Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała aaaa

Wszystkie MAŁE biusty!

Polecane posty

Gość mała aaaa

Mam 17 lat i bardzo mały biust a dokladnie to rozmiar A no może czasem B (zależy od stanika). Jak Wy się z tym czujecie jeśli macie mały biust?? i jak na to patrzą faceci??

Gość nie ma czegos takiego jak
miska A czy B wystarczy sobie porownac w sklepie 70A z 80A-wielkosc jest zupelnie inna, bo oznaczenie literowe nie jest wielkoscia bezwzgledna tylko jest uzaleznione od obwodu polecam wizyte na www.malobiusciaste.prv.pl i sprawdzenie jaki rozmiar powinnas nosic-przy dobrze dobranym biustonoszu biust wyglada znacznie lepiej, jest lepiej wyeksponowany, bez zadnych gabek i innych 'protez' a jesli chodzi o moj biust 65DD (zeby nie bylo ze to duza miska, z czym zazwyczaj kojarzy sie litera D) kiedys nosilam 70B-sporo za szerokie w obwodzie) to bardzo go lubie, nie chcialabym miec wiekszego, moj chlopak go bardzo lubi i nie narzekam tez na brak powodzenia wsrod innych mezczyzn:)

napewno masz ok 85cm pod biustem i 96 cm w biuscie? bo na takie wymiary jest 80B pytam bo wiekszosc kobiet z reguly nosi za szeokie obwody i za male miski-i potem kogo sie nie spyta noci 75B/75A/80A/80B itp-na ogol jak sie porzadnie zmierza i uloza biust w miskach to okazuje sie, ze powinny nosic zupelnie inny rozmiar nie wspominajac o podjezdzajacych obwodach-jak taki obwod ma przytrzymac piersi?

Mały biust absolutnie nie powinien być powodem kompleksów. Kiedyś sama miałam z tym problem, bo posiadam 75A. Ale jest sporo sposobów, żeby temu zaradzić. 1) Odpowiednio dobrać stanik, jak napisała poprzedniczka. Teraz wybór jest ogromny, można się poradzić ekspedientek, które się zazwyczaj na tym znają. Wszelkie push-upy sprawdzają się naprawdę dobrze i powodują, że biust wygląda na większy. 2) Podreślać piersi poprzez odpowiednie ubrania. Tu dobrze się sprawdzają wszelkie maszczenia na bluzkach oraz odcięcie pod biustem. Np. w takiej bluzce: http://www.centersport.pl/produkt-reebok-reebok_ss_graphic_tee,2213.html 3) Zaakceptować to, że ma się mniejsze piersi i skupić się na innych swoich zaletach. Jak będziesz pewna siebie i swojego wyglądu to każdy zauważy i doceni Twoją atrakcyjność.

pytanie jak dobierala i jaki to byl sklep;) lepiej zawsze sie zmierzyc bo mi w takim np triumphie zawsze dobieraja 70B (dlatego, ze nie maja obwodow 65 oraz maja beznadziejnie przeszkolone ekspedientki, ktore zgrywaja profesjonalistki)

citron-zgadzam sie z prawie wszystkim oprocz jednego-push-upy tak naprawde niszcza piersi, splaszczaja je kosztem wypchniecia do gory-jak sadzisz, czy biust moze wygladac korzystnie po latach splaszczania? juz nie mowiac, ze jesli masz stanik z fiszbinami, nie wspominajac o gabce, ktory ma za luzny obwod to dodatkowo niszczysz sobie biust-jak taki stanik non stop jezdzi ci po biuscie to tez nie wplywa na niego dobrze-masz potem rozheblowany po calej klacie a tak w ogole to 75A jest na 80cm pod biustem mierzone na wYdechu i 89,5cm w biuscie i bardzo niewiele kobiet ma taki rozmiar w rzeczywistosci-chyba, ze maja bardzo mocno rozwiniete miesnie plecow, lub w ogole szerokie plecy

Gość mała aaaa
masz racje.... czytałam kiedyś artykuł jak dobrać stanik... ja mam w obwodzie pod biustem 68cm więc powinnam mieć biustonosz 60 lub 65, gdy poszłam do sklepu z bielizną taki zakupić sprzedawczyni mnie wyśmiała i powiedziała że o takich małych w obwodzie to nie słyszała i że jeśli takie są to dla dzieci...:(

Gość mała aaaa
do "nie ma czegos takiego jak ": a znasz jakąś dobrą firme która produkuje biustonosze w rozmiarze 65A lub B?? bo u mnie to bardzo ciężko znaleźć... kupiłabym nawet w sklepie internetowym byle by był taki rozmiar:) pozdrawiam

Gość qwas
mała aaaaa zajrzyj tu: www.malobiusciaste.prv.pl masz tam spisy sklepów. Ale przede wszystkim poznaj swój właściwy rozmiar. :)

to, ze sprzdawczyni nie ma pojecia o towarze, ktory sprzedaje i jest niekompetenta nie znaczy, ze nie ma stanikow w takich rozmiarach wysmiac to ty mozesz nastepnym razem taka obsluge sklepu-w ogole co to jest, zeby sprzedawca smial sie z klienta?:O jesli z rozmiaru np 70B przerzucasz sie na 65 to przliczasz miske (na 1 oczko obwodu przypadaja 2 miski) czyli wychodzi 65D, z 70A wychodzi 65C stanik tez trzeba odpowiednio zakladac-po zalozeniu powinnas siegnac reka az za pache (trzymajac druga reka miske od dolu) i wygarnac wszystko, ulozyc piers w misce:) po odpowiednim ulozeniu okazuje sie czesto, ze miska ktora wydawala nam sie za duza jest w rzeczywistosci za mala sklepy masz tutaj: http://stanikowamapa.prv.pl/ (glownie anglia i polska-masz zaznaczone sklepy zarowno stacjonarne jak i internetowe z szeroka rozmiaroka-obwody 60-130, miseczki A-K) na forum podane przez qwas tez zajrzyj:)