Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniaczka z gruszkami

jaki laptop do 3000 zł

Polecane posty

Gość maniaczka z gruszkami

chcialabym kupic laptopa do kwoty 3000 zł. znam sie troche na komputerach ale w kwestii laptopów jestem kompletnie zielona. Proszę o jakieś porady

Asus, Dell, HP, Lenovo, Toshiba wystrzegaj się ustrojstw Acera i Fujitsu-Siemens procek zdecydowanie intel core2 duo. AMD wciąż kuleje jeśli chodzi o wydajność i zapotrzebowania energetyczne, plusem jest tylko cena karta grafiki ATI, od bólu nVidia. szerokim łukiem omijaj wynalazki intela do 3000 zł powinnaś spokojnie znaleźć jakiś zestaw z 2GHz, 4GB RAM, radkiem HD4570 i twardzielem 320GB.

Gość LENOVO IDEAPAD Y530
dawniej ibm. alternatywą jest dell xps studio. szukaj na allegro.

Asus, Dell, HP, Compal, Toshiby rebrandowane Compala (czyli Compale z napisem Toshiba :P). przed zakupem pomacaj w sklepie czy pasuje w dotyku. będzie masa urządzeń z windowsem vistą i tych lepiej unikać. już lepiej poczekać na windows 7 a ten będzie dopiero w listopadzie. na allegro nie warto szukać bo tam jest drożej niż w normalnym sklepie.

Gość poczekaj jescze z miesiac
bedziesz miała windowsa 7, jest duzo lepszy od visty. a marki to jak wyzej. ibm/lenovo, dell, sony vaio

3000zł to już można niemal rakietę mieć:P Ja mam swojego Della za 2000zł i uwielbiam go, nie zamieniłabym na innego.

Gość kantrabutor
Wiecie cosmieszni jestescie niektorzy.Ci medrcy ktorzy maja tyle rad a nie lizneli tego o czym pisza.To chyba z zazdrosci.Ja akurat mam Fujitsu Siemens i do tego z Vista.Jestem super zadowolony.Coprawda kosztowal wiecej niz 3000 zl,ale to chyba nie wazne.Polecam Fujitsu Siemens i polecam Vista.Vista musi miec tylko ciut wiecej miejsca na prace-czyli wiecej ram.Wtedy smiga bez zarzutu.Wiec niby dlaczego ma unikac visty.Chyba dlatego koles ze ty sam jej nie maszi z zazdrosci piszesz bzdety.

trudno nie miec visty jak sie kupowalo sprzet w ciagu ostatnich.. nie wiem, trzech lat ciut wiecej pamieci, ciut wiecej dysku i ciut wiecej czasu :D ale teraz wszyscy beda miec viste, dopracowana w koncu, ze zmieniona nazwa tylko, zeby nie bylo, ze ktos tu walil w tylem miliony uzytkownikow przez ostatnie kilka lat :D

Gość kantrabutor
Nie-wszyscy posluchajmy pana jarunia,-bo on gdzies cos slyszal i sam dokladnie nie wie-no ale warto udawac speca i ostrzagac przed czyms.Obojetnie co by to nie bylo.Wtedy mozna udawac-fachowca-jarunia.

Gość kantrabutor
Najlepsza -najgorsza.Jak ktos wie tak naprawde o co chodzi-to nie bedzie pisal jak jarunio-nie kupuj etj firmy a kup tamta.Bo tak naprawde to wszystkien laptopy maja te same czesci w srodku.Tzw.firma robi z reguly obudowe.Jest naprawde kilka-KILKA-panie jarunio firm produkujacych tzw.flaki-czyli to co w srodku.tak sie sklada panie jarunio-ze wszyscy mamy to samo.Cena zalezy od tego z jakiej polki jest to "to samo". Wiec czy jest szybsze,ma wieksza pojemnosc,wiecej hertzow a nie jaki ma napis na wierzchu-panie znawco jarunio.

Gość kantrabutor
,,,a vista to ulepszony windows 2000.Ten byl niezly-co?Tylko o viscie niektorzy opowiadaja rozne rzeczy.Nazwa pewnie nie przypadala do gustu.Jest nie za bardzo komputerowa.Teraz jak bedzie windows 7-to juz nazwa ladniejsza.No nie? Zatem system lepszy. Przypominam sobie jak wchodzil XP.Tez wszyscy narzekali i zarzekali sie-"tylko ie bierz czasem XP.

Gość kantrabutor
Tak jarunio-wyobraz sobie ze wlasnie tak jest.Przyjmij wreszcie do twojej cwiercinteligencji fakty,ktore niekoniecznie moga sie zgadzac z twoimi wyobrazeniami i marzeniami. Roznice sa jak napisalem w tym- z jakiej polki.Wiec tak nie zupelnie to samo.Napisalem to wyraznie i w jezyku ktory chyba kulawo-ale kojarzysz.

muszę powiadomić gości z notebookcheck, że znalazłem nowego guru hardware i software hehehe :D wszak nie zdarza się każdego dnia by spotkać takie szpenia na babskim forum :D viśta była, jest i będzie zapchajdziurą pomiędzy XP a 7, który już w fazie testów był od niej o niebo lepszy... ale przecież Viśta jest dobra bo szpenio ją ma i tyle :D

Gość kantrabutor
Jarunio-nie wysilaj mozdzka bo ci zylka peknie.Wyobraz sobie ze ja Viste kupilem swiadomie.Po zapoznaniu sie z nowosciami wzgledem XP.Podobnie tez Fujitsu Siemens kupilem swiadomie-po kilku miesiacach porownywan itd.Jednak juz zmieniasz temat.Kolo.Bylo o flakach.Pamiec szwankuje?

Gość kantrabutor
Tak myslalem.Ze nie rozumiesz a jedynie kojarzysz po polsku.Dobranoc wszystkim.Ty jarunio tez idz spac bo juz zmeczony jestes a to nie sprzyja percepcji.Sorry- urzylem trudnego slowa-rozumieniu zagadnien.

uuuuuu, kilka lat porównań - mamy weterana :classic_cool: świadomie kupił Vistę, którą świadomie dodali mu do laptopa bo nie ma alternatywy w tej dziedzinie... a może lapek miał preinstalowanego XP bo pamięta jeszcze atak na WTC? :D dajesz dajesz szpeniu :D

Gość a do czego ten laptop
do pracy, czy raczej do zabawy

Gość i tak prawdę powiedziawszy
to każdy jest taki sam procesor od Intela, karta grafiki Ati, ... Klawiaturą się róznią i bajerami ot i cała prawda. A vista jest fajna do zabawy, jak sprzet ma pracować na róznych biznesowych aplikacjach to lepszy jest XP. I tak naprawdę to od 10 lat w programach uzytkowych się niewiele zmienia, komputer z 2003 bez zauważalnej róznicy będzie pracował jak z 2009. W grach róznica jest bardzo wyraźna....

"to każdy jest taki sam Klawiaturą się róznią i bajerami ot i cała prawda." następne guru 😴 prawda jest taka, że głównie różnią się jakością wykonania i awaryjnością - popytajcie w serwisach i firmach kurierskich jakie firmy najczęściej latają do gwarancji - Acer i FS a Viśta... szkoda gadać... sam jej używam bo nie mam innego wyjścia i z utęsknieniem czekam na 22 październik i Win7 :)