Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skorpion82

Schudnąć to podobno nic trudnego

Polecane posty

Gość Skorpion82

Schudnąć to podobno nic trudnego.Ja chcę się przekonać czy tak jest w rzeczywistości.Na tym forum chcę opisywac swoje doświadczenia jeśli ktoś też odczuwa chęć schudnięcia to zapraszam.

Od jutra zaczynam odżywiać się zdrowiej więcej ważyw chyba zacznę od diety 1200kcal muszę tylko jakies tabele kaloryczne sobie ściągnąć z neta.

Gdyby to nie było trudne [choć dla niektórych pewnie nie jest], nie byłoby tylu diet i tylu odchudzających się. Co nie zmienia faktu, że to wykonalne.

Dziś zjadłam bardzo mało jedną bułkę na śniadanie na obiad jeszcze nic zaraz wypiję sobie jeden jogurt pitny truskawkowy i pomyśę nad jakimś obiadkiem ewentualnie kolacyjką bo to już późna godzina.

Gość marlinxmonroe

Gość marylinxmonroe
skorpion-mysle ze zle robisz jedzac np. tak jak dzis. Myslisz ze malo jedzac do poludnia cos zyskasz a to blad- metabolizm jest ospały,a i tak nadrobisz jedzonkiem kalorie które powinnas dostarczyc z rana. Bułka,jogurt i cos jeszcze powinny byc juz przez ciebie do tej pory zjedzone w zalozmy 3 posiłkach,teraz powinnas zjesc malenki zdrowy obiad i przekasic owoc wieczorem :)

Gość taaakaaa
marylinxmonroe mądrze piszesz. Weszłam tu bo muszę za 3 tyg być szczuplejsza o 4 kg. Mam ważna imprezę. Już sie boję, że wymiękne i będę sie dołować.

Gość marylinxmonroe
heh dzieki,nie jestem specjalistką,ale taka prawda-moja kuzynka szczyci sie tym ze rano pije kawe w pracy nie ma czasu jesc i je sobie co chce kolo 18 i dziwi sie czemu tyje. Tez nie lubialam sniadan,tez myslałam ze jak rano nie bd jesc to potem moge jesc co chce bo przeciez i tak jestem kalorie do tyłu. Nic bardziej mylnego,

Wiem zdaje sobie sprawe że źle dziś zrobiłam poprostu nie miałam w pracy czasu nic zjeść. zapraszam jeśli ktoś ma ochotę i potrzebę się odchudzać do wspólnej walki z kiloskami.

Pebi87 Nie jest takie łatwe ale Tobie jakoś się udało może byś napisała pare słów na ten temat bo czytając Twoja stopkę wpadłam w podziw.Gratuluję tego wyczynu:)

Ja przeszłam dużo diet, a w między czasie mz, oj długo by pisac. Najlepsze wyjście i to co stosuje obecnie to 5regularnych posiłków co 3godziny, ograniczając się do 1200kalori, rano dużo śniadanie węglowodanowe, później stara się w większości białka, pije półtora litra wody dziennie, 3czerwone i 3zielone herbaty, no i oczywiście ćwicze godzinę dziennie:) a ostatnio zaczęłam brać l karnityne:) Ale mam ochotę zrobić sobie tydzień norweskiej, ja poprostu lubię takie rygorystyczne diety, gdzie mam wyznaczone co mam jeść:P

Gość fumka29
schudnac to potworny koszmar...ja nie moge od miesiecy...dieta 1000 cak...nic!, basen...nic! Mam serdecznie dosc!!! rozpacz mnie ogarnia! Wizyta u dietetyczki to starta czasu....powiedzial ze to nienormalne ze nie chudne...i podpowiedziala, moze meridia??? Z tej rozpaczy zjadlam wczoraj mnostwo bezów kajmakowych!!!! i jeszce mi gorzej:(:(:

Schudłam 13 kg, głównie na diecie niełączenia, mieszczę się w ciuchy z liceum :D a dwa lata temu wyniosłam je juz na strych bo stwierdziłam że nie wrócę już do tego rozmiaru. Nie miałam określonego terminu w ile mam schudnąć po prostu byłam na diecie. Pierwsze 8 kg poszło w 2 miesiące, jakos tak od listopada do Bożego narodzenia w zeszłym roku, nie trzymałam jakiegoś rygoru po prostu jak czasem miałam na coś ochotę to to jadłam nawet jeśli było kaloryczne czy niezgodne z dietą. Potem do maja praktycznie miałam zastój na wadze, ale ten zastój nie oznaczał że nic nie chudłam, bo ubywały mi centymetry. Zapisałam się w marcu chyba na siłownię i chodziłam tam. Od maja nie jestem na żadnej diecie i nie ćwiczę, a mimo to jeszcze mi ubyło po odejściu od diety i ćwiczeń 5 kg. Wage trzymam dalej. U mnie dieta polegała na nie łączeniu produktów białkowych z węglowodanowymi i nie popijaniu posiłków. Rano śniadanie weglowodanowe, syte , najczęściej płatki z jogurtem albo kanapki z dżemem, obiad to było tez coś węglowodanowego, makaron, ryż z warzywami, frytki, ziemniaki z warzywami, nie pamiętam co tam jeszcze jadłam. Na kolację starałam się białko: jajeczniczka, omlet ryba, mięsko, pare plasterków szyneczki z jakimiś warzywami. Picie wody odbywało się godzine przed i godzinę po posiłku jakieś 1,5 litra dziennie. Jak doszły ćwiczenia to juz samo poszło. Jak w danej chwili miałam na coś ochotę to po prostu to jadłam.

Gość szybkie odchudzanie
A ja zjadlam dzisiaj 140 kcal przez caly dzien

Szybkie odchudzanie--trochę za mało zjadłaś ja się dziś też nie popisałam ale Ty to już w ogóle Blueszcz gratuluję sukcesu mam nadzieję że dokonam kiedys czegos podobnego Fumka29---nie martw sie może po prostu musisz zmienić tok myślenia słyszałam że w niektórych przypadkach to bardzo pomaga a ta dietetyk to chora jakaś proponować meridie szok Pebi87---wyczytałam w stopce że dalej walczysz i chcesz więcej schudnąć mam nadzieję że Ci się uda życzę Ci tego z całego ❤️

Chudnięcie jest sprawą osobistą i wszystko u każdego inaczej działa, jedzenie rzeczy odpowiednich i w prawidłowych ilościach, to jedna sprawa. Powinno się być również regularnym w posiłkach i obserwować jak co działa. Można się wspomagać suplementami wspomagającymi detoksykację organizmu, o suplementymbm.pl dużo dobrego słyszałem. Ważne żeby podejść do diety odpowiednio i nie uprzedzać się od razu że coś nie działa.