Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warto sie uczyc czy nie warto

Jakie posiadacie wykształcenie?

Polecane posty

Gość ja mam technika rachunkowosci
i ma studia szkoda mi kasy

Gość
pomaturalne, warto :O ;/ 😴

Gość a ja mam zawodówke
i moj dochod roczny na czysto to 264000 a co bym miala po studiach nie wiadomo

Gość technik hotelarz

Gość a ja mam zawodówke
KLON -------- to co robie nijak nie jest zwiazane z ta zawodowka, i uprzedzam glupie komentarze ten dochod jest na pit i nie jestem k... czy dz... , normalne zajecie

Gość ja mam technika rachunkowosci
dlaczego niby mam kpic

Gość a ja mam wyższe
magisterskie ale robiłam zaocznie bo pracowałam odkąd skończyłam liceum. Teraz mam dużo stażu pracy, skończone studia i młody wiek a tego oczekują pracodawcy

a ja mam zawodówke ----> to tylko taki żarcik był. Moje poczucie humoru jest efektem zapalenia opon mózgowych, które przechodziłem w dzieciństwie :)

Gość do Amant Wszech Czasów
a co masz kolego do "roboli" masz sie za jakiegos lepszego im do tego co robia nie jest potrzebna matematyka, fizyka czy ekonomia i w wielu przypadkach ich dochód przerasta dochody tych naukowców i nie wyzywal ludzi od roboli, powiedz co Ty potrafisz, szanuj ludzi frajerze

i gdzie pracujesz?

Gość do a ja mam zawodówke
a czy wyzsze wyksztalcenie jakos przeszkodziloby ci w tym co teraz robisz?

Gość mój facet pracuje fizycznie
jest robolem i zarabia 10 razy tyle co ja

Gość mgr inż
A ja mam mgr inż i siedzę w biurze, zarabiam mniej niż pan pracujący u nas na hali wiec wykształcenie nie zawsze idzie w parze z zarobkami :)

Gość ja mam srednie
pomaturalne i tez duzo zarabiam bo jestem grafikiem . ale nie ukrywam ze chcailbym sie doksztalcac bo mam jednak jakies braki a to fajne nie jest

Gość a ja mam zawodówke
nie, absolutnie mi by nie przeszkodzilo w tym momencie, ale jesli bymstudiowala to byc moze nie mialalbym czasu na wypracowanie sobie tego co teraz mam, aczkolwiek nie uwazam ze byłby to czas stracony ale moze poszlo by gorzej teraz moge gdybac ale tak juz jest

Gość do a ja mam zawodówke
ale nie uwazasz ze jednak lepiej jest wiedziec wiecej?

Gość a po co jest wiedziec wiecej
wiedza podstawowa jest w gim i LO, potem chodzi tylko o kase, a jak bede chciala wiedziec cos wiecej pojde na jakies kursy

Gość akakakakakuuu
ja mam wyzsze magisterskie z administracji podyplomowe przygotowanie pedagogiczene i doradztwo zawodowe i jestem bezrobotna :(

Gość a ja mam zawodówke
nie no oczywiscie ze wiedzy nigdy za dużo, jednak przez te lata dochodzenia do "czegoś" życie mnie wydaje mi się nauczyło wiecej niż niejedna uczelnia, a jeśli chodzi o to co robie to wiem że jestem w tym dobra i nawet osoba po studiach o tym kierunku nie jest w stanie mnie zagiąć. Jednak na pewno po studiach są milion razy wieksze perspektywy mi się akurat udało zrobiłam coś w odpowiedznim czasie i w odpowiednim miejscu i teraz zbieram z tego profity, jednakże na pewno bez pomocy najbliższych (czyt.mąż), nie było by tak fajnie jak jest.

Gość a po co jest wiedziec wiecej
wiedza podstawowa jest w gim i LO, potem chodzi tylko o kase, a jak bede chciala wiedziec cos wiecej pojde na jakies kursy np. szydelkowania.. albo robienia past twarogowych.

Kursy są bardzo dobre! Np. w informatyce nie trzeba kończyć informatyki aby pracować w branży IT. Wystarczy kupić czasopismo komputerowe "Next" i na końcu Next-u jest wiele kursów na które można się zapisać od programistów JAVY po AJAX czy administratorów CISCO :) No ale koszt za semestr 2 tysiące złotych

jak na razie mam średnie ,ale studiuje prawo . pewnie ,że warto się uczyć. Różnie w Polsce bywa ,ale ktoś z dobrym wykształceniem ma większe szanse na pracę niż ktoś bez wykształcenia. Znam kilka osob po moich studiach co nawet bez aplikacji dostali pracę w dobrych firmach i nieźle zarabiają. bez studiów pewnie by tak wysoko płatnej pracy nie dostali.... A to ,że jest dużo bezrobotnych osób po studiach to świadczy głównie o niezaradności tych ludzi. Nawet znajomosci często zależą od zaradności życiowej. Moja koleżanka opowiadała mi ,że jak studiowała to też wiele osób co nie chcialo sie im studować mowiło jej ,że nie warto ,że te studia na nic jej się nie przydadzą. A teraz ona zarabia ze 4 tys ,a oni o wiele mniej