop
juz nie grzeb w tym.zasuszaj, masc cynkowa,spiytus ,aspiryna cokolwiek! moze "udawaj ,ze to opryszczka? to bardziej ludzkie:P

Gość erhth
nie... mam twarz zamiast pupy :D

albo posmaruj kremem nawilżającym i zrób elegancko korektę korektorem, o ile to nie wystająca bulwa to nie będzie widać.

Gość fuuuuuuuuuuuuj
Nie, nie 'moczyłam w niczym dzioba' ani nie robiłam loda. ;/ Każdemu czasami wyskoczy pryszcz czy opryszczka i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.. Skąd u was taka zawiść? Pozostałym dzięki za pomoc. Glinki nie posiadam ale spróbuje z aspiryną. :) A o korektorze też myślałam, ale to się znajduje tak pół na ustach i wątpie że coś poradzi..

Gość fuuuuuuuuuuuuj
Tak, tylko że ten pryszcz jest taki trochę.. no nie wiem. Tak trochę wystaje. Więc myślę, że i tak będzie widać. Ale spróbuje.

jeszcze ci moge polecić Brevoxyl, miałam ten sam problem i... zniknął ;-) Tylko nie smaruj spirytusem, jak tu ktoś poradził, bo będzie jeszcze bardziej wielkie i czerwone!