Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekolaka bomboladka

migdalki, co z nimi?

Polecane posty

starsznie mi wywalilo migdalki, na szyi mam takie gulki, strasznie mnie boli gardlo, nic dzisiaj jeszcze nie jadlam bo nic mi nie chce przejsc przez gardlo tak mam tam wszystko zawalone, przelykam tylko picie a i to strasznie boli:( do lekarza dzisiaj nie pojde bo dzis niedziela i lakarz nei przyjmuje a na pogotowiu to mnie przeciez wysmieja ze przyszlam do nich z chorym gardlem... ale ja juz nie moge, tak mnie boli:( goraca cherbata nie pomaga, mleko tez nie... co moze mi pomoc na migdalki?

Gość Nic się nie przyśpieszy
- dopóki ropa się nie przebije na zewnątrz - to będzie bolało. Pij gorącą herbatę z miodem - to szybciej wyropieją.

pije juz od wczoraj co chwile no i nic:(

Gość Nic się nie przyśpieszy
Jak piszę - przyśpieszy - to nie znaczy, że poprawa nastąpi od razu, tylko, że zamiast boleć 4 dni - będzie bolało 3 dni. Z Twojego opisu wnioskuję, że będzie bolało 3-4 dni.

Gość wal do lekarza
zrób płukankę roztworem sol kuchennej, sól niszczy większość bakterii. Jak zmądrzejesz, to wal do lekarza pierwszego kontaktu, on skieruje Cię do laryngologa. Jeśli zignorujesz 100% anginę, to możesz zniszczyć zastawki serca i kłębuszki nerkowe, i doprowadziś ię do kalectwa lub śmierci. A na szi to wywaliło Ci węzły chłonne, które zareagowały nastan zapalny migdałów spowodowany paciorkowcem anginy.