Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZnowuJaKurde

Lamblie

Polecane posty

Gość ZnowuJaKurde

Już od dłuższego czasu mam problemy żołądkowo-jelitowe i nikt nie może powiedzieć co mi dolega.Leczony byłem na wrzody dwunastnicy ale przez dwa lata nie udało mi się ich pozbyć a z każdym miesiącem dochodzą kolejne dolegliwości:(Ostatnio czytałem że problemy jakie mam z przewodem pokarmowym mogą być spowodowane przez lamblie.Jeżeli miał ktoś tego pasożyta to proszę o pomoc.Moje objawy to: Wrzody dwunastnicy (wymioty,mdłości),wzdęcia,burczenie i przelewanie w brzuchu,biały nalot na języku,drżenie rąk,pękające pięty,swędzenie w okolicach odbytu.Do tego wszystkiego przyczepiła się alergia i astma. Z tego co czytałem to objawy typowe dla lambliozy.Ma ktoś doświadczenie z tym badziewiem?Jakie badania wykonać?Trudno to wyleczyć?Z góry dzięki za pomoc

Gość ZnowuJa Kurde
Do tego dodam problemy z zatokami od niedawna.Szkoda że nikt nie odpisuje.Jutro idę dowiedzieć się jakie badanie wykonać żeby wykryć lub ewentualnie wykluczyć pasożyty.Słyszałem że można poprzez badanie krwi.Podobno jest to najbardziej skuteczne

Gość to typowe objawy
grzybicy ukladu pokarmowego poszukaj topicu na forum

Gość tak sobie myślę
burczenie i przelewanie się w jelitach to także objaw jelita nadwrażliwego może jesteś przewrażliwiony i we wszystkich objawach doszukujesz się chorób ?

Gość ZnowuJaKurde
Gastrolog powiedział mi że "to nie wygląda na grzybicę"...Natomiast głównym objawem zespołu jelita nadwrażliwego jest z tego co wiem ból i częste biegunki i zaparcia.Ja nie mam ani zaparć ani biegunek no i wcale nie boli mnie brzuch mimo że po gastroskopii wyszedł niewielki wrzód na dwunastnicy.Miałem też kolonoskopie-z jelitami ok.Wyniki krwi ok.USG robone i też nic nie wykazało.Robiłem kilka razy domowy test na helicobacter pylori i zawsze był wynik negatywny.Jutro idę robić badania kału

Gość ZnowuJaKurde
No dzięki za info.Tak powiem w Luxmedzie.Dodam do tego wszystkiego jeszcze tylko że wszystkie objawy nasilają się po alkoholu...Ale to chyba nie dziwne

Gość JaJaTuru
Odświeżam

Gość JaAnonim
Też jestem zainteresowany tematem

Gość gosiakkk
kto zna dobra klinike lub prywatnego lekarza w WARSZAWIE ktory zajmuje sie leczeniem pasozytow wlasnie lamblii chodzi o skierowanie,ale pewnie prywatnie moge zrobic to badanie nawet bez skierowania...

Gość JaAnonim
Badanie enzymatyczne kału w kierunku lamblii można zrobić w każdym Luxmedzie.Wynik na drugi dzień.Nie trzeba skierowania

Gość JaAnonim
Jakie masz objawy?

Gość JaJaJaJaNo
Zrobiłem w Luxmedzie badanie kału na obecność lamblii tzw test ELISA.Wynik badania ujemny.Sam nie wiem jaka jest skuteczność tego badania i czy muszę powtórzyć

Gość JaJaJaJaNo
Mówiła mi alergolog że jak wyjdzie minus to znaczy że nic nie ma.Ma ktoś wiedzę na ten temat?

Gość Gosia1239
krople PARA PARA usuwaja wszystkie pasozyty!!! Polecam